Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Car Audio]Budżetowe CA w Mercedesie 190D

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Dawid-SS
    chciałbym żeby dzwięk się zmienił jak już wszystko poskładam
    Trzymam kciuki więc napewno się poprawi i będzie pan zadowolony

Skomentuj

ploter, nie byłbym pewien co do basu tylko, bo jazgoty pewnie znikną ale bas sie nie poprawi, juz dziś wiem ze bez 2x8 lub 1x10 w półce w zabudowie się nie obędzie

Skomentuj

No to jeśli Focal pod wzmacniaczem kuleje na basie to bardzo niedobrze, rozumiem GMS za ułamek ceny, ale nie byle pierdziawki kupiłeś więc jednak powinno trochę kopać. Wiadomo, z subwooferem nawet 20cm nie ma co porównywać, ale jednak. No chyba że po prostu zbyt dużo wymagasz.
        ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

amdr kupiłem DOTECH OVATION 6 Morele jutro do wooferka dołożę podkładke w postaci gumki do okien :) Taka uszczelka Może to przez to :) Sam nie wiem No i jeszcze mam do zrobienia coś by woda się nie lała na głośnik. Dodam że mega szczelnych drzwi się nie zrobi i tak... Niema opcji na to, bo otworki na odprowadzanie wody muszą być itd, jedynie gdzie mam jeszcze spore otwory to w przepustach od kabli. Zasylikonuje je chyba całe i bedzie spokoj. No i bede czekał na wygrzanie głośników Nie działa mi też załączanie wzmacniacza, albo kabel przerwałem albo po prostu radio go nie włącza a opcja włączenia jest zaznaczona ON puszcze jutro kabelek taki luzem do bagażnika i zobaczymy co jest 5 Troche za dużo chce jutro zrobić, pewnie jak złoże całość i przywiozę fotele z prania to bedzie dobrze Kond zbędny gdyż po wyłączeniu autka przestaje on działać, wada kondensatora automata. Ale kond przyda się do wersji SUB...nie wyobrażam sobie bez wspomożenia choiaż 8calówka całości Morele mają niby 140W glow ma 220W więc nie możliwe ze nie daje im rady

Skomentuj

Ja uszczelki nie dałem, może na wiosnę i przy okazji między głośnik a boczek pójdzie wianek z gąbki. Co do osłon od wody to zaprojektowaniem i wykonałem je samodzielnie, fotki masz w temacie o audio do volvo s40. Chyba pisałem - wykonane z baniaków 5-litrowych po płynie do spryskiwaczy, mięciutkie tworzywo.
            Zerknąłem te Morele, jedna z pierwszych opinii jaką trafiłem to niemal subwooferowe zejście, więc pewnie się poprawią, za taką kasę muszą grać.

Skomentuj

amdr widziałem właśnie z tych baniaczków, zarypiasty pomysł! Wg mnie jeden z najlepszych :) I też tak zrobie, dziwne bo jedne drzwi zalewają po głośniku a drugie nie Słupków z wysokimi nie robie, przesada, wysokie tak napierd**** że gdzie bym nie usiadł słychać je zajebiaście a jak dam na +3/8 w radiu to już w ogóle, szok :) Bas i mid na 0 Jedynie dodatki włączam sobie pewne bassboost itp Co do basu, zejscie już jest, niema opcji ze piosenki takie jak GET LOW lil jona źlę brzmi, ale to nie jest zestaw do napierdzielania jak szalony, tylko do grania No może powinienem kupić audiosystem helon wtedy miałbym ogień w aucie Ale jakoś się przyzwyczaje do tego że za głośno te głośniki nie grają W końcu spore autko tez jest do nagłośnienia Ale głośniki radzą sobie dobrze :) Ciekaw jestem co zrobiłem nie tak Jeszcze musze sprawdzić polaryzacje wysokiego

Skomentuj

P.S. Przeciez to moje pierwsze CA Jak kupie nowe autko to będe robił jeszcze lepsze bez oszczędzania i siedzenia w budżetach

Skomentuj

P.S. Przeciez to moje pierwsze CA Jak kupie nowe autko to będe robił jeszcze lepsze bez oszczędzania i siedzenia w budżetach
                  Według mnie coś nie jest oki

może wzmacniacz ,jak masz możliwość to to sprawdzi

a najlepiej w innych samochodzie bo znam te głośniki i mają fajny bas

Skomentuj

nowy1 no właśnie nie fajnie to się zgarło, jakosciowo głośniki są rewelacja, troche cięzko nad nimi zapanować, może pogrzeje je jeszcze troszke i poczekam az ktoś mi jakiś wzmacniacz pożyczy albo jakiś spot sie zrobi i sprawdzi to i owo. Jak już daje sporo na radiu słysze jakby przestery, głośniki jakby już nie mogą...sam nie wiem co może być nie tak. Jeżeli wzmacniacz to najsłabsze ogniwo to myślę ze za jakiś czas go zmienie, a swój raczej sprzedam, nowiutki GLOW, używany 5x za 500 :) A tym czasem zdjęcia:

Naprawiłem załączanie wzmacniacza, zamontowałem głośniki, to ich docelowa pozycja, wyskich nie trzeba ruszać, jest max power z nich, aż czasem cięzko wysiedzieć w aucie :) Mam problemy tylko z basem w dalszym ciągu, daje głośnikom 30h grania, ale to jak już bede jezdził, potem sprawdze inny wzmacniacz i może radio...zobaczymy w czym tkwi problem :) No i oczywiscie będę jednak robił suba Myślę ze nie wiecej jak 500W 10cali jednak Będę chciał coś zeby garło w małej budzie :)

Skomentuj

Masz pomysł na ten postrzępiony materiał, wystające spod tapicerki maty?
                      Mogłeś zrobić otwory 14cm, jeden dystans pod tapicerkę, drugi na wierzch i by się zamaskowało, wierzchni pierścień obić niebieską skórką i fabryka. Kieszeń boczną montujesz?

Skomentuj

amdr kieszeni nie będzie, a co do reszty, właśnie myślę jak to wykończyć i czy w ogóle wykańczać, tapicerki mam strasznie zajechane, więc wiesz, są stare, materiał z nich schodzi a do tego nie było wszystkich zaczepów i musiałem na wkręciki je łapać. Myślę ze całość zakleję sylikonem a potem wpuszcze graficiarzy i niech maluja, tylko głośnik zasłonie i materiał :) Całość gra fajnie, dopiero poważne 20min gry za nimi, więc wygrzewanie potrwa jeszcze, klekot chodzi i pali bez niczego. Kond się nie włącza, dopiero przy odpaleniu silnika, za mały pobór prądu chyba. Ale kond do suba się przyda Nalepka morela mi została i nie wiem gdzie ją wlepić Co do pierścieni, założony jest tylko jeden. Możliwe ze dam jakaś płyte tam oklejoną skajem niebieskim, ale to w przyszłości, na razie bedzie syf, no i jutro tapicerki bedą prane itd, dziś przywiozłem fotele powiem szczerze ze coraz bardziej mi szkoda tego auta bedzie za pare lat na złom odstawiac No a ja już myślę nad zmianą wzmacniacza, jakbym miał 1,5tys wolnego to już by w bagaju siedziało co innego Ale GLOW myślę ze pogra góra pół roku i zmieniam na STEG, AUDISON albo coś zacnego, może JL 300.2 ? nie wiem, zobaczymy :)

Skomentuj

Kieszenie z wycięciami bym zostawił choćby dla wyglądu, nie będzie dziur po mocowaniach i ten głośnik nie będzie wystawał jak komin.

Skomentuj

amdr, tylko że sprawa wygląda tak że kieszeń jest większa od całego pierścienia i głośnika razem z nim wziętego Więc mija się to z celem No i kieszeń połamałem I teraz pójdą na ognisko Zanieczyszczac srodowisko będą Wytnę chyba w płycie 1cm otwór i dam skaj niebieski...ale to jak bedzie troche cieplej bo cięzko w aucie teraz sie cokolwiek robi... za zimno a garaż za mały na mercedesa... Ważniejsze zeby to grało normalnie, czekam na zastrzyk gotówki za jakiś czas i bede myślał o AMPie

Skomentuj

CA zakończone, ale czuję ze beda poważne zmiany, to się okaże po weekendzie :) A do autka doszły fajne bajery, typu tabliczki ostrzegawcze :)

Skomentuj

A do autka doszły fajne bajery, typu tabliczki ostrzegawcze :)
                                wg mnie wyglądają tandetnie i fatalnie... Razi też w oczy ta poszarpana tapicerka wokół głośnika niskotonowego w drzwiach...

Skomentuj

csbiczek tapicerki zrobie jak bede miał więcej czasu i kasy, nie mam na to ochoty chwilowo. Co do tabliczek, wg mnie sa fajne :) A w bagażniku komponuje się ona dobrzę i co najlepsze mówi prawde :) Nie chciał bym dotknąc się nóżek włączonego kondesatora, podobno kopie dziebko, ale nie wiem czy to prawda, wole nie sprawdzać.

Skomentuj

Nie chciał bym dotknąc się nóżek włączonego kondesatora, podobno kopie dziebko, ale nie wiem czy to prawda,
                                    G.. prawda, jak 12V moze kopac? Chyba konia....

Skomentuj

pegelmesser tu nie chodzi o napięcie a o zgromadzony ładunek w kondesatorze, ale nie wiem czy to kopie czy nie, wiem tyle że po naładowaniu prądem zmiennym czy przemiennym kondesatora pokazowego w szkole i dotknięciu nóżki mało mi reki nie oderwało nie mówiąc o koledze który tą ręką dostał w czerep. Nie sprawdzałem więc tego i kłócił się nie będę czy kopie czy nie :)

Skomentuj

tu nie chodzi o napięcie a o zgromadzony ładunek w kondesatorze,
                                        Heh kon by sie usmiał

po naładowaniu prądem zmiennym czy przemiennym kondesatora
                                        To juz wogole abstrakcja... jak mozna łądowac pradem przemiennym?

kłócił się nie będę czy kopie czy nie
                                        Nie kopie.

Skomentuj

Wytnę chyba w płycie 1cm otwór i dam skaj niebieski...
                                          Pomysł dobry, tylko żeby to jakoś wyglądało proponuję coś w tej deseń:

Naklejka w bagażniku OK, ale pod radiem pasuje jak kwiatek do kożucha.

Skomentuj

Czaruję...