lklukasz głupoty chyba...ale coż...zobaczymy jutro jak wymieni się trany czy zagra sprzęt...źle wymierzyłem te śrubki, patrzylem czy nie dotykają PCB, na poczatku bylo ok, ale pewnie w trakcie luty sie spotkały ze śrubką i bylo pyk...
nowy1, wydaje mi się ze po prostu te trany tylko poleciały a tuning nie tuning, chodzilo o to ze byly dziury z gwintem a nie mialem org śrubek wiec dałem inne, ale były za długie
Wzmacniacz kosztował mnie 374zł z wysyłką z allegro. Stan idealny. W środku wygląda na niegrzebany. Spisuję się znakomicie. A rozwijając wypowiedź. Jest grubo w aucie :) Lusterka się trzęsą :) A co do jakości. Wysokie stabilne, nie kują w uszy, nie ostrzy się góra jak na ultimate i glow. Wokale i średnie zankomicie się spisują wg mnie, wokal czysty :) Stękały hiphop brzmią nawet ok. Dźwięk w metalu nie zlewa się. Bas jest mocny i szybki :)
No to jadymy dalej Zestaw od Greena dotarł wreszcie :) Szkoda że niema drugiej alpiny jeszcze ale miejmy cichą nadzieje że kurier dojedzie do mnie jeszcze :) Przyszły kabelki do podłączenia 10mm2, 4 odcinki po 1,5m każdy z konektorkami pod alpinki i kondensator. Kable sygnałowe kupiłem wcześniej i czekały tylko na oploty, są to procab mc305, głośnikowy do suba procab ls25 w oplocie oraz w środku suba hollywood 2x5,5mm2. Okazało się ze ten 2x2,5mm2 jest takiej samej grubości co ten 5,5, aż dziwne jak hollek leci w gumy :) Kablki poskładałem, bede czekał na ocieplenia albo jakieś lokum żeby wszystko włożyć do autka. Na razie funduszy brak...
Gadżety Nalepka na autko naszego forum Breloczek Dynamata z próbką maty :rotfl: Oraz koszulka z firmy Greena :zakochany: Będę w niej spał :zakochany:
Do końca jeszcze daleko, CA to takie cudo które można cały czas na bierząco zmieniać nie zmieniając sporo w wyglądzie To nie kolumny ze musze całe skrzynki i zwrotki zmieniać Tutaj troche lepiej jest :) Ale jakość w CA kosztuje niemiłosiernie:( Możliwe że będę jechał w wakacje do Radomia więc jak byś po drodze był to chętnie zajrze :) Już troche się ludzie na innym forum wypowiedzieli że źle że kable od kondesatora do ampów są takie długie... to może racja ale no coż... Pomyśli się nad tym :)
lklukasz wszytko jest do dogadania jeszcze :) Teraz trochę źle się jeździ po śliskich drogach mercem i jeszcze nie wszystko złożone, ale mam nadzieje ze w wakacje będę miał komplet, zastanawiam się nad wyborem głośników do subwoofera, mają kopać, być szybkie, w małej skrzyneczce i mają mieć 8cali, być tanie. Zasilanie to alpine 3544 który dziś przyjdzie do mnie, dysponujemy mocami:
Rozważam kilka przetworników, ale czym więcej opini czytam tym gorzej. Jestem umówiony z Mańkiem z Szczecina na spotkanie po świętach, mam nadzieje że mi coś pokaże i doradzi. Najlepiej coś takiego co nie hańbi przodu za który troszke dałem :) może być 1x8cali lub 2x8cali ale w cenie do 500PLN
Tu raczej chodzi o to że kable od kondensatora do wzmacniaczy mają mieć 1,5m każdy. Może ulegną skróceniu ale nie liczyłbym na dużo, max te 50cm mniej.
lklukasz myślałem też o REX8x2, o AS HX08 też myślałem, super przetwornik, dobry xmax, sztywna nie za cięzka membrana, wypas układ magnetyczny :) Zobaczymy jeszcze :)
---------- Post dodany o 22:30 ---------- Poprzedni post o 15:35 ----------
Jakoś wczoraj doszedł do mnie drugi alpajn :) Jak widać niema listewki, poza tym wkręciłem mu nowe śrubki, sprawdziłem bezpieczniki, ale nie mogę sprawdzić czy działa :( Mam auto rozgrzebane i czekam aż po świętach coś się ruszy z nim. Potrzebuje listewki ozdobnej do alpinki, może ma ktos taką spaloną to przygarnę chętnie listeweczkę :) Troszkę szpeci jak jej niema :)
Jeszcze tylko SONY XM4540 i będę miał komplet ampów które chce mieć w swojej instalce :) Ampy OLD SQ :) Reszta new :)
Ja wiem czego Starych padaczek z lat 80-90 Albo zaczną się znów realne produkcje :) Prawda jest taka że teraz też są spoko ampy robione jak kiedyś, ale, no własnie ale nie za taką kase :)
tylko wtedy to juz nie bedzie sprzed old school tylko vintage
z sensownych wzmakow teraz prodokowanych to chyba gienek, dls...
Narazie tyle przychodzi mi na mysl
Helix też ok. Audisony straszne ceny mają. Ale i te co Ty powiedziałeś też nie mają niskich cen... Focal ma dość dobre ampy, SOLID seria jest bardzo ok jakosc/cena jezeli chodzi o nowe. FPS już troche gorzej ale lepsze jednak niż solidy :)
Skomentuj