Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Car Audio]Budżetowe CA w Mercedesie 190D

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

amdr, pod radiem tylko lezy :) A tam w bagażniku jest zamocowana juz :) Właśnie o takim czymś myślałem, zeby wyciąć płyte o grubości 1cm i ołożyć skajem i jakoś zamocować, co bedzie trudne, bo chyba trzeba będzie użyć jakiś wkrętów ozdobnych...
    pegelmesser przyjedź to pójdziemy do szkoły i zobaczysz jak będziesz pod sufit skakał od kopa :)

Skomentuj

Dawid-SS, przykrec je od wewnetrznej czesci tapicerki na zwykle wkrety.
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

lklukasz, w tym problem że zwykła tapicerka nie trzyma się juz na zatrzaski tylko też na malutkie wkręciki, spróbuje na klej jakis pierw, a jak nie to dam 4 wkręty ozdobne jakieś z ładnymi łepkami, innego wyjscia nie widze, chyba że wkręcić zwykłe i kupić zaślepki. Troche pracy ale nie wiem czy jest sens, traktuje te CA jako nauke, nauke w sensie, posłuchania jak i co, bede bawił sie wysokimi jeszcze itd, chce zobaczyć co daje efekty jakie, te auto jest autem do pracy :) Będzie nowe auto, będzie nowe CA, bedzie żywica, beda boczki, bedą zabudowy bagażnika itd :) Swoją drogą, te MB cięzko nagłośnić... Myślałem że bez suba da rade, no niby da ale jakiś taki niedosyt basu jest, ostatnio wrzuciłem skrzynke na 8calówce STXa i powiem że 8cali ładnie uzupełnia przody :) to jest na prawde fajna opcja dla fanów normalnego grania :) ja co wrzuce to max 12cali tutaj

Skomentuj

Nowy(stary) amp i głośnik do suba :)

Jako że już nie miałem kasy musze sobie radzić, a że kolega ma wzmacniacz Bóg wie jakiej to firmy ale gładzi dosłownie brzmieniem, zamieniłem się z nim, dał mi wzmacniacz 4x40W+150W 4R + Peerless XXLS DVC za GLOWa mojego Jutro zaczynam klepać skrzynke, na razie bedzie to grac przez ponad poł roku, potem zmieni się wzmacniacz i suba Na poczatek styknie Skrzynie planuje 50L 35Hz z portem szczelinowym. Wzmacniacz jest w złym stanie niestety ale nie przeszkadza mi to, brakuje śrubek, jakby ktoś miał spalony jakiś ampik i śrubki na zbyciu chętnie przygarnę :) Potrzebuje 6 śrubek Jak wzmacniacz zasłuży to go pomaluje :P

Skomentuj

mialem ten glosnik
            wsadz go w 30 zamknieta i powinienes byc zadowolony jesli lubisz taki rodzaj dzwieku
            u mnie gral pod 200rms i bylo mu malo
            u mnie nie pogral dlugu
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

lklukasz, to jest DVC a nie jedna cewka wersja do OZ, wiec wiesz:) W OZ zejscia wogole to niema, co prawda słuchałem go w takiej konfiguracji, głośnik nie muli przez obudowe a przez to ze ma takie specyficzne brzmienie buczka, tu nie chodzi o jego parametry. Bo odpowiedz impulsowa jest dobra ale on po prostu buczy i tyle Na razie musze to przebolec Obudowa bedzie BR raczej Powiem Ci ze on grał juz pod tym wzmacnaiczem i dostawał 150W to miał dość ten amp ma w sobie to coś Dlatego się zamieniłem Mimo że jest on strasznie dobity Kiedyś kupie coś lepszego To tylko na teraz bo chce mieć w miare pełne pasmo a nie katowac przodów bo średnice i wysokie mają bardzo fajne Ale wydają mi się ostrawe :) Ale moze wina GLOWa wtedy zobaczymy za jakiś czas :)

Skomentuj

ten jest dwu cewkowy?
                Ale co do tamtego to mialem takie same odczucia.
                Buczy i brak zejscia ale jest impuls.
                Wg mnie ostro przereklamowany.
                To juz stx aa jest o 100proc lepszy.
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Cisnienie to on wytwarza :) Pierdziawka to to nie jest ale no niestety niema dzwięku typowo do szybkiego bitu :) Ten w BR ma bardzo duze zejscie, przy 30Hz potrafi przyjąc 175W bez trudu ale cewa wtedy niezle zasmierdziec potrafi, chyba sie ten lakier topi Ogólnie głośnik fajny :) Mam go za darmo można powiedziec Nowy 750zl w akustyku

Skomentuj

wiem, ze tyle kosztuje ale dla mnie nie jest wart 1/4 tej ceny
                    ale jesli juz masz to trzeba go wykorzystac
                    uwazam, zw do kina by sie swietnie nadawal. Tylko do kina.
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Mam już kupca za 200zł ponad więc wiesz :) Jak coś popchę go i potem wzmacniacz i kupie coś innego Ale na razie nie zalezy mi na tym

Sam bym za niego wiecej jak 200 nie dał, chyba ze robiłbym suba do kina, ale chyba jednak wolalbym jednego Daytona RSS :)

Skomentuj

Dawid-SS, a z ciekawości rozkręć wzmaka i pokaż zdjęcie ze środka :)

Skomentuj

chyba rozloz bo srobek i tak nie ma :mrgreen: :wink:
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Hehe jeżeli da rade to to zrobie Sam jestem ciekaw tego chińczyka, który to zagrał lepiej od japońskiego GLOW :) Jutro podepne pod swoje przody i zobacze jak to gra, tragedi nie bedzie jak zagra na poziomie GLOW a dodatkowo bede miał kanał na suba
                            Tak w ogóle to wzmacniacz nie jest lekki, GLOW przy nim to piórko, ten wazy spokojnie ponad 5 a nawet 6kg. Może i wiecej, nie ważyłem i miarki nie mam w ręku ale to waga podobna do XXLSa :)
                            LightSound, wiesz może co to za piec? spotkałeś się z nim? :)

A za chwile pojawią się komentarze jakto Dawid-SS spieprzył Car audio za 3tys zł <Lol2>

Skomentuj

Mój wzmacniacz nazywa sie Ultimate Sound UHC5 i jego dane są tutaj http://www.ultimate-sound.com/templa...Amplifiers.pdf

Stabilny do 1R na subie, 4x60W 4R(pewnie przy 14.4V) + 150W sub no i opcje mosków i innych pierdów są w nim tez.

Mój wygląda jak wygląda, niema boczów niema scianki z opisem pokręteł ale coż, ważne zeby to grało w systemie 2+1 :)

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz
                                chyba rozloz bo srobek i tak nie ma :mrgreen: :wink:
                                Ale nie ma od przykręcania kabli a nie od blachy pod spodem z tego co widać na zdjęciach

Dawid-SS, no właśnie polowałem na niego kiedyś na allegro, bo mi się jakoś znajomy wydawał. Skusiło mnie zabezpieczenie 2x40A.

Skomentuj

LightSound, za 500 bym go nie oddał! Powiem szczerze że tego szukałem, oddałem GLOW dostałem go(dojechany ale gra wszystko działa) plus peerlessa czyli kupiłem zestaw ten za 700zł bo tyle wydałem na nowiutkiego GLOW, warte ceny! Dziś podłączyłem swoje dotechy do niego, 2x60W im podaje, czuć ze w trakcie pojawia się przesterek lekki ale to już przy końcu głośnosci, jak zmniejsze o 2 na skali gra super, to co do głośnosci, a jakość jest fenomenalan, wreszczie morele mają tak niski basior że niepotrzeba zestawu ala sub! Sub i tak będzie ale delikatnie będzie grał :) Wg mnie jest totalny wymiot teraz, wysokie są tak głośne że chyba ustawie w zwrotnicy zworke na -3dB, średnie sa bajeczne, wokal dosłownie brak słów a bas z tego wszystkiego jest najlepszy! GET LOW Lil Jona z niskim basiskiem brzmi bardzo dobrze jak na wooferki 16cm! Zastanawiam się nad sprzedaniem peerlessa i wrzuceniem sobie jakiegoś porzadnego wooferka w podszybie, jakiejś 20 :)

Co do śrubek, tak faktycznie, niema śrubek ale tych do mocowania kabli :) Na górze na ampie powinny być też takie ozdobne śrubki, postaram się coś tam wkręcić żeby nie raziło w oczy, na innym forum proponują zebym pastą tempo go przetarł, zdarł te ochydne znaczki itd. Wszystko więć w swoim czasie, postaram się go troche odnowić. A jutro jade zamówić dechy pod skrzynie dla perdźlesa

Skomentuj

Troche dla smiechu, co zrobiła moja kochana siostra z wzmacniaczem :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Dawid-SS
                                      Troche dla smiechu, co zrobiła moja kochana siostra z wzmacniaczem :)
                                      nie no panie klasa :mrgreen:

Skomentuj

Przed chwilą spaliłem ampa...wkreciłem śrubki od góry w te dziurki i były za długie, stykały PCB, tranzystory mosfet wejsciowe IRFZ44 poszły z dymem, trzeba wymienić i zobaczyć czy bedzie działać. 10sztuk tam jest, co odpowiada mocy około 1000W. Ale ze mnie gamoń... No coż... jak wzmacniacz nie będzie działać to chyba na częsci go puszcze.

Skomentuj

Dawid-SS, no to gratulujemy :wink:
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X