Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pokój "audiofila"

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie na temat...
    Dzisiaj w deweloperce tak się też robi :)

Skomentuj

Nie na temat...
      rob jak uważasz, uważaj jak robisz
      Czyli do gniazdka ktore sa od siebie oddalone o 2m miałbym puścić zamiast 2m kabla 7,5m?
      Dziękuje postroje :)
      Mam 8 gniazdek w pokoju
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
        Jak ma być profesjonalnie to tak:) Nie mniej sam u siebie miałem podobnie i pociągnąłem dołem. Tylko dlatego że będzie zastawione to komodą, inaczej puściłbym górą..

Skomentuj

Pobawiłem się jeszcze tymi potencjometrami, no i teraz już łapie kable tam gdzie są.
          W miejscu gdzie mam wiercić już nie piszczy... jednak na wszelki wypadek zacznę robić dziurę płaskim wkrętakiem.

---------- Post dodany o 15:50 ---------- Poprzedni post o 11:07 ----------

Panele powieszone, ten jeszcze jeden by się przydał.. no ale jak już pisałem, i tak będzie to inaczej wyglądało.

Skomentuj

Rozumiem bez niespodzianek przy wierceniu?

Jak dla mnie, to w jakiś odcieniach brązu były by najlepsze, a nawet każdy w innym kolorze pasującym do reszty umebolwania, żeby trochę ożywić pokój.

Skomentuj

Zamieszczone przez KAPRINT Zobacz posta
              Rozumiem bez niespodzianek przy wierceniu?
              Na szczęście tak.

Zamieszczone przez KAPRINT Zobacz posta
              Jak dla mnie, to w jakiś odcieniach brązu były by najlepsze, a nawet każdy w innym kolorze pasującym do reszty umebolwania, żeby trochę ożywić pokój.
              Chciałem wszystkie na czarno... ale już mam inny pomysł, aby zrobić sobie takie:

Ale to już jak kupię nowe meble, wtedy dopiero będę myślał, ponieważ wtedy dopiero będę znał wymiary.

Jak na razie te panele co mam sprawują się świetnie (choć nie wyglądają) :)

Skomentuj

marian te panele które posiadasz z czego są wykonane? nie mogę doczytać się? to diy czy kupcze ?
                DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zrobiłem je z wełny mineralnej PAROC o grubości 10cm.
                  Czemu akurat ta? bo miałem za darmo.

Skomentuj

Spoko Ci to wyszło.

Skomentuj

Zamieszczone przez dan124 Zobacz posta
                      Spoko Ci to wyszło.
                      Dzięki.
                      Te panele złożyłem tylko po to, aby zobaczyć czy takie "nieliczone" DIY działa... no i muszę powiedzieć że tak, DZIAŁA, i nie musi to być wcale ISOVER PT80 aby działało.

Skomentuj

Ale czy z PT80 nie chodzi o to, że bardziej tłumi niż zwykła wełna? Bo sam producent poleca ją do izolacji akustycznej. Ale może do paneli, które mają nie tylko pochłaniać ale i rozpraszać lepsza jest zwykła???

Skomentuj

Czym cięższa w kg/m3 tym lepiej tłumi w okolicach 200 Hz niezależnie od producenta.
                          Tak zw. ecco, do zastosowań "akustycznych" itp. mniej pylą i to wszystko.

Skomentuj

Te TL-ki ze zdjecia na jakich sa glosnikach? Masz co do nich plany jakies?
                            <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

Zamieszczone przez gokar83 Zobacz posta
                              Te TL-ki ze zdjecia na jakich sa glosnikach?
                              Aktualnie na pożyczonych 8945a + 9950.

Zamieszczone przez gokar83 Zobacz posta
                              Masz co do nich plany jakies?
                              Tak, sprzedać :p
                              ...ale tylko dlatego że chcę coś nowego, a taki kawał obudowy szkoda żeby się zmarnował stojąc w piwnicy.

Skomentuj

To pomyslimy po czwartkowych odsluchach :-) W glowie mi cos sie urodzilo. Mam kupca na moje fs-y. Monitorki o ile je kiedys skoncze to pewnie ojciec mi zabierze. Mialem w planie klonowac projekt Lusztiego na wavecorach, no ale ushery w TL beda mi pasowac do mebli :-) pogadamy jeszcze o tym :-)
                                <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

Marian wiesz pewnie, że odsunięcie paneli od ściany o ich grubość da efekt prawie taki sam, jak dwukrotnie grubszy panel.

Skomentuj

Niestety nie mogę tak zrobić z tymi panelami, i tak już mam mały pokój (10m*), chyba że zrobię panele o grubości 5cm i wtedy je odsunę...

Skomentuj

Daj kilka na sufit

Skomentuj

Wszystko w swoim czasie

Skomentuj

Czaruję...
                                        X