albo im to sprostuj, albo ich olej
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
kino domowe huberta by Pawel S
Collapse
X
-
Zamieszczone przez tomq88 Zobacz postaPoszukaj stron z pomiarami głośników i na ich podstawie oceniaj te z którymi nie maiłeś do czyneinia. Opinie innych mają to do siebie, że są subiektywne.
Skomentuj
-
Coś już więcej wiadomo na temat odsłuchów z wysokotonowym awx ?
A może zapytam tu, chcąc zrobić te monitorki ale w obudowie 12L jak się zaleca dla tego głośnika można front przedłużyć w dół i tam umieścić B-R ? Chciałbym uniknąć umieszczania go z tyłu i po za tym zachować szerokość i litraż a tak to mi wychodzi dość głęboka kolumna.
Skomentuj
-
Paweł takie mam pytanko troszkę odbiegające, co twoim zdaniem lepiej zagra Kino na AWX w wersji z frontami FX300 DIY czy w wersji z frontami trzy drożnymi które zaprojektowałeś i czy oba te zestawy będą w miarę opłacalne w porównaniu do gotowego zestawu Taga HARMONY TAV-606 v.3? Taki zestaw 5.0 znalazłem w sieci za 999zł. Podobno gra ładnie, nie słuchałem, wygląda w miarę ok tylko ten średnio tonowy szpeci całość. Ogólnie jestem za tym by samemu zbudować całość.
Skomentuj
-
z czym ty do ludzi?
zestaw za 1000zl do AWXow?
przeciez tutaj nawet nie ma czego porownywac :/
3 drogi maja pewna wade ktora nie do kazdej muzyki sie nadaje. jak bedzie czas to powalcze jeszcze ze strojeniem GDNa i moze np zmiana na b-r cos poprawi
jak narazie odradzam do szybszej muzyki - ma braki na wyzszym basie
ale potega niskiego basu jest super
Skomentuj
-
po dlugim czasie wracam do projektu
bylem dzisiaj u huberta odsluchac w koncu wygrzane kolumny frontowe na roznych GDWK i zwrotnicach.
myslalem ze bede tam dlugo siedzial i starannie sie wsluchiwal szukajac minimalnych roznic...
jednak sprawa zalatwiona zostala szybko
wersja z seasem przegrala. sam wysokotonowy w brzmieniu okazal sie lepszy, bardziej naturalny ale zgranie calej zwrotnicy okazalo sie gorsze. wokal bylo slychac zza glosnika sredniotonowego! niedosc ze byl bardziej matowy to jeszcze brakowalo mu lekkosci i wyraznie gral za glosnikiem sredniotonowym!
wersja z AWXem jest do lekkiej poprawki. musze przyciszyc wysokotonowke bo szybko zaczyna draznic. przez to ze gra troche za glosno wokale slychac delikatnie z glosnika wysokotonowego. zmiana tlumika i bedzie lepiej
brzmienie duzo bardziej zrownowazone, lzejsze i wokal slychac juz przed glosnikami a nie gdzies za nimi
po wygrzaniu GDNy zyskaly tez troche na szybkosci i wyzszym basie. ale tego juz nie sprawdzalem bo nie to bylo najwazniejsze dzisiaj
zamawiam 3 AWX GDWK i skladam zwrotnice do calosci
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaprzesadzasz
Wystarczyło ją dać na ukos a kondek przy niej w pionie. i było by po temacie :)Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaprzesadzasz
zabrakloby mi miejsca...
Skomentuj
Skomentuj