Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kino domowe huberta by Pawel S

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

albo im to sprostuj, albo ich olej

Skomentuj

Poszukaj stron z pomiarami głośników i na ich podstawie oceniaj te z którymi nie maiłeś do czyneinia. Opinie innych mają to do siebie, że są subiektywne.

Skomentuj

Zamieszczone przez tomq88 Zobacz posta
        Poszukaj stron z pomiarami głośników i na ich podstawie oceniaj te z którymi nie maiłeś do czyneinia. Opinie innych mają to do siebie, że są subiektywne.
        Takie rzeczy to ja wiem, tylko pomiarami przetworników trzeba się kierować ale i odsłuchy są ważne, bo jednemu podoba się taki dźwięk a innemu inny, ale to już inna sprawa.

Skomentuj

Coś już więcej wiadomo na temat odsłuchów z wysokotonowym awx ?

A może zapytam tu, chcąc zrobić te monitorki ale w obudowie 12L jak się zaleca dla tego głośnika można front przedłużyć w dół i tam umieścić B-R ? Chciałbym uniknąć umieszczania go z tyłu i po za tym zachować szerokość i litraż a tak to mi wychodzi dość głęboka kolumna.

Skomentuj

niestety nadal brak czasu na dogadanie terminu

tak, mozesz wydluzyc

Skomentuj

Paweł takie mam pytanko troszkę odbiegające, co twoim zdaniem lepiej zagra Kino na AWX w wersji z frontami FX300 DIY czy w wersji z frontami trzy drożnymi które zaprojektowałeś i czy oba te zestawy będą w miarę opłacalne w porównaniu do gotowego zestawu Taga HARMONY TAV-606 v.3? Taki zestaw 5.0 znalazłem w sieci za 999zł. Podobno gra ładnie, nie słuchałem, wygląda w miarę ok tylko ten średnio tonowy szpeci całość. Ogólnie jestem za tym by samemu zbudować całość.

Skomentuj

z czym ty do ludzi?
                zestaw za 1000zl do AWXow?
                przeciez tutaj nawet nie ma czego porownywac :/

3 drogi maja pewna wade ktora nie do kazdej muzyki sie nadaje. jak bedzie czas to powalcze jeszcze ze strojeniem GDNa i moze np zmiana na b-r cos poprawi
                jak narazie odradzam do szybszej muzyki - ma braki na wyzszym basie
                ale potega niskiego basu jest super

Skomentuj

Paweł a czy zwrotnica tych frontów twojego projektu z membraną bierną będzie odpowiednia do opcji bez membrany biernej z b-r?

Skomentuj

A co odpowiada membrana bierna kolego?

Skomentuj

niestety nie. musisz kupic u mnie specjalna modyfikowana wersje za 500zl/szt :p

pomysl gdzie dziala zwrotnica a gdzie b-r/MB

Skomentuj

po dlugim czasie wracam do projektu

bylem dzisiaj u huberta odsluchac w koncu wygrzane kolumny frontowe na roznych GDWK i zwrotnicach.
                        myslalem ze bede tam dlugo siedzial i starannie sie wsluchiwal szukajac minimalnych roznic...
                        jednak sprawa zalatwiona zostala szybko

wersja z seasem przegrala. sam wysokotonowy w brzmieniu okazal sie lepszy, bardziej naturalny ale zgranie calej zwrotnicy okazalo sie gorsze. wokal bylo slychac zza glosnika sredniotonowego! niedosc ze byl bardziej matowy to jeszcze brakowalo mu lekkosci i wyraznie gral za glosnikiem sredniotonowym!

wersja z AWXem jest do lekkiej poprawki. musze przyciszyc wysokotonowke bo szybko zaczyna draznic. przez to ze gra troche za glosno wokale slychac delikatnie z glosnika wysokotonowego. zmiana tlumika i bedzie lepiej
                        brzmienie duzo bardziej zrownowazone, lzejsze i wokal slychac juz przed glosnikami a nie gdzies za nimi

po wygrzaniu GDNy zyskaly tez troche na szybkosci i wyzszym basie. ale tego juz nie sprawdzalem bo nie to bylo najwazniejsze dzisiaj

zamawiam 3 AWX GDWK i skladam zwrotnice do calosci

Skomentuj

wracamy do tematu

standy do monitorkow efektowych gotowe. tylko pomalowac
                          czesci na zwrotnice mam - jutro zaczynam skladac

Skomentuj

Nie mów mi tylko, ze to co stoi na biurku to dragon :/
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

tak, butelke potrzebowalem :p
                              a butelka dragona byla tansza niz ketchup w jakim wczesniej mialem klej :/

Skomentuj

jedna gotowa, jeszcze 4

---------- Post dodany o 18:22 ---------- Poprzedni post o 00:07 ----------

gotowy komplet na kino

chyba juz niczego nie brakuje i mozna przystapic do ostatecznego montazu kina... ale nie wiem kiedy :p

Skomentuj

W zasadzie to masz źle ułożone cewki. Największa cewka rdzeniowa sieje prosto w małą cewkę powietrzną. Trzeba było ją dać na ukos :)
                                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

przesadzasz :p
                                    zabrakloby mi miejsca...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                      przesadzasz
                                      Czy ja wiem - największa cewka sieje prosto w najmniejszą i wcale tak daleko do niej nie ma.
                                      Wystarczyło ją dać na ukos a kondek przy niej w pionie. i było by po temacie :)
                                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Gdyby dziurką była obrócona ta mała w stronę tłuściocha to by się dopiero można przyczepić

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                          przesadzasz
                                          zabrakloby mi miejsca...
                                          A pomierzyłeś czy nie wpływają na siebie cewki? Prawidłowe położenie automatycznie omija ten problem... :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X