Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kino domowe huberta by Pawel S

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

U mnie w 13l budy testowej sprawdza się bardzo dobrze wiec 10-12l będzie OK

Skomentuj

Ja ma w 12 litrach

Skomentuj

Ja mam w 10litrach i jest bardzo fajnie. Przy większej obudowie bałbym się u siebie, że za bardzo się rozciągną niskie rejestry.. A nie jest ich wcale mało z tego wooferka...

Skomentuj

Dzięki panowie, zależy mi właśnie szybkości i braku przeciągania. A stroicie je niżej niż 45Hz?

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
            Ja mam w 10litrach i jest bardzo fajnie. Przy większej obudowie bałbym się u siebie, że za bardzo się rozciągną niskie rejestry.. A nie jest ich wcale mało z tego wooferka...
            Jest naprawde szybki:)

Skomentuj

ja słuchałem go w 8 litrach i dawał rade
              jak dasz większą obudowe to niżej zejdzie
              ale wiecej niz 10-12 to bym nie robil
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

dawno nic sie nie dzialo w tym temacie

od ok 2 tygodni wygrzewaja sie obie wersje kolumny frontowej - z AWX i z 27TBFC/G
                jak bede w stanie to jade odsluchac ktora lepsza i montujemy reszte kina na wybranej wysokotonowce

Skomentuj

Paweł co to za głośnik w centralce i we frontach na średnicy? Wygląda na szerokopasmowy, nie mogę go znaleźć na stronie stx-a.

P.S. dzięki za pokierowanie tutaj.

Pozrawiam

Skomentuj

przeciez wyraznie kazalem napierw przeczytac a nie ogladac obrazki! :p

Skomentuj

Paweł czytałem, nawet mimo problemów z serwerem, wyczytałem tylko że GDM AWX (czyli średniotonowy) ale według obrazków na stronie stx nic mi sie nie zgadza, może coś mi umknęło, wybacz, ile razy można odświeżać stronę w nadziei że się wyświetli? Tak na marginesie to kiedy diyaudio technicznie wróci do formy?

Skomentuj

dziesiatki razy pisalem ze to tylko na przymiarki!
                        no i to jdnak STX tylko sprzedawany pod inna marka

Zamieszczone przez Maxiiiii Zobacz posta
                        Tak na marginesie to kiedy diyaudio technicznie wróci do formy?
                        a to juz zupelnie inna historia... wiesz tyle samo co my

Skomentuj

No ładnie, kryzys mamy a STX podniósł ceny głośników :( niewiele ale zawsze. Ceny podnieśli ale głośników nadal brak. Paweł jak tam kino, wygrzane? Jakieś szczegóły z odsłuchu możesz zdradzić?

Skomentuj

niech podniosa jeszcze wiecej, byle byly dostepne i nie olewali klienta detalicznego

Paweł jak tam kino, wygrzane?
                            wygrzewa sie...
                            a ja grzeje sie w lozku

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                              wygrzewa sie...
                              a ja grzeje sie w lozku
                              ...czyżby choróbsko jakieś?
                              Ceny myślę że i tak dobre, no może wysoko tonowy AWX nie wart swojej ceny (wiem jedynie z opinii) Nisko-średnio tonowe wysokiej klasy więc cena uzasadniona. Mam takie zapytanie jeżeli chodzi o FX300, czy zwrotnice tych że kolumn są tak skonstruowane że (nie mówiąc o wysoko tonowym bo wiadomo) rozdzielają sygnał na dwa nisko średnio tonowe głośniki tak że: Opcja "A" czyli jeden odtwarza tylko niskie tony a drugi te same niskie plus średnie, lub opcja "B" czyli jeden odtwarza tylko niskie tony a drugi tylko część niskich plus średnie? Która opcja jest prawidłowa? Może zupełnie inna opcja "C"? Drugie zapytanie dotyczy całego kina na AWX-ach (które buduje Paweł), czy Panasonic SA-HE75 da redę zasilić taki zestaw, przynajmniej tymczasowo? W przyszłości myślę zakupić Amplituner Onkyo TX-SR578.

Skomentuj

...czyżby choróbsko jakieś?
                                nie, zbite biodro

może wysoko tonowy AWX nie wart swojej ceny
                                biorac pod uwage stosunek cena/jakosc to jest wart. biorac pod uwage "renome" marki i wielkosc funduszy wydawanych na reklame itp itd to moze faktycznie troche za drogi w odniesieniu do zagranicznej konkurencji

FX-300 to kolumny 2,5 drozne (czyli opcja A)

tanie amplitunery tu odpadaja - mimo zapewnien producenta maja mala moc.
                                najtanszy ktory zapewni odpowiednia moc to ferguson av-770

Skomentuj

No faktycznie chyba najtańszy, 830 zł to kusząca cena i mocy pod dostatkiem. Niestety mimo wielu zalet jest kilka wad które jak dla mnie są bardzo istotne, m.in. Hdmi przesyła jedynie obraz bez audio, po drugie OSD ekranowe także nie idzie przez hdmi. Kolejnymi wadami są słabe średnie tony oraz niskie. O tym wszystkim dowiedziałem się recenzji w necie. Ale pozatym amplituner wart uwagi. A co jeszcze w cenie do mniej więcej 1500 zł z wystarczającą mocą i bez wad fergusona? Ważne dla mnie jest aby amplituner miał opcję przesyłu AV poprzez hdmi kiedy jest wyłączony.

Skomentuj

Kolejnymi wadami są słabe średnie tony oraz niskie
                                    ciekaw jestem skad to wiesz bez odsluchu?
                                    ja sluchalem u siebie na swoich kolumnach i brakow nie zauwazylem... ale sluchalem w stereo a nie w trybie wielokanalowym

A co jeszcze w cenie do mniej więcej 1500 zł z wystarczającą mocą i bez wad fergusona?
                                    z HDMI? chyba nic. szukaj czegos z wyjsciem PRE OUT i dorobisz zewnetrzne koncowki mocy

Skomentuj

Paweł czytałem recenzje na stronie http://www.kinodomowe.idg.pl/artykul...on.AV.770.html , pod koniec artykułu jest mowa o tym co pisałem.
                                      Co do wyboru amplitunera który spełnia moje oczekiwania techniczne a nawet je przerasta to znalazłem chyba zwycięzcę. Jest droższy niż zakładane 1500zł ale myślę że warto dopłacić te 600zł. Mówię tu o amplitunerze Marantz SR5006 http://www.rtvmax.pl/Sklep/SR5006,2,0,231,3474.htm .
                                      Sprzęt ten zaskoczył mnie wyposażeniem i możliwościami. Ma wystarczająco mocy i podobno gra pięknie. Stosunek jakości do ceny chyba nie do pobicia. Może ktoś miał okazję posłuchać tego amplitunera? Co myślicie?

Skomentuj

te ampli co chwile sie zmieniaja...
                                        ale osobiscie tez bym celowal w marantza

Skomentuj

O tym Marantz-ie przeczytałem bardzo ciekawy artykuł dostępny także w formie PDF-u pod linkiem http://audio.com.pl/pdf/testy/amplit...z%20SR5006.pdf
                                          Kiedyś bardzo mnie ucieszyła bardzo fajna funkcja sterowania multimediami w PC jak i całym kompem z poziomu telefonu ale nigdy nie przypuszczałem że taka opcja jest możliwa w amplitunerach, do tego przesył muzyki oraz zdjęć z telefonu za pośrednictwem Wi-Fi. Ciekaw jestem czy ten amplituner potrafi odtwarzać filmy z dysku sieciowego podłączonego do routera, to już byłoby coś.
                                          Przepraszam za odbicie od głównego tematu i wracając do niego chciałbym jeszcze Pawła zapytać o satelity z zestawu na AWX-ach. Czy one odtwarzają całe pasmo czy tylko że tak powiem te wyższe efektowe rejestry dźwięku bez niskiego basu?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X