U mnie w 13l budy testowej sprawdza się bardzo dobrze wiec 10-12l będzie OK
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
kino domowe huberta by Pawel S
Collapse
X
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaJa mam w 10litrach i jest bardzo fajnie. Przy większej obudowie bałbym się u siebie, że za bardzo się rozciągną niskie rejestry.. A nie jest ich wcale mało z tego wooferka...
Skomentuj
-
Paweł czytałem, nawet mimo problemów z serwerem, wyczytałem tylko że GDM AWX (czyli średniotonowy) ale według obrazków na stronie stx nic mi sie nie zgadza, może coś mi umknęło, wybacz, ile razy można odświeżać stronę w nadziei że się wyświetli? Tak na marginesie to kiedy diyaudio technicznie wróci do formy?
Skomentuj
-
dziesiatki razy pisalem ze to tylko na przymiarki!
no i to jdnak STXtylko sprzedawany pod inna marka
Zamieszczone przez Maxiiiii Zobacz postaTak na marginesie to kiedy diyaudio technicznie wróci do formy?
Skomentuj
-
niech podniosa jeszcze wiecej, byle byly dostepne i nie olewali klienta detalicznego
Zamieszczone przez Maxiiiii Zobacz postaPaweł jak tam kino, wygrzane?
a ja grzeje sie w lozku
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postawygrzewa sie...
a ja grzeje sie w lozku
Ceny myślę że i tak dobre, no może wysoko tonowy AWX nie wart swojej ceny (wiem jedynie z opinii) Nisko-średnio tonowe wysokiej klasy więc cena uzasadniona. Mam takie zapytanie jeżeli chodzi o FX300, czy zwrotnice tych że kolumn są tak skonstruowane że (nie mówiąc o wysoko tonowym bo wiadomo) rozdzielają sygnał na dwa nisko średnio tonowe głośniki tak że: Opcja "A" czyli jeden odtwarza tylko niskie tony a drugi te same niskie plus średnie, lub opcja "B" czyli jeden odtwarza tylko niskie tony a drugi tylko część niskich plus średnie? Która opcja jest prawidłowa? Może zupełnie inna opcja "C"? Drugie zapytanie dotyczy całego kina na AWX-ach (które buduje Paweł), czy Panasonic SA-HE75 da redę zasilić taki zestaw, przynajmniej tymczasowo? W przyszłości myślę zakupić Amplituner Onkyo TX-SR578.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Maxiiiii Zobacz posta...czyżby choróbsko jakieś?
Zamieszczone przez Maxiiiii Zobacz postamoże wysoko tonowy AWX nie wart swojej ceny
FX-300 to kolumny 2,5 drozne (czyli opcja A)
tanie amplitunery tu odpadaja - mimo zapewnien producenta maja mala moc.
najtanszy ktory zapewni odpowiednia moc to ferguson av-770
Skomentuj
-
No faktycznie chyba najtańszy, 830 zł to kusząca cena i mocy pod dostatkiem. Niestety mimo wielu zalet jest kilka wad które jak dla mnie są bardzo istotne, m.in. Hdmi przesyła jedynie obraz bez audio, po drugie OSD ekranowe także nie idzie przez hdmi. Kolejnymi wadami są słabe średnie tony oraz niskie. O tym wszystkim dowiedziałem się recenzji w necie. Ale pozatym amplituner wart uwagi. A co jeszcze w cenie do mniej więcej 1500 zł z wystarczającą mocą i bez wad fergusona? Ważne dla mnie jest aby amplituner miał opcję przesyłu AV poprzez hdmi kiedy jest wyłączony.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Maxiiiii Zobacz postaKolejnymi wadami są słabe średnie tony oraz niskie
ja sluchalem u siebie na swoich kolumnach i brakow nie zauwazylem... ale sluchalem w stereo a nie w trybie wielokanalowym
Zamieszczone przez Maxiiiii Zobacz postaA co jeszcze w cenie do mniej więcej 1500 zł z wystarczającą mocą i bez wad fergusona?
Skomentuj
-
Paweł czytałem recenzje na stronie http://www.kinodomowe.idg.pl/artykul...on.AV.770.html , pod koniec artykułu jest mowa o tym co pisałem.
Co do wyboru amplitunera który spełnia moje oczekiwania techniczne a nawet je przerasta to znalazłem chyba zwycięzcę. Jest droższy niż zakładane 1500zł ale myślę że warto dopłacić te 600zł. Mówię tu o amplitunerze Marantz SR5006 http://www.rtvmax.pl/Sklep/SR5006,2,0,231,3474.htm .
Sprzęt ten zaskoczył mnie wyposażeniem i możliwościami. Ma wystarczająco mocy i podobno gra pięknie. Stosunek jakości do ceny chyba nie do pobicia. Może ktoś miał okazję posłuchać tego amplitunera? Co myślicie?
Skomentuj
-
O tym Marantz-ie przeczytałem bardzo ciekawy artykuł dostępny także w formie PDF-u pod linkiem http://audio.com.pl/pdf/testy/amplit...z%20SR5006.pdf
Kiedyś bardzo mnie ucieszyła bardzo fajna funkcja sterowania multimediami w PC jak i całym kompem z poziomu telefonu ale nigdy nie przypuszczałem że taka opcja jest możliwa w amplitunerach, do tego przesył muzyki oraz zdjęć z telefonu za pośrednictwem Wi-Fi. Ciekaw jestem czy ten amplituner potrafi odtwarzać filmy z dysku sieciowego podłączonego do routera, to już byłoby coś.
Przepraszam za odbicie od głównego tematu i wracając do niego chciałbym jeszcze Pawła zapytać o satelity z zestawu na AWX-ach. Czy one odtwarzają całe pasmo czy tylko że tak powiem te wyższe efektowe rejestry dźwięku bez niskiego basu?
Skomentuj
Skomentuj