Pawle
W ToolBoxie pisałeś że używasz kleju kontaktowego Bonikol a nie Patex, tu chyba widzę jego puszkę. Jak się sprawdza ? Mi przy Butaprenie z Dragona straszne bąble wyłaziły i na łączeniach po lakierowaniu przybrał białą barwę.
butapren z dragona to najwieksze dziwactwo jakie do tej pory widzialem
mimo ze wyschnie i tak nie trzyma tylko nadal sie ciagnie...
ten klej dziala identycznie jak moment - tylko dotkne klejone powierzchnie i juz lapie (co czasami jest denerwujace)
a ze puszka na miejscu kosztuje 14zl to nie widze sensu wywalac kasy na moment :p
Oj wiem coś o butaprenie z Dragona. Szajs jakich mało. Ile ja się bud nalikwidowałem (Na szczęście nieinwazyjną metodą na żelazko i gumowy młotek) po tym "kleju". Śmiem twierdzić, że ten wynalazek nie zasługuje na nazywanie go klejem.
Natomiast Bonikol wypróbuję przy fornirowaniu powstającego subostolika. Jeśli dostanę go w Poznaniu za te 14-15zł.
Ja stosowałem Bonikol 88 (taki zalecił mi producent) i mogę śmiało polecić. Teraz jednak będę fornirował na klej wikolowy. Mam zrobiony stół warsztatowy (profile 50x30x3) który będzie służył też za prasę (3x podnośnik samochodowy:))
Skomentuj