Pawle, świetną pracę wykonałeś. Gratuluję :thumbup:
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
kino domowe huberta by Pawel S
Collapse
X
-
Nie na temat...Yoshi_80
Pilarki nie mam. Nie chcę wydawać kolejnych pieniędzy na narzędzia (ale jak mus to mus :)). Widziałem fotki jak robić takie skosy frezarką ale pilarką na 45' jakoś nie mogę sobie wyobrazić. Jutro jadę do firmy która cięła mi formatki. Zawiozę im front (sklejone 2 płyty 22mm) może utną mi te skosy. Tylko obawiam się o fornirowanie takich powierzchni bo fornir będę miał gruby 1,5mm i bardzo sztywny. Obym tych skosów nie żałował.Last edited by KonradRak; 07.07.2011, 14:31.Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez KonradRak Zobacz postaCzy ten stół pomoże mi wykonać skosy jak poniżej ?Zamieszczone przez KonradRak Zobacz postaPilarki nie mam. Nie chcę wydawać kolejnych pieniędzy na narzędzia (ale jak mus to mus ). Widziałem fotki jak robić takie skosy frezarką ale pilarką na 45' jakoś nie mogę sobie wyobrazić. Jutro jadę do firmy która cięła mi formatki. Zawiozę im front (sklejone 2 płyty 22mm) może utną mi te skosy.
http://www.youtube.com/watch?v=GtYnVA0aCWA
Zamieszczone przez KonradRak Zobacz postafornir będę miał gruby 1,5mm i bardzo sztywny. Obym tych skosów nie żałował.) (daj znać czy wiesz o co chodzi...)
---------- Post dodany o 15:23 ---------- Poprzedni post o 15:13 ----------
Paweł - jesteś gościu!(i to mi się podoba) ;D
PS ile ma kolumna ? ~80cm?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez malutkiz Zobacz postaświetny patent z tymi wpustami, że ci się chciało z tym bawić
ale we frontach to juz bardzo duzlo ulatwilo montaz
Zamieszczone przez pablo.see Zobacz postaJak ktoś ma frezarkę dolnowrzecionową, to taka robota to jest moment. Składanie to jak klocki Lego.
na szczescie mam 2 frezarki i jakos to latwiej poszlo
Zamieszczone przez KonradRak Zobacz postaUważacie, że frezowanie dolnowrzecionowe pomoże ?
jakbym mial taka frezarke i mialbym zrobic np 10 kolumn to by sie bardzo oplacalo
ale tego czegos z allegro bym nie kupil
znajac zycie lepiej za te pieniadze zrobic cos samemu
bedzie niewiele drozej ale duzo lepiej i bardziej uzyteczne
Zamieszczone przez KonradRak Zobacz postaCzy ten stół pomoże mi wykonać skosy jak poniżej ?
Zamieszczone przez hermes Zobacz postaPawle, świetną pracę wykonałeś. Gratuluję
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postaPS ile ma kolumna ? ~80cm?
kolumna ma standardowe 100cm
poprostu perspektywa robi swoje - stol duzy, tlo obszerne no i moje prawie 2m :p
Skomentuj
-
a po co?
to dodatkowa praca z wierceniem, skrecaniem oraz pozniej szpachlowaniem i szlifowaniem
laczenie bez srub/wkretow uwazam za bardziej PRO i dlatego staram sie ich nie uzywac
no i wkrety sa potrzebne tylko do przytrzymania plyt - sam klej trzyma mocniej niz te wkrety
co innego w subach do samochodu. tam wszystko idzie na wkrety bo kocyk to przykryje i zamaskuje
Skomentuj
-
dzien 9
czas "pracy" 6 godzin
nie wiem tylko czy jest sens to pisac bo wiekszosc czasu siedzialem i kleilem pekniecia w fornirze...
tak wiec policzmy realnie jakies 2 godziny prac
ze wzgledu na to ze dzisiaj tylko szpachlowalem poprawki i dlugo bawilem sie z dobieraniem forniru to wklejam zdjecie pogladowe gotowych skrzynek
Skomentuj
-
Zamieszczone przez somac Zobacz postaCIekaw jestem jak będzie wyglądał sub w wersji końcowej
Paweł masz pewnie jego projekt wizualny, zechcesz uraczyć nas... :) ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postaPaweł masz pewnie jego projekt wizualny, zechcesz uraczyć nas... ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postadzien 10 nie wiem ile godzin - 8-10 a jedyne co widac to to
Jak będziesz kleił boki ? - nacinasz fornir i zginasz przyklejając tak jak szeroki jest liść, czy na każdą płaszczyznę jeden pas forniru ?
Jatobe miałeś chyba na swoich kolumnach ? (tych na "bordowej" Vifie ? ) - to ta sama ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gooralesko Zobacz postaW jaki sposób udało ci się przykleić fornir na dolną ściankę tak równo mając po bokach nogi suba? Musiało ci zając trochę czasu wymiarowanie tego kawałka forniru
okazalo sie to bardzo proste
na dole sa 2 kawalki forniru
przylozylem kazdy do nozek i je odrysowalem
odcialem pod katem te nozki i poprostu przylozylem...
drugi to samo a regulowana mialem tylko zakladke
duzo trudniej bedzie tam wyszlifowac ten fornir :p
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postaale jak widać najgorsze chyba już za tobą ?
mialem miec jeszcze wtorek wolny to bym dokonczyl suba i w wiekszym stopniu fronty... ale juz nie mam wolnego :???:
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postaJak będziesz kleił boki ? - nacinasz fornir i zginasz przyklejając tak jak szeroki jest liść, czy na każdą płaszczyznę jeden pas forniru ?
reszta bedzie oklejana nowym fornirem ktory bedzie zaginany na naroznikach i laczony jak popadnie
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postaJatobe miałeś chyba na swoich kolumnach ? (tych na "bordowej" Vifie ? ) - to ta sama ?
reszta to nowa dostawa juz nie az tak ladna. ale nadal bedzie bardzo ciekawie
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaduzo trudniej bedzie tam wyszlifowac ten fornir
Skomentuj
Skomentuj