Zamieszczone przez El_liero
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Aktywnie zDeSPerowane 3-way by LuSzTi
Collapse
X
-
Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaDoczytałem jeszcze coś. Jeśli dobrze myślę, to mogę dołożyć kwarc do SRC i wykorzystać go jako master clocka. Jeśli dobrze myślę to MCLK_OUT w SRC jeśli jest włączone
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaDziś zacząłem obmyślać jak zrobić całą część cyfrową i oto co na razie wymyśliłem, albo nad czym się waham: - izolacja na wejściach spdif: albo trafka PE-65612 albo izolator scalony ADUM1200. Skłaniam się ku temu drugiemu z racji dostępności u mnie w Łodzi, - izolacja na wejściu USB za pomocą ADUM4160 albo ADUM3160.
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaPrzy okazji z racji, że kostki audio drogie a to prototyp i nie wiadomo czy pierwsza wersja płytki będzie OK zrobiłem sobie stoliczki na goldpiny do droższych układów. Wyszły nawet te pod LQFP48 z rastrem wyprowadzeń 0,5mm
Skomentuj
-
Mogę Ci zrobić taką fotkę ale tylko telefonem. Powiedz mi co Ci dokładnie obfocić?
No chyba, że wystarczy Ci to: http://allegro.pl/kabel-glosnikowy-4...273500553.htmlAsustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez tomq88 Zobacz postaDzieki Wyglada jak kabel ekranowany mikrofonowy stereo.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gooralesko Zobacz postaNie czytałem całego tematu tylko pierwszy post i zainteresowany jestem pomiarami dołu w linii transmisyjnej. Wykonałeś juz je? jest jakiś wstępny lub ostateczny projekt linii?Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Z racji, że musiałem zająć się pewnymi innymi ważnymi dla mnie sprawami na razie w projekcie nic konkretnego się nie dzieje.
Powstał za to pomysł na zmianę głośników :P Jeśli wyjdzie, to z głośników wymienionych na pierwszej stronie nic już nie zostanie :P
Udało mi się kupić w okazyjnej cenie Seasy Excel W12 CY001. W związku z tym powstał pomysł umieszczenia ich w konstrukcji. Ale jak już zmieniać to i nowy tweeter by się przydał. Myślałem o Morelach Supreme, ale na nowe mnie nie stać (ok 440 ojro za parę plus przesyłka z zagranicy) a na rynku wtórnym bardzo rzadko się pojawiają. Zacząłem szperać za innymi głośnikami i w oko wpadły mi:
- Scan Speak Illuminator R3004-602000 http://www.loudspeakershop.eu/glosni...00-p-1903.html
- Aurum Cantus G3Si http://www.loudspeakershop.eu/glosni...acturers_id=31
Oba mają minusy, AC razem z Excelem ledwo mieści się na froncie obudów tweet-mid. SS znowu jest mały i z mniejszym niż AC130Mk2 Excelem nie za dobrze wygląda na froncie, który wydaje się do nich zwyczajnie za duży. Nie ukrywam, że chciałbym wykorzystać obecne obudowy tweet-mid ponieważ kosztowały mnie sporo czasu i pracy.
A może Wy, towarzysze w gonieniu króliczka macie pomysł na jakiś fajny tweeter pasujący klasą do Exceli w kwocie do ok 500zł sztuka?Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
LuSzTi zmieniasz zabawki jak csbiczek :)
Ja radzę skończyć na tym co masz, potem sprzedać i myśleć o zupełnie nowym projekcie. Gdyby bardzo przeszkadzały Ci Excel W12 CY001 to chętnie je przygarnę
Pomysł ze wstęga bardzo mi się podoba. Zerknij jeszcze na Fountek Neo X 3.0
http://fountek.net/products.asp?id=138
Może duża wstęga, dwa mid i dwa wofery ? Z amerykańskim rozmachem :)
Aurum Cantus GRAND SUPREME
Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KonradRak Zobacz postaJa radzę skończyć na tym co masz, potem sprzedać i myśleć o zupełnie nowym projekcie.
Zamieszczone przez KonradRak Zobacz postaGdyby bardzo przeszkadzały Ci Excel W12 CY001 to chętnie je przygarnę
Zamieszczone przez KonradRak Zobacz postaZerknij jeszcze na Fountek Neo X 3.0
Zamieszczone przez KonradRak Zobacz postaMoże duża wstęga, dwa mid i dwa wofery ? Z amerykańskim rozmachemAsustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaA może Wy, towarzysze w gonieniu króliczka macie pomysł na jakiś fajny tweeter pasujący klasą do Exceli w kwocie do ok 500zł sztuka?
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaDużo za duże, poza tym to, że mam dość nie tanie głośniki to nie znaczy, że jestem kasiasty. Po prostu jak jest okazja to kombinuję kasę skąd się da...a później muszę się spłacać:P
Skomentuj
-
przecież ten SS to samochodówka. Swoją drogą nie kupiłbym go. Ch-ki kierunkowe do dupy i za co tu płacić 570zł !?!?! LOL.
Wstęgówka wygląda apetycznie. Ale ciekawe jak gra.
Kiedyś kupiłem 3 przetworniki:
DX25
XT25
i http://www.loudspeakershop.eu/glosni...00-p-1561.html
porównywałem je na zwrotnicy 2-rzędu 3kHz i
DX grał najmniej szczegółowo
XT grał ładnie
a illuminator grał tyćkę lepiej (szczegółowiej/delikatniej) niż XT. A cena? 900zł do 150zł!! Sprzedałem Illuminatora bo się nie opłacało go aplikować. Także weź pod uwagę to podczas zakupów.
Chyba że SS miał lepsze ch-ki kierunkowe, albo przy maks wysterowaniu reprodukował mniej zniekształceń... bo tak to nie wiem czemu kosztuje 900zł.Last edited by El_liero; 23.05.2012, 21:31.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaSzukam tylko głośników dostępnych w Polsce.
https://www.intertechnik.de/Shop/Lau...de,6981,125565 tylko 120 euro !
---------- Post dodany o 22:08 ---------- Poprzedni post o 22:04 ----------
Zamieszczone przez El_liero Zobacz postabo tak to nie wiem czemu kosztuje 900zł.Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaCeramik Etona to świetna kopułka.
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaTo zapożycz się jeszcze bardziej i kup siedemdziesiątkę RAAL-a
Zamieszczone przez El_liero Zobacz postaa illuminator grał tyćkę lepiej (szczegółowiej/delikatniej) niż XT. A cena? 900zł do 150zł!!
Zamieszczone przez El_liero Zobacz postaCh-ki kierunkowe do dupy i za co tu płacić 570zł !?!?! LOL.
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaszukal bym czegoś z wyższej półki
A tak na marginesie to ten Aurum G3Si jest u nas zaskakująco tani, w Part Express kosztuje ponad 260$.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaNa Dynaudio Esotar mnie nie stać:P
zaintetresowany jestes?Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta1700zl
zaintetresowany jestes?Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
Skomentuj