Ale ja robię konkretne kolumny według konkretnej sprawdzonej techniki i nie da sie ich podrobić okleina ani sklejką właśnie dlatego że deska robiona jest z drzewa i kiedy mamy |_| taki kształt deski to na boku | sloje idą w zdłuż a na froncie _ mamy sloje wpoprzek po sfrezowaniu mamy ładne estetyczne przjeście ze sloi w zdłuż na słoje w poprzek dzięki temu zdaleka widać że to prawdziwa deska a nie okleina czy fornir zaczynam wierzyć, że koledzy już zapomnieli jak drewno wygląda prawdziwe :P
---------- Post dodany o 13:28 ---------- Poprzedni post o 13:27 ----------
U mnie działa i koledze tu link http http://diyaudio.pl/attachment.php?attachmentid=4258
---------- Post dodany o 13:33 ---------- Poprzedni post o 13:28 ----------
Ja panowie prawie 2 miesiące się bawiłem i w wolnym czasie sprawdzałem co i jak wyjdzie aby właśnie nic nie spieprzyć i właśnie dlatego w brew pozorom oryginalna metoda aby wykonać te kolumny według mnie jest najłatwiejsza inaczej nie uzyskamy dokladnie takiego wyglądu. Ale to moje zdanie możecie mieć inne.
Ale co do pewności ze to deska a nie okleina fornir czy sklejka to niema co wątpliwości widać jak byk od frontu złoje sa w poprzek od boku wzdluż to nie fornir.
Chociaż kiedyś jedna wirma scinała warstwy forniru w taki sposob z drewna ze jechała frezara wzdłuż a na końcu malutki łuk i zakręt i nie prasowali tego dzięki temu można było by takim fornirem uzyskać taki efekt ale znaleźć go jest bardzo ciężko.
Nie poganiajcie mnie spokojnie dam wszystko w pracy jestem :P
---------- Post dodany o 13:28 ---------- Poprzedni post o 13:27 ----------
Zamieszczone przez ir0nhide
Zobacz posta
---------- Post dodany o 13:33 ---------- Poprzedni post o 13:28 ----------
Ja panowie prawie 2 miesiące się bawiłem i w wolnym czasie sprawdzałem co i jak wyjdzie aby właśnie nic nie spieprzyć i właśnie dlatego w brew pozorom oryginalna metoda aby wykonać te kolumny według mnie jest najłatwiejsza inaczej nie uzyskamy dokladnie takiego wyglądu. Ale to moje zdanie możecie mieć inne.
Ale co do pewności ze to deska a nie okleina fornir czy sklejka to niema co wątpliwości widać jak byk od frontu złoje sa w poprzek od boku wzdluż to nie fornir.
Chociaż kiedyś jedna wirma scinała warstwy forniru w taki sposob z drewna ze jechała frezara wzdłuż a na końcu malutki łuk i zakręt i nie prasowali tego dzięki temu można było by takim fornirem uzyskać taki efekt ale znaleźć go jest bardzo ciężko.
Masz podane wszystko jak na tacy nie możesz teraz tego nie rozumieć.
Nie poganiajcie mnie spokojnie dam wszystko w pracy jestem :P
Skomentuj