Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Monitory studyjne bliskiego pola Tonsil PSM TL15

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Może w spamie? A może szanowny Pan z audiodrivers.eu zapomniał wysłać? Upewnij się co do maila i jak nie ma to wyślij zapytanie o wszystko (protokół i pliki), u mnie to tak wyglądało:

Skomentuj

Nie mam nic takiego. Pewnie dopiero dosla, ale nie wspominali przed zakupem, ze pliki beda wyslane mailem. Zamawialem za pobraniem, to moze jak dostana dopiero kase, to dostane pliki? Ale to bylo troche bez sensu. Poki co nie mam nawet takiej karty gwarancyjnej. No nic, dzieki .3lite :)

Skomentuj

To wysyłaj maila i pewnie szybko otrzymasz :)

Skomentuj

Wyslalem wczoraj przez formularz i nie odpisali. Nie pracuja w sobote.

Skomentuj

Mi w niedzielę nawet miły Pan odpisał na temat dostępności Morel'a ale kontaktowałem się przez tego maila:

audiodrivers.eu <ok@audiodrivers.eu>

Kto wie, może akurat nie ma plików kalibracyjnych i reszty w domu tylko dopiero będzie je mógł wysłać z pracy? Niestety nie jestem w stanie tego stwierdzić, w najgorszym wypadku będziesz musiał poczekać do poniedziałku :P

Skomentuj

Wyslalem drugiego maila, moze sie odezwa. Mialem plan na pomiary weekendowe, a tu kupka.

---------- Post dodany 21.04.2013 o 21:14 ---------- Poprzedni post 20.04.2013 o 15:16 ----------

Mam juz pliki i wszystkie konieczne bajery. Mozna pomiarowac :)

Skomentuj

To zrob tez porownanie do starego mikrofonu

Skomentuj

Formatki pociete. Przeczekaja majowke i do klejenia :)

Skomentuj

Nie na temat...
                    nareszcie pierwszy zwrot inwestycji w pilarkę.. :-)

Skomentuj

Musi na siebie zarobic. Dzisiaj palowalem sie z ustawieniem wozka, masakra jakas. Juz jest prawie rowno, ale trzeba jeszcze poprawic

Skomentuj

Z braku laku dobry kit. Zrobilem pomiary monitorow studyjnych Alesis M1 active 520.

Pomiar bramkowany z 1 metra na osi tweetera, oraz pomiar bliski woofera i portu BR. Jak dla mnie żenuaa, co najwyzej monitorki do komputraa i gierek niz pracy z dzwiekiem.

Skomentuj

Witam. To mój pierwszy post na tym forum.
                          Planuję rozpocząć swoją przygodę z DIY i szukam odpowiedniego do tego celu projektu. Pogromco, poleciłbyś mi spisywać wymiary obudowy podane przez Ciebie na poprzednich stronach i zamawiać tonsile, czy może skierować się w kierunku innej konstrukcji? Z racji zabawy w nagrywanie interesują mnie tylko monitory bliskiego pola. Trochę szperałem w Internecie (nie jestem pewien, czy skutecznie) i nie znalazłem innego równie solidnie przygotowanego i taniego projektu, do którego części są dostępne w Internecie. Pozdrawiam

Skomentuj

Witaj na forum.

Szczerze mowiac drugi raz bym sie zastanawiam nad zakupem glosnikow. Jak kupowalem swoje, ceny byly inne, a dzis midwoofer kosztuje okolo 100zl, w tej cenie wolalbym kupic szklane STX, ktore maja wieksze mozliwosci, no i same glosniki sa wieksze.

Jesli udaloby Ci sie dorwac glosniki w dobrej cenie, to czemu nie. Do konca lipca musze zamknac calkowicie ten projekt. Nie moge dluzej odwlekac, bo mam kupe innej roboty, a coraz wiecej osob domaga sie finalizacji tego projektu. Wg mnie tweetery sa calkiem niezle i nie ustepuja drozszym konstrukcjom.

Skomentuj

Z tym, że zmiana głośnika pociąga pewnie za sobą zmianę parametrów reszty konstrukcji, mam rację? Jeśli nie, to poszukam czegoś o zbliżonej charakterystyce do tonsilowskiej.

Skomentuj

Zmiana glosnika nie wchodzi w gre. Absolutnie. Ewentualnie na gdn 15/40/5 ale to by wymagalo innej zwrotnicy ( niewielkich zmian ).

Skomentuj

To nic nie da :) Projekt tworzony jest pod dany, konkretny przetwornik. Gdyby to było plug&play to świat byłby dużo prostszy

EDYTA:
                                  PM mnie ubiegł
                                  marcinsywala.pl
                                  Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Jeżeli to kogoś interesuje to najtańszą opcją jaką na razie udało mi się znaleźć to zakup głośników z linków poniżej. Kupując zestaw akurat łapiemy się na darmową przesyłkę (powyżej 300zł)
                                    http://kupglosnik.pl/pl/glosnik-gdn-15-40-3-8-ohm.html
                                    http://kupglosnik.pl/pl/glosnik-gdwk...-26-8-ohm.html

PS dzięki za szybkie odpowiedzi

Skomentuj

mogę wam dać namiary na gościa, może coś taniej załatwi.
                                      Ewentualnie PW.
                                      .

Skomentuj

Zbliza sie deadline, wiec trzeba dzialac. Dzis frezowalem fronty i usunelem czesciowo lakier, poniewaz bez tego klej trzymalby zbyt slabo. Podfrezowanie jest tylko na tweeter, dla midwoofera brak. Glosnik ma ladny kosz, a dodatkowa robota tylko zwieksza koszty. Natomiast od wewnetrznej strony otworu pod midwoofer, zrobilem fazke dla lepszej "wentylacji" glosnika. Zaokraglona zostala rowniez przegroda, tak aby w jakims stopniu zlikwidowac ewentualne turbulencje powietrza. W rogach obudowy dodatkowe wzmocnienia i "kierunki" dla polepszenia pracy powietrza w tunelu.
                                        Jedna obudowa sklejona, jutro kolejne prace. Kolejno poleca najprawdopodobniej maty boll ( ale to jeszcze poprzedze pomiarami ), pozniej sklejenie do kupy, frezowanie krawedzi i lakierowanie. Kolumny nie beda oklejane fornirem. Zwrotnica na 99% znajdzie sie poza obudowa - dlaczego? O tym pozniej...
                                        Załączone pliki

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                          Zaokraglona zostala rowniez przegroda
                                          Jak zaokrąglałeś? Fajnie to wyszło.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X