Narazie jestem na takim etapie budowy jesli kogos bedzie interesowalo to dodam kilka wczesniejszych fotek.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Projekt Miki
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postamam nadzieje ze wzmocnisz ta obudwe HDFem lub laminatem?
anonimus podobają ci się? Mnie nie :) Za wysokie do tej szerokości.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez El_liero Zobacz postaktóre miejsca masz na myśli Pawle?
Skomentuj
-
Ok to dodaję jeszcze kilka :) wysokosc obudowy wymuszona checią zastosowania bassreflexu na froncie i potrzebną pojemnoscią dla głośnika niskosredniotonowego. A czy mi sie podoba oczywiscie ze tak jakby mi sie niepodobala to bym takiej niezrobił. Wczesniej zrobilem kilka modeli z kartonu i ten najbardziej przypadł mi do gustu. Niesądze zeby byly jakies problemy z pękaniem na łączeniach każdy profil ma 25mm wysokosci i 32mm grubosci na kleju nieoszczędzalem a każdy do kolejnego przymocowalem 8 gwożdziami o dlugości 40mm z pistoletu . Dla świetego spokoju pomaluje od środka podkladem by mieć pewność że niedostanie się żadna wilgoć. Dzisiaj pracowalem nad frontem może jutro wytnę już na gotowo wtedy dorzucę kilka fotek.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez anonimus Zobacz postaa każdy do kolejnego przymocowalem 8 gwożdziami o dlugości 40mm z pistoletu . Dla świetego spokoju pomaluje od środka podkladem by mieć pewność że niedostanie się żadna wilgoć.
---------- Post dodany o 21:10 ---------- Poprzedni post o 21:08 ----------
zimny Heineken? :)
Skomentuj
-
No właśnie. A jak wielka średnica to musi być długi. Ciekawe jak autor tematu chce pogodzić te kwestie. Bo jak tunel ma z 10cm średnicy to długości dochodzą do metra zakładając strojenie układu rezonansowego w okolicach rezonansu głośnika. Anonimus - zasymulowałeś strojenie takim tunelem w winisd chociażby?
Skomentuj
-
Nie na temat...Trochę off-topic - ten front w załączniku to już Corian ? Jakimi frezami to wycinałeś, jakieś dedykowane do Corainu czy dobre do drewna też dadzą radę ? Myślę o blacie kuchennym z jakiegoś solidsurface w przyszłości, oczywiście DIY :-) Last edited by Pawel S.; 09.12.2012, 10:54.
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez dzabij Zobacz postaTrochę off-topicWskazówkajezeli chcesz pisac off-topic to dodajesz tag [ offtopic ] txt [ /offtopic ] (oczywiscie bez spacji)
Skomentuj
Skomentuj