Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Realizacja 1 projektu dla DiyAudio

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ta... tak jak i zollery
    Przeciez ten gosc sie nie zna
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Oj tak, zdecydowanie!

Skomentuj

A można poczytać konkrety Pany a nie spam? :)

Skomentuj

Ja jestem jak najbardziej na tak. Dwa Daytoniki w jednej kolumience beda dawac rade nawet w sporym pomieszczeniu.
          Chodz penwie wybral bym wysokotonowke z malym frontem i zrobil MTM 2-way bo takie lubie.

Branza
          "apdejtuj'' na bierzaco bo mnie tez ciekawia papierowe RS'y.
          i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
          https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Wreszcie coś "innego".
            Czekam z niecierpliwością.

Skomentuj

każdy nowy projekt mile widziany więc kibicuje i śledzę temat :)

Skomentuj

Całe szczęście na forum pojawia się tyle dobrych projektów że trudno się na jakiś zdecydować więc nie martwił bym się czy ktoś go złoży czy też nie

Skomentuj

Cześć Branża, czy udało ci się zrobić już pomiary głośników Daytona? Ciekaw jestem czy masz jakieś spostrzeżenia lub opinie dotyczące tych papierowych driverów.

Skomentuj

Nie na temat...
                    Zamieszczone przez Slawo Zobacz posta
                    tych papierowych driverów
                    - będą dostępne publicznie pomiary papierowych Daytonów od RS100 do RS180. A także tych metalowych dostępnych już bardzo długo. Będzie można samemu wysnuć sobie refleksje :). Minimum cierpliwości i wszystko będzie

Skomentuj

Ciekawe czy te Daytony tez furkocza ze szczeliny magnetycznej...

Skomentuj

a które furkoczą?

Skomentuj

http://www.filedropper.com/muffeled tutaj wrzucilem krotkie nagranie udezenia w duzy kociol. Bas jest bardzo niski i mocno pobudza glosnik do pracy. Nalezy tak wysterowac glosnik, aby pracowal na swoim maximum wychylu, lub bliskim xmax. Glosnik musi byc w obudowie. Niestety tego testu nie przechodza niektore glosniki ze stozkiem fazowym. Macie takie u siebie? Sami sprawdzcie co sie dzieje. Jesli Wasze glosniki beda furkotac ze szczeliny magnetycznej, to spokojnie mozecie je sprzedac - nie nadaja sie do odtwarzania dzwieku w wysokiej jakosci.

Skomentuj

PM a u Ciebie jakie głośniki nie zdały testu ??:???: Uwaga bo dużo amatorów Uwierzy i się wystraszy :).
                            Każdy głośnik przy złym wystrojeniu i zmuszaniu go do pracy ponad możliwości do jakich został zaprojektowany będzie "furtał"

PS. a wiesz co się dzieje z wstęgami kiedy katuje się je nagraniami testowymi bez filtracji ?? - bez powrotne się je psuje dziwnym trafem przestają przetwarzać najwyższe octawy. Zacznijmy głośniki słuchać a nie katować bass testami ..... to bardzo prosta droga do zniszczenia zawieszeń głośników

Skomentuj

Np alcone 5,25. Adam, nie chce mi sie polemizowac. Acone furczy, inne nie furcza. To nie ma nic wspolnego ze zlym traktowaniem. Wykorzystujesz po prostu potencjal glosnika albo i nie. Jaki jest sens kupic glosnik, ktorym nie mozna grac glosniej, bo generuje gigantyczne znieksztalcenia mimo ze pracuje nie przekraczajac swojego x max?

O wstegach nie pisze, bo nie o tym rozmawiamy. Masz ochote to sprawdz swoje glosniki, masz ich duzo, masz okazje sam tego doswiadczyc. Nie musisz tego publikowac na forum, zostaw to dla siebie :)

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Branża Zobacz posta
                              Zacznijmy głośniki słuchać a nie katować bass testami ..... to bardzo prosta droga do zniszczenia zawieszeń głośników
                              To nie jest zadne katowanie! Chcialem posluchac jaki bas bede mial z testowej TL z Alcone. Myslalem ze mam nieszczelnosci w obudowie i sprawdzalem to wielokrotnie. Zmienilem pozniej glosnik na inny, w tej samej obudowie i furkotania ani sladu? Czy to jest katowanie? Nie dla mnie to bubel, ktory sie nie nadaja do uzycia. To tak jakbys sobie kupil samochod, ktory po przekroczeniu pewnej predkosci wpada w wibracje, mimo ze producent zarecza predkosc maksymalna o wiele wyzsza. Sorry, ale ja tego nie kupuje.

Skomentuj

Adam, ten wpis stawia Cie w niezbyt dobrym świetle. Nie imputuj mi słów jakich nie napisałem. Zasugerowalem aby każdy, kto ma takie glosniki, sprawdził to we własnym zakresie i to wszystko. A ze nie kupie dokladnie tego alcone to prawde. Niestety nie mam innych głośników ze stożkiem w tym momencie i nie mogę tego sprawdzić na innych przetwornikach.

Skomentuj

Nie na temat...
                                  ale dokładnie tak zrozumie Twoje słowa każdy amator który je przeczyta. Wystraszy się i .... .
                                  Ciekawe jak sprawdzić dopuszczalne wychylenie głośnika w czasie jego grania ?? suwmiarką ??
                                  Jeśli amator posłucha twojej rady i sprawdzi przedobrzy z mocą i mu zafurkocze każdy głośnik ( ale on akurat będzie miał z korektorem fazy ) i co powstanie kolejny niepoparty niczym MIT.

Nie na temat...
                                  Załóż osobny temat i tam eksperymentuj Sobie i udowadniaj. Ale proszę Cie Nie rób nieuzasadnionej antyreklamy projektowi który nawet jeszcze nie powstał

Nie na temat...
                                  Nie masz się do czego przyczepić to piszesz
                                  Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                  - I jak to zrozumie przeciętna nieogarnięta w temacie osoba ??
                                  Last edited by Zap Projekt; 26.01.2015, 19:22.

Skomentuj

Nie na temat...
                                    pracuje nie przekraczajac swojego x max?
                                    a skąd wiesz :P

rs225 - nic nie furkocze (właśnie słucham )
                                    rs180 też nie
                                    usher 8948P też nie
                                    z tego co kojarzę l22 i l15, w15 , w18 seasa też były wolne od furkotania a przynajmniej nie zaobserwowałem :)
                                    audax hm170 też nie furkotał mimo budki 35l i sprej pracy jaką musiał wykonywać przez to
                                    fw146 nie wiem bo miałem go tylko jako średni .

więc to furkotanie to raczej nie jest powszechna przypadłość

Skomentuj

ale dokładnie tak zrozumie Twoje słowa każdy amator który je przeczyta. Wystraszy się i .... .
                                      I nie da Ci zarobic?

Ciekawe jak sprawdzić dopuszczalne wychylenie głośnika w czasie jego grania ?? suwmiarką ??
                                      Wystarcza mi parametry T-S i smulacja wytrzymalosci mocowej w obudowie. Chyba, ze symulacje klamia?

Jeśli amator posłucha twojej rady i sprawdzi przedobrzy z mocą i mu zafurkocze każdy głośnik ( ale on akurat będzie miał z korektorem fazy ) i co powstanie kolejny niepoparty niczym MIT.
                                      Nie interesuja mnie co robia amatorzy. Sa ich setki, szczegolnie na youtubie, jarajcych sie pierdzeniem starych klamotow.

Nie masz się do czego przyczepić to piszesz
                                      Cytat Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                      - I jak to zrozumie przeciętna nieogarnięta w temacie osoba ??
                                      PRzyczepic? Chyba oszalales. Wybacz, ale ja niczego nie sprzedaje i mam ten komfort, ze moge pisac co chce na temat glosnikow, ktore testuje. Zadalem to pytanie z czystej ciekawosci, bo akurat jestes w budowie kolumn, dlatego liczylem na to ze sam to sprawdzisz. Ty sie na mnie rzuciles, jakby mi Ci zupe z gara wyjadal. Wybacz, ale zachowales sie po prostu smiesznie.

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                                      Bo wiem. Z reszta wcale nie musi pracowac na swoj max, zeby to bylo slychac.

rs225 - nic nie furkocze (właśnie słucham )
                                      rs180 też nie
                                      usher 8948P też nie
                                      z tego co kojarzę l22 i l15, w15 , w18 seasa też były wolne od furkotania a przynajmniej nie zaobserwowałem
                                      audax hm170 też nie furkotał mimo budki 35l i sprej pracy jaką musiał wykonywać przez to
                                      fw146 nie wiem bo miałem go tylko jako średni .

Napisalem wyraznie, zebyscie sobie to sprawdzili na wlasnych glosnikach. Opisalem problem danego modelu glosnika i to wszystko. Skoro wymienione przez Ciebie glosniki nie maja tego problemu, to znaczy, ze zostaly lepiej zaprojektowane.

A gdzie napisalem, ze jest?

Załóż osobny temat i tam eksperymentuj Sobie i udowadniaj. Ale proszę Cie Nie rób nieuzasadnionej antyreklamy projektowi który nawet jeszcze nie powstał
                                      Jasne, ze zaloze. Wybacz ze Ci nieswiadomie psuje interes.

Skomentuj

Nie na temat...
                                        Chyba, ze symulacje klamia?
                                        Ja bym się tak symulacji nie trzymał, one są tylko pomocą...

Dobre pytanie

Skomentuj

Wybacz ze Ci nieswiadomie psuje interes
                                          - Dziękuje Bardzo za szczerość

Fakt 1: głośniki Dayton Audio można kupić w 5 miejscach w Polsce ( nie tylko u Mnie )
                                          Fakt 2: głośnika Scan Speak nie ma w mojej ofercie ( kupiłem go na potrzeby projektu u konkurencji ) - To są koszty dla firmy nie zysk !!
                                          Fakt 3: projekt robię na Waszą prośbę nie z własnej inicjatywy
                                          Fakt 4: projekt będzie kompletny i całkowicie darmowy
                                          Fakt 5: Wiesz jakie są koszty i czas wykonania takiego projektu ?? W tym czasie mógłbym robić inne rzeczy na których bym zarobił
                                          Fakt 6: Głośniki które użyje w projekcie będę musiał sprzedać już jako używane lub zostawić na pracowni na wieczne używanie.

wymieniać dalej ...
                                          Masz racje stan konta zmieni się o jedno 0 ...

Zysk ... może będę miał Tam jakiś ale bez żadnej gwarancji to zależy tylko i wyłącznie od dobrej woli Osób które będą robiły zakupy do projektu.

PS. A jak Ci powiem że osobom które obecnie do Mnie dzwonią szukając podobnego projektu Mówię żeby poczekali i zrobili za darmo jak udostępnię zamiast skasować ich za nowy projekt i liczyć kaskę ??
                                          To też nie uwierzysz .. No bo przecież nie Mogę być na forum po to aby pomagać to by się mijało z twoim światopoglądem ....

PM - ale LUZ szczerze mówiąc spodziewałem się o wiele więcej zawiści w moją stronę zakładając de facto 1 temat na forum. tak choćby z tego powodu ze reprezentuje "Ciemną Stronę Mocy". A tu raptem jest tylko kilku przeciwników.
                                          Pozapisuje Wasze Nicki i wyśle na was odział "Szturmowców Imperium" :flapper:
                                          Last edited by Zap Projekt; 26.01.2015, 22:06.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X