Wielki Roman
Kolorowe zamawiam tylko prototypy, zeby sie odroznialy ale jak ktos bedzie chcial np inny kolor to nie widze klopotu, tylko trzeba bylo by sie zdeklarowac w jakim kolorze. (niebieski jakos do mnie nie trafia)
i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
gi
Sa wieksze pady niz w ARK. Jak bym zrobil wieksze pady do zalutowania przewodow to przy mocnym szarpnieciu pad moze odleciec z sciezka (przewod bedzie zamocowany tylko na jednej warstwie).
Dlatego w celu zalutowania przewodow nalezy zastosowac kawalek miedzianego przewodu 1,5mm^2 (taki co jest w scianie) i zrobic z niego klamre w ksztalcie odwroconej litery U, wowczas przewod jest mechanicznie bardzo mocno zamocowany (trzymie sie na warstwie top,bottom oraz na przelotce), dodatkowy plus jest taki ze warstwy top i bottom sa polaczone ze soba za pomoca 1,5mm^2 miedzi.
Do takiej klamry mozna wsadzic przewody o srenicy max fi 4-5mm.
i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Kit dotarł, dzisiaj byłem odebrać na poczcie :) Lutuje się bardzo szybko, wszystko jest ładnie poopisywane :)
Stan na 4h z dzisiejszego lutowania:
Praktycznie to czekam za radiatorem, żeby trany zalutować. 220uF, które są w zestawie można na siłę od spodu wlutować. Ja muszę zamówić coś mniejszego, pasującego w średnicę na płytce. Co do foliowców, wim, też są za duże i gdzieniegdzie trzeba od spodu wlutować.
U mnie w jednym czasie lutowanie iAmp200 oraz iAmp100M.
Co do kondków 220uF to zmieszczą się z góry płytki z małym przesunięciem tylko trzeba Wimy 100n do nich zalutować od spodu.
OPSy już prawie gotowe. Teraz zacznę kompletować drobnice do IPSów.
Mam JetFire i A9Ratchet.
PS. Może ktoś ma w zapisach rezystorki metalizowane do tych IPSów i chciałby się podzielić?
Nie potrzebuje zamawiać większe ilosci a po kilka sztuk się nie opłaca.
Już prawie koniec, jeszcze kilka elementów, poprawa niektórych lutów, podkładki pod trany z pastą i zasilanie :). Super, jak narazie jestem zadowolony.
Kilka fotek poglądowych :).
PS: Radiator do testów - choć może zda egzamin :).
Przy dobrej wentylacji lub delikatnie wymuszonym obiegu powietrza może wystarczy.
Wszystko zależy od tego jakiej mocy oczekujesz/potrzebujesz .
Jak chcesz 300W/4ohm i go zabudujesz uniemożliwiając powietrzu swobodny przepływ ( małe otworki czy szczelinki w obudowie mocno ograniczają przepływ powietrza ) , to z pewnością radiator będzie za mały .
Skomentuj