Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Projekt i-AMP

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie pamiętam tego ile bo nie miałem wyceny ile sam front kosztował tylko np buda obróbka napisy itd nie miałem wyszczegulnionego ile front ile tył :) możesz zapytać ile cię skasują za to

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
      Luszti
      OPS4 = od spodu plytki na tranzystorach w obudowie to220 (zamontowane na aluminiowym radiatorze wystajacym z PCB) pomiedzy noga nr1 i noga nr2.

pegaz
      Q10 i Q11 = to sa predrivery.
      Borys czy ten zabieg wpływa sonicznie na wzmak? Nie chciałbym pogorszenia dotychczasowego brzmienia, choć to i tak lepsze jak kupa dymu :lol:

Skomentuj

JARO444
        Bez obaw, brzmienie nie ulegnie zmianie. Ewentualnie wrecz przeciwnie, w przypadku klopotliwego opsa znika nerwowosc z gornej czesci pasma. Pozdr
        i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
        https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Borys dzięki za odpowiedź. U mnie nie zauważyłem nerwowości na górze, ale skoro może być lepiej to przy okazji poprawy bezpieczeństwa, to będzie może ciekawiej... :)

Skomentuj

Też nie widzę nerwowości. Ale w końcu muszę zalutować .
            Mam na stanie 470p nie za dużo? Bo mniej mam 220p - który lepiej - czy jednak domawiać 330p?

Skomentuj

Ja mam zalutowane 220pF w prawie wszystkich OPSach, wszystko pieknie dziala. 470pF tez mozna zalutowac ale to juz wartosc raczej maksymalna.

Pozdr

Skomentuj

Zamieszczone przez nik156 Zobacz posta
                Nie na temat...
                Napisz coś więcej na temat PCB z potkiem.
                Jest to przerobiony przeze mnie projekt avt2829. Główne zmiany: zamiast mostka tranzystorowego wsadzony układ BA6218. Na tranzystorach występował zbyt duży spadek napięcia i potek kręcił się zbyt wolno. Do całości dodany selektor (na razie nie sterowany z procesora - może kiedyś, jak się nauczę programować).
                Całość uzupełni barwa z Accuphase (projekt z forum), tyle tylko, że opracowałem własną pcb pod swoje wymagania (wymiary, złącza, rozstaw potków)
                Last edited by DiscoLED; 12.03.2018, 08:37.

Skomentuj

Uff, jakos udalo sie wyeliminowac usterki (po wymyciu z nadmiaru sreprnej pasty i siersci):
                  -nogi driverow uciete, trzymaja sie na samej cynie - kolega bedzie musial sobie sam zmienic drivery - specjalnie do wyginania nozek narysowalem gientarke zeby ladnie wszystko pasowalo, dwie nogi wcale nie byly przylutowane
                  -pozamieniane miejscami tranzystory UPN czyli NPN/PNP
                  -troche smd powymieniane
                  -jeden IPS dalem swoj bo juz nie mialem sily grzebac w tym co jest
                  -blaszki od bezpieczinkow powyginane, ledwie sie fjuz trzyma - tutaj kolega moze sobie tez wymienic blaszki albo jakos dogiac
                  -pasowalo by kupic troszke topnika i przejechac wszystkie luty porzadnie
                  -dobrze bylo by to tak zrobic zeby lut sie dobrze wlal przez VIAsy THT, specjalnie sa otworki 0.8mm zeby cyna ladnie przelatywala
                  -ufff ...

EDIT:

Jak sie to poprzykleja do wszedzie rozsmarowanej pasty to naprawde az robi sie niedobrze.
                  Gabke odesle z powrotem, niech kotek lub piesek ma miekke ''lezonko''
                  Last edited by borys; 21.03.2018, 08:37.

Skomentuj

Ktoś bardzo chciał, ale chyba nie umial lutowac, a w dodatku zabrakło skrupulatności przy weryfikowaniu czy wlutowuje właściwy element we właściwe miejsce. Ja uważam, że najlepsze do nauki na start sa projekty typu gainclone. Jak się uda, śmiało można próbować czegoś więcej, są filmiki z nauką lutowania na YT. Dłużej potrwa calosc, ale w tym wypadku więcej oznacza mniej później tj. mniej problemów w przyszłości, mniej kosztów i mniej czasu z borysa napiętego jak bycze jaja grafiku

Skomentuj

Witam wszystkich, potrzebuję BOM do a9-ratchet v1.5, mam płytki kupione od kolegi z forum oryginalne od Borysa, może ktoś wstawić gdzieś? te pliczki z tematu i-amp krok po kroku są nieaktualne chyba.

Skomentuj

A kolega z forum nie dodał dokumentacji???

Skomentuj

Dodał bo brał z ZZ i200 z cliffjumperem mk2 i dodatkowo plytki softstart i a9-ratchet, do i200 i clifjumpera dostałem

Skomentuj

Zamieszczone przez magep Zobacz posta
                            Dodał bo brał z ZZ i200 z cliffjumperem mk2 i dodatkowo plytki softstart i a9-ratchet, do i200 i clifjumpera dostałem
                            Dobra juz mam pliki tak ze nieaktualne. Dzięki Borys
                            Wczoraj moj i200 wydal pierwsze dzwieki :-)

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Nie na temat...
                              Oj coś widzę dużo ludzi na Cliffjumper starty robi :P Mi ona pasowała bardziej niż A9
                              Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

no i vinyl zagral tez :thumbsup:

Skomentuj

Zasilaczyk do pre lampowego pięknie się prezentuje, a przede wszystkim działa rewelacyjnie

Skomentuj

I jak dźwiękowo wypada "Lamm" Borysa? :)
                                    http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

O szkoda że nie wiedziałem że Borys projektował płytkę do "lamm"

Skomentuj

No trzeba go pomeczyc, żeby zrobił update na stronie.

Lamm, zasilacz do lamm, lm4702, przełącznik lampa tranzystor i coś tam jeszcze. Parę zdjęć tutaj https://www.flickr.com/photos/125677...57664846299597
                                        http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Zasilacz do Lamm Borysa i płytkę samego przedwzmacniacza Lamm znalezioną na tym forum właśnie naświetlił mi kolega i wytrawił jutro powinny do mnie dotrzeć. Zobaczę jak się będzie sprawować to z SR Amplifier
                                          Last edited by tol2di; 28.03.2018, 21:47.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X