Nie pamiętam tego ile bo nie miałem wyceny ile sam front kosztował tylko np buda obróbka napisy itd nie miałem wyszczegulnionego ile front ile tył :) możesz zapytać ile cię skasują za to
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Projekt i-AMP
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez borys Zobacz postaLuszti
OPS4 = od spodu plytki na tranzystorach w obudowie to220 (zamontowane na aluminiowym radiatorze wystajacym z PCB) pomiedzy noga nr1 i noga nr2.
pegaz
Q10 i Q11 = to sa predrivery.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez nik156 Zobacz postaNie na temat...Napisz coś więcej na temat PCB z potkiem.
Całość uzupełni barwa z Accuphase (projekt z forum), tyle tylko, że opracowałem własną pcb pod swoje wymagania (wymiary, złącza, rozstaw potków)Last edited by DiscoLED; 12.03.2018, 08:37.
Skomentuj
-
Uff, jakos udalo sie wyeliminowac usterki (po wymyciu z nadmiaru sreprnej pasty i siersci):
-nogi driverow uciete, trzymaja sie na samej cynie - kolega bedzie musial sobie sam zmienic drivery - specjalnie do wyginania nozek narysowalem gientarke zeby ladnie wszystko pasowalo, dwie nogi wcale nie byly przylutowane
-pozamieniane miejscami tranzystory UPN czyli NPN/PNP
-troche smd powymieniane
-jeden IPS dalem swoj bo juz nie mialem sily grzebac w tym co jest
-blaszki od bezpieczinkow powyginane, ledwie sie fjuz trzyma - tutaj kolega moze sobie tez wymienic blaszki albo jakos dogiac
-pasowalo by kupic troszke topnika i przejechac wszystkie luty porzadnie
-dobrze bylo by to tak zrobic zeby lut sie dobrze wlal przez VIAsy THT, specjalnie sa otworki 0.8mm zeby cyna ladnie przelatywala
-ufff ...
EDIT:
Jak sie to poprzykleja do wszedzie rozsmarowanej pasty to naprawde az robi sie niedobrze.
Gabke odesle z powrotem, niech kotek lub piesek ma miekke ''lezonko''Last edited by borys; 21.03.2018, 08:37.i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Skomentuj
-
Ktoś bardzo chciał, ale chyba nie umial lutowac, a w dodatku zabrakło skrupulatności przy weryfikowaniu czy wlutowuje właściwy element we właściwe miejsce. Ja uważam, że najlepsze do nauki na start sa projekty typu gainclone. Jak się uda, śmiało można próbować czegoś więcej, są filmiki z nauką lutowania na YT. Dłużej potrwa calosc, ale w tym wypadku więcej oznacza mniej późniejtj. mniej problemów w przyszłości, mniej kosztów i mniej czasu z borysa napiętego jak bycze jaja grafiku
Skomentuj
-
Zamieszczone przez magep Zobacz postaDodał bo brał z ZZ i200 z cliffjumperem mk2 i dodatkowo plytki softstart i a9-ratchet, do i200 i clifjumpera dostałem
Wczoraj moj i200 wydal pierwsze dzwieki :-)
Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
Skomentuj
-
No trzeba go pomeczyc, żeby zrobił update na stronie.
Lamm, zasilacz do lamm, lm4702, przełącznik lampa tranzystor i coś tam jeszcze. Parę zdjęć tutaj https://www.flickr.com/photos/125677...57664846299597
Skomentuj
Skomentuj