Zamieszczone przez ampli
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Projekt i-AMP
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
po dłuższej przerwie nie słuchania iamp100m kilka dni temu go odpaliłem i zauważyłem taką przypadłość. Po pewnym czasie od uruchomienia jedna kolumna zaczyna grać dużo ciszej, wyłączenie wzmacniacza i ponowne włączenie na jakiś czas powodowało że oba głośniki grały równo. Wczoraj natomiast po takim zabiegu przestały się w ogóle załączać kolumny. Podczas startu zapala się oczywiście dioda power, na chwile zapala się temp i to tyle. Nie załączają się głośniki jakby jakieś zabezpieczenie nie puszczało. Radiator ledwie letni więc nie było raczej mowy o jakimś przegrzaniu. Dziś jeszcze sprawdzę po pracy gdy jest zupełnie zimny.
Skomentuj
-
Wyglada na to ze coś nie kontaktuje między ips a płytą główną bo jak poruszałem wejściówkami to się odpaliło. Zrobiłem połączenie na goldpinach i tutaj coś czuje że jest problem. Muszę to jakoś chyba polutować tylko później będzie problem z podmianą a chciałem sobie jeszcze niebawem zrobić inną wejściówkę. Jak u was wygląda połączenie i z jakich rozwiązań jesteście zadowoleni?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez shady Zobacz postaWyglada na to ze coś nie kontaktuje między ips a płytą główną bo jak poruszałem wejściówkami to się odpaliło. Zrobiłem połączenie na goldpinach i tutaj coś czuje że jest problem. Muszę to jakoś chyba polutować tylko później będzie problem z podmianą a chciałem sobie jeszcze niebawem zrobić inną wejściówkę. Jak u was wygląda połączenie i z jakich rozwiązań jesteście zadowoleni?
Skomentuj
-
Z tymi złączami jest różnie, stosowałem też w innych urządzeniach i jeśli płytka jest luźna, to potrafią po jakimś czasie przerywać, tak jak widać kilka postów wcześniej przeszedłem na złącza zaciskane po stronie IPS i lutowane kabelki przy OPS, ułatwia to rozplanowanie modułów i montaż IPSów o różnych wymiarach (na początku był taki wąski CFP MAD jeśli ktoś jeszcze pamięta), jedynie trzeba zwrócić uwagę by te przewody nie były zbyt długie, bo mogą się pojawić dziwne problemy ze stabilnością, te co miałem na zdjęciu już są lekko przydługawe.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz postaJakich traf uzyłeś do zasilacza pre lamma?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz postaAle robione pod zamówienie, czy ma w ofercie na stałe?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez stinger Zobacz postaGdzie znajdę BOM do VSHA ECC82? Na PCB nie ma oznaczeń wartości, na schemacie tez.
Na zdjęciu widać ze R18 jest 470ohm.
Borys w BOM pisze, ze jest on tylko dla ecc88, nie znalazłem innego BOMa, ale wnioskuje z tego ze poza zworkami konfiguracyjnymi czymś się od siebie różnią?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Skomentuj
-
BOM do VSHA wysłałem 20 maja 2019 :). Z czego jak słusznie zauważyłeś jest tam dla wersji 88. 82 wstawię dzisiaj/jutro.Last edited by gavron04; 06.01.2020, 08:32.
Skomentuj
Skomentuj