Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Projekt i-AMP

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

-----SYMETRI------

Uruchomilem wejsciowke o kodowej nazwie Symetri, jest bardzo prosta, dosc szybka, pieknie miekko klipuje. Zostalo mi jeszcze troche testow. Narazie trzeba jej troche obsluchac i dokonczyc Ironhide.

i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
    https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Haha i nowy radiator, gavron wróci i dostanie zawał że ma alu tylko, ale fajnie że wzmacniacz nadal się rozwija

Skomentuj

Ja tam szczerze powiem że czekam jednak na Ironhide. Spodobał mi się cliff i tak sobie gra.

Tylko dziwi mnie jedno tyle ludzi brało udział w zamówieniu i nikt jeszcze nic nie wkleił w temat... Dlaczego?
        Szukam też pomysłu na obudowę może ktoś ma ciekawy projekt z radiatorami (swoimi) po bokach (wys. 100mm)
        Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Zamieszczone przez nik156 Zobacz posta
          Ja tam szczerze powiem że czekam jednak na Ironhide. Spodobał mi się cliff i tak sobie gra.

Tylko dziwi mnie jedno tyle ludzi brało udział w zamówieniu i nikt jeszcze nic nie wkleił w temat... Dlaczego?
          Szukam też pomysłu na obudowę może ktoś ma ciekawy projekt z radiatorami (swoimi) po bokach (wys. 100mm)
          A pewnie dlatego że raczej nie ma po co wklejać kolejnych zdjęć polutowanych płytek :P. Ja czekam na kompletny opis odpalenia, boję się trochę , że coś podłącze nie tak i uwale trany, a z tych płytek wylutowywanie nie należy do najprzyjemniejszych

Skomentuj

Tak się gotują te końcówki, że aż wentyl konieczny?

Większość pewnie jeszcze kompletuje śmieci żeby to wszystko poskładać + wakacje w trakcie i dlatego taka cisza w temacie.

Skomentuj

Radiatory nie mają naturalnego przewiewu powietrza. To tak zapobiegawczo.

Skomentuj

Fajnie chlopaki, wklejajcie zdjecia.
                W lewym narozniku Symetri, w prawym Ratchet, bedzie chulalo caly dzionek.

--info for all--

Bedziecie musieli sie troszeczke usamodzielnic, fizycznie nie jestem w stanie wszystkiego ogarnac, na jakies skomplikowane zagadnienia moge odpowiadac ale z prostymi rzeczami bedziecie musieli radzic sobie sami. I tak spie po kilka godzin dziennie

Skomentuj

A znalazła się chwilka czasu na wejściówkę accuphase? Jestem ciekaw brzmienia tych legendarnych wzmacniaczy (chociaż płytki do px-3 leża i czekają)
                  Last edited by madelektronik; 17.07.2015, 08:24.

Skomentuj

Jak sie znajdzie chwilka to taka zrobie, przyznam szczerze ze nic legendarnego w tym accuphase poza cena nie widze. Nawet w barwie sa zamontowane duze zwykle elektrolity i ludzie sie zachwycaja. Jak sie jakas wejsciowka pojawi napewno dam znac.

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
                      Jak sie znajdzie chwilka to taka zrobie, przyznam szczerze ze nic legendarnego w tym accuphase poza cena nie widze. Nawet w barwie sa zamontowane duze zwykle elektrolity i ludzie sie zachwycaja. Jak sie jakas wejsciowka pojawi napewno dam znac.
                      Bo i pewnie jedyne co w nich jest to duża liczba tranów/ogromne kondy/trafa (więc robi wrażenie) i kupa kasy wrzucona w budowę więc choćby miało grać dennie to i tak nikt tego nie przyzna ;-) W sumie to od roku stoi gotowy E450, tyle że nie włożony do obudowy i bez zabezpieczeń/zdalnego/sterownika do VU, chyba czas odwiedzić ebay, zamówić elementy i składać w całość ;-)

Trafo 2x45V jałowo nadało by się do iAmpa ? Jakie byłoby tu optymalne ?

Skomentuj

złożyłem barwę z accu i mam jeszcze jedną płytkę do złożenia i przyznam, iż to najlepiej zachowująca się barwa jaką słyszałem.

Skomentuj

Zamieszczone przez gi Zobacz posta

Trafo 2x45V jałowo nadało by się do iAmpa ? Jakie byłoby tu optymalne ?
                          Już było z 100x pisane, TAK

Skomentuj

Zamieszczone przez SowaZ Zobacz posta
                            Już było z 100x pisane, TAK
                            No Ok czyli się nada, a jakie było by "najlepsze" (jakie napięcia/moc) tak by wykorzystać w pełni możliwości tego (tych ?) wzmaków ?

Skomentuj

Właśnie takie, jakbyś chciał się dowiedzieć to zajrzał byś do zbiorowych zamówień, a tam zwykle zamawiane są optymalne elementy do danej konstrukcji :)

2x45V 500-600W

Skomentuj

Zamieszczone przez SowaZ Zobacz posta
                                Właśnie takie, jakbyś chciał się dowiedzieć to zajrzał byś do zbiorowych zamówień, a tam zwykle zamawiane są optymalne elementy do danej konstrukcji :)

2x45V 500-600W
                                W grupowym jest 2x44V (pod obciążeniem !) 500W oraz 2x40V (jałowo) 500W ...
                                Last edited by gi; 17.07.2015, 14:59.

Skomentuj

Wzmacniacz był projektowany pod zasilanie 2x45V(+/-60VDC). U mnie działa na 2x30VAC(+/-42VDC) nie widzę w tym problemów. Wersja transformatora 2x40VAC była dodana "okazyjne" - Niektórzy chcą uzyskać mniejszą moc.

Składać, składać. I wklejać zdjęcia.

Skomentuj

Wzmacniacz był projektowany pod zasilanie 2x45V(+/-60VDC). U mnie działa na 2x30VAC(+/-42VDC) nie widzę w tym problemów. Wersja transformatora 2x40VAC była dodana "okazyjne" - Niektórzy chcą uzyskać mniejszą moc.

Składać, składać. I wklejać zdjęcia.
                                    A ty już zrobiłeś test na głośnikach które można tak nazwać, czyli pełno sprawne?

Skomentuj

Zamieszczone przez szastal Zobacz posta
                                      A ty już zrobiłeś test na głośnikach które można tak nazwać, czyli pełno sprawne?
                                      Nie, siedzę na tych które miałem. Z braku laku i to dobre. I proszę daruj sobie już. Każdy ma prawo popełnić jakiś głupi błąd.

EDIT
                                      To fakt wprowadziłem w błąd...
                                      Last edited by nik156; 17.07.2015, 15:49.

Skomentuj

Tu nie chodzi o uszczypliwosci czy coś tylko wpisujesz wrażenia który ips fajnie gra, ludzie to później czytają i mogą się ostro rozczarować

Skomentuj

Mam takie pytanie czy ktoś może mi coś powiedzieć na temat zastosowania DC blockera? Ktoś miał z tym jakieś pozytywne wrażenia? Zastanawiam się czy nie wytrawić sobie płytki. Pytanie czy jest wg. jakiś sens skoro nie potrzebuje softstartu.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X