Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Projekt i-AMP
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Jak nie ma pod reka BS170 to mozna dac dowolnie jaki IRF albo inny N kanalowy mosfet z Vgs okolo 3,5-4V.
Ja juz zmienilem to zabezpieczenie na standardowe bipolarne bo sa po prostu bardziej dostepne. Mozna tez uzyc jakiegos taniego OPampa jako komparatora do takiego zabezpieczenia.i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Skomentuj
-
Zamieszczone przez SowaZ Zobacz postaOblicz sobie tak by włókno miało ok 20Ohm. Żarówki 230V odpadają.
Skomentuj
-
Rezy od bootstrapu nalezy dobrac tak zeby nie zabraklo pradu na IPS+DRIVER (czyli jakies 20mA w tym przypadku) powyzej raila zasilania.
Jak ich wartosc bedzie zbyt duza to bootstrap nie bedzie dzialac, jak ich wartosc bedzie zbyt mala, bootstrap bedzie dzialal ale na rezach bedzie sie wydzielac zbyt duzo ciepla.i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Skomentuj
-
Chodziło mi bardziej o koreślenie ram np :
Zasilanie +/-35V Rb1,Rb2 xxohm
Zasilanie +/-40V Rb1,Rb2 xxohm
Zasilanie +/-45V Rb1,Rb2 xxohm
Zasilanie +/-50V Rb1,Rb2 xxohm itd.
Nie każdy jest kompetentny aby to obliczyć , a poza tym należało by to potem jeszcze sprawdzić czy to co wyszło z obliczeń działa prawidłowo.
Skomentuj
-
Panowie, uruchomilem jedna koncowke i wszystko wyglada dobrze, wyregulowana juz z ipsem. Uruchmiajac druga pojawil sie problem, uruchomienie z rezystorami zamiast wejsciowki, bez bezpiecznikow, miernik wpiety miedzy r5 i r8. Probujac ustawic 0,8v wg instrukcji caly czas mi pokazuje 0v. Tranzystory na swoich miejscach wg spisu. Diody wlutowane poprawnie.Czy ktos napotkal podobny problem??
Uruchamiam poprzez zarowki. Przy pierwszym ops z zarowkami normalnie wyregulowalem.Last edited by Adam_85; 10.11.2015, 09:52.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz postaPanowie, uruchomilem jedna koncowke i wszystko wyglada dobrze, wyregulowana juz z ipsem. Uruchmiajac druga pojawil sie problem, uruchomienie z rezystorami zamiast wejsciowki, bez bezpiecznikow, miernik wpiety miedzy r5 i r8. Probujac ustawic 0,8v wg instrukcji caly czas mi pokazuje 0v. Tranzystory na swoich miejscach wg spisu. Diody wlutowane poprawnie.Czy ktos napotkal podobny problem??
Uruchamiam poprzez zarowki. Przy pierwszym ops z zarowkami normalnie wyregulowalem.Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"
Skomentuj
Skomentuj