Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Projekt i-AMP

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dla mnie już przy -30dB było w miarę głośno :P Nie czekaj za recenzjami tylko odpalaj :)
    http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Witam

Adam_85 jak masz schemat softstartu to podeślij mi na PW
      gavron04 miał się pojawić opis uruchomienia PSU + protect v1.10 albo coś przeoczyłem
      Andrzej

Skomentuj

Schemat softstartu jest przecież na forum w temacie Borysa?

W PSU nie ma co uruchamiać, wystarczy polutować i podpiąć okablowanie, nic więcej. NTC do TEMP1 i TEMP2, a reszty chyba, CHYBA nie muszę tłumaczyć? Zabezpieczeń zwarciowych nie podpinamy, bo OPS ich nie posiada.

Skomentuj

gavron
          Ale nowy zasilacz ma zabezpieczenia zwarciowe, uniwersalne do kazdego wzmacniacza
          Gra u mnie juz jakies 6 miechow.

i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
          https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

No i widzisz, nic się nie chwalisz, a wszyscy poskładali ten Taza. Daj może schemat, może coś się da dorobić na płytce uniwersalnej i dopiąć?

Skomentuj

Dzięki gavron04, chodziło mi o zabezpieczenie zwarciowe.

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
                gavron
                Ale nowy zasilacz ma zabezpieczenia zwarciowe, uniwersalne do kazdego wzmacniacza
                Gra u mnie juz jakies 6 miechow.

Czy mogę prosić o link do pełnej dokumentacji ?

Skomentuj

W czym pomaga ta przestrzeń bez miedzi pomiędzy kondensatorami zasilacza?

Skomentuj

Zasilacz wyslalem tazowi wiec pewnie bedzie robil swoja wersje.
                    Do zabezpieczenia trzeba dobrac dzielnik rezystorowy na odpowiedni prad (od biedy styknie dobrac tylko jeden rezystorek). Dokumentacji do zasilacza nie ma bo nie mam kiedy napisac, jak ktos bedzie chcial to zamieszcze pliki do prasowania i schemat. Ale mam zamiar go troche przerobic zeby sie z mosfetem na plytce nie bawic. Jak tylko bede mial czas to zamieszcze.
                    Ta przestrzen pomiedzy kondami --> jak jest zrobiona jedna duza wylewka to nie ma takiej kontroli nad pradem, w wielu firmowych konstrukcjach spotkalem wlasnie takie rozwiazanie (dwa punkty masowe), nie wiem czy takie rozwiazanie jest lepsze czy gorsze, dziala dobrze. Od spodu mam przeciete sciezki V+ i V- i zalutowane rezystory 1R SMD, po 5szt na kazda strone, w przypadku zwarcia dzialaja jako dodatkowe bezpieczniki.
                    Last edited by borys; 30.10.2015, 20:28.
                    i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                    https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Prac ciąg dalszy:biggrin:

Skomentuj

Zamawiał ktoś trafo do lamp w toroidy.pl, zamówiłem wersję audio, ale przyszedł niezalany w środku, czy takich małych np. 50VA nie zalewają mimo że miała być to wersja audio.

Skomentuj

Zglos do nich. Zalewaja kazde najmniejsze trafo. Na zwrot maja 2tyg. Bardzo możliwe,ze dostałeś zwykłą wersję bez ekranowania itd. Daj zdjecia i im napisz meila jak najszybciej.

Skomentuj

Da rade zasilacz taza v1.10 (zamowienie) na przeciwzwarcie z iampem sparowac?

Skomentuj

Raczej na 100% to nie jest wykonanie audio, poza tym w mailu dostałem opis jak wygląda wykonanie audio.

Skomentuj

Zamieszczone przez dario67 Zobacz posta
                                Raczej na 100% to nie jest wykonanie audio, poza tym w mailu dostałem opis jak wygląda wykonanie audio.
                                Przede wszystkim nowe trafa audio są czarne wiedz na 1000% to nie jest audio>:( ja bym się wku..... Na maxa

Skomentuj

Trafo masz do zwrotu. Napisz do nich meila.

Skomentuj

Zamieszczone przez andiandi2103 Zobacz posta
                                    Prac ciąg dalszy[emoji3]
                                    Jaki fajny i prosty wygląd. A środek był już pokazany ?

Skomentuj

Zamieszczone przez gavron04 Zobacz posta
                                      Trafo masz do zwrotu. Napisz do nich meila.
                                      Już napisałem, kurcze jak go rozpakowałem to od razu wiedziałem że to nie jest audio, kurcze cały czas pod górkę :) jak nie lampy to trafo, a zamówiłem audio :)

Skomentuj

Zamieszczone przez SowaZ Zobacz posta
                                        Da rade zasilacz taza v1.10 (zamowienie) na przeciwzwarcie z iampem sparowac?
                                        Bezpośrednio nie. I-ampowi brak detektora zwarcia.
                                        Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                                        Grado SR125i

Skomentuj

Zamieszczone przez szastal Zobacz posta
                                          Jaki fajny i prosty wygląd. A środek był już pokazany ?
                                          Był stronę albo dwie wcześniej

Skomentuj

Czaruję...
                                          X