Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Projekt i-AMP

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Borys - a będzie jakieś zamówienie, albo udostępnisz prasowankę - bo powiem szczerze jestem mocno zainteresowany. Na i-amp100 również.
    W tej chwili gram 2 miesiąc na: IPS ECC82 i OPS 3 pary i jestem bardzo ale to bardzo zadowolony. Dziękuję za tą możliwość.
    Ale syn mi złożył zamówienie na wzmacniacz i muszę ( nie, nie muszę - bardzo chcę! ) zrobić następny.
    Pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez n-krzychu Zobacz posta
      Borys - a będzie jakieś zamówienie, albo udostępnisz prasowankę
      To jest dobre pytanie , ale obstawiam to pierwsze

Skomentuj

Zamieszczone przez n-krzychu Zobacz posta
        Ale syn mi złożył zamówienie na wzmacniacz i muszę ( nie, nie muszę - bardzo chcę! ) zrobić następny.
        Pozdrawiam
        Fajnie, że syn idzie w ślady ojca. Ma zacięcie elektroniczne?

Skomentuj

Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
          Fajnie, że syn idzie w ślady ojca. Ma zacięcie elektroniczne?
          Nie bardzo - prosił, żebym mu zrobił - chce wziąć jak pójdzie na studia.
          On raczej używa elektroniki - robi filmiki i obróbkę dźwięku ale to na razie początki.

Skomentuj

Witam mam pytanie do Borysa cz zamieścisz dokumentacje do zasilacza I psu bardzo proszę
            pozdr

Skomentuj

Borys nie udostępnia dokumentacji do tego projektu.
              Napisz do niego na PW o PCB i dokumentację , może jeszcze ma .

Skomentuj

Ops 4 w ciekawej wersji. Powoli, ale do przodu :-)

Skomentuj

Jakby było jakieś nowe zamówienie na pcb od OPS2 lub OPS4 pasowałoby pokombinować z położeniem potencjometru od biasu. Jego obecne umiejscowienie jest dalekie od ideału pod względem dostępu.
                  Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                  Grado SR125i

Skomentuj

Zamieszczone przez taz Zobacz posta
                    Jakby było jakieś nowe zamówienie na pcb od OPS2 lub OPS4 pasowałoby pokombinować z położeniem potencjometru od biasu. Jego obecne umiejscowienie jest dalekie od ideału pod względem dostępu.
                    Plus złącze do podłączenia woltomierza aby nie łapać po rezach

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
                      Ops 4 w ciekawej wersji. Powoli, ale do przodu :-)

Co tam dałeś takiego ciekawego. Zamiast bezpiecznikow masz zwory?

Skomentuj

Zamieszczone przez szastal Zobacz posta
                        Co tam dałeś takiego ciekawego. Zamiast bezpiecznikow masz zwory?

Przecie bezpieczniki psują dźwięk :-)

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
                          Przecie bezpieczniki psują dźwięk :-)
                          Bo w tym miejscu psuja, sprawdzic a pozniej szczekac :-)

Poza tym mozna pare innych rzeczy poprawic, ale nie chce mi sie dyskutowac z teoretykami, ktorzy sluchaja muzyki sinusoida..
                          Last edited by Adam_85; 25.06.2016, 17:02.

Skomentuj

Bo w tym miejscu psuja, sprawdzic a pozniej szczekac :-)
                            Szczekać to ty możesz do kolegów w piaskownicy.
                            Fora żeś chyba pomylił.

Skomentuj

Szczekać to ty możesz do kolegów w piaskownicy.
                              Fora żeś chyba pomylił.
                              Nie sprawdzales, ale znow lepiej wiesz.. nudne to.

P.s. piaskownice to robimy na forum wpisami w Twoim stylu, mecza mnie ludzie, ktorzy bez praktyki pozjadali wszystkie rozumy. Pisalem zebys cos sprawdzil, wolales mi cisnas ze jestem "glupi" bo sam sprawdzilem i slysze roznice. Nie widze podstaw do dyskusji. Jak dasz sygnaly na stale, a potem wywalisz bezpieczniki i bedziesz to sprawdzal na nie gorszym dacu i nie gorszych kolumnach niz moje to sam wrocisz do rozmowy, albo bedziesz udawal, ze nie bylo tematu... no bo... glupio sie przyznac, ze sie nie mialo racji.
                              Last edited by Adam_85; 25.06.2016, 17:08.

Skomentuj

Zamieszczone przez taz Zobacz posta
                                Borys fajnie plaskownik zrobil u siebie w ops2. Tak, ze masz idealny dostep do prka. Borys - podrzuc zdjęcie z otworkiem i pr :) Zlacze do pomiaru jest zrobione na nowym ops3
                                http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

...mecza mnie ludzie, ktorzy bez praktyki pozjadali wszystkie rozumy.
                                  Toś mnie rozbawił.
                                  Mam trochę poważniejszą praktykę niż wkładanie, wyciąganie bezpieczników i ich odsłuchy :-)

Nie widze podstaw do dyskusji.
                                  Tym bardziej ja.

Skomentuj

Toś mnie rozbawił.
                                    Mam trochę poważniejszą praktykę niż wkładanie, wyciąganie bezpieczników i ich odsłuchy :-)
                                    Cieszy mnie to, że się rozumiemy. Masz większe doświadczenie, co wcale nie oznacza, że nie mam racji.. a Ty tego powiedzieć nie możesz bo nie sprawdziłeś i na tym skończmy tą głupią dyskusję. Twoja zaczepka była po prostu zbędna.

To mogę jeszcze "zaognić" i dodam, że są miejsca gdzie zmiana elementów również ma wpływ na brzmienie :-D Doczekam się jakiegoś zgryźliwego komentarza z tego tytułu.. no czekam :-) Przecież to jest nie możliwe, więc ludzie "mondrzejsi" pewnie powiedzą, że nie ma sensu sprawdzać skoro przecież wiedzą ;-) - taka ironia, może czas skończyć w ogóle udzielać się na forum.. bo pod pewnymi względami mentalność ludzi jest, ujmijmy to ładnie, nie do zmienienia. Wiele sytuacji nauczyło mnie, że najpierw powinno się sprawdzać, a potem wypowiadać w danym temacie. Wiele osób na tym forum tego nie rozumie i po prostuj trollują bo mają odmienne zdanie z założenia. Tak jak wspomniałem nuda, nuda i jeszcze raz nuda. Na zagranicznych forach nie mają z takich powodów bólu czterech liter. Rzecz może w tym, że taka tu panuje mentalność. Na audiostereo również. Nie brakuje tych, którzy wszystkie rozumy pozjadali.
                                    Last edited by Adam_85; 25.06.2016, 18:13.

Skomentuj

dodam, że są miejsca gdzie zmiana elementów również ma wpływ na brzmienie
                                      Są takie miejsca to każdy wie, ale ciekawi mnie jak ty do tego doszedłeś? Wkładając rezystor po rezystorze, kondensator po kondensatorze ..... i czy na pewno to jest polepszenie czy tylko ci się wydaje.
                                      Nie dawno zrobiłem koledze teścik który wprost pokazał mu jak działa autosugestia. Po prostu podmieniałem opampy w miejscu gdzie one w ogóle nie miały styczności z dźwiękiem na grających kanałach.
                                      On to odbierał jako że na jednych gra lepiej a na drugich źle. Po kilku zmianach wcale opampów nie włożyłem i się trochę zdziwił że gra.
                                      A ty pomierzyłeś co później się dzieje z układem, bo być może on się wzbudza co odbierasz jako poprawa dźwięku?

Skomentuj

Są takie miejsca to każdy wie, ale ciekawi mnie jak ty do tego doszedłeś? Wkładając rezystor po rezystorze, kondensator po kondensatorze ..... i czy na pewno to jest polepszenie czy tylko ci się wydaje.
                                        Nie dawno zrobiłem koledze teścik który wprost pokazał mu jak działa autosugestia. Po prostu podmieniałem opampy w miejscu gdzie one w ogóle nie miały styczności z dźwiękiem na grających kanałach.
                                        On to odbierał jako że na jednych gra lepiej a na drugich źle. Po kilku zmianach wcale opampów nie włożyłem i się trochę zdziwił że gra.
                                        A ty pomierzyłeś co później się dzieje z układem, bo być może on się wzbudza co odbierasz jako poprawa dźwięku?
                                        Poszedłem za radami ludzi, którzy takie rzeczy sprawdzali dużo czasu przed Tobą. I przede wszystkim nie sprawdzałem tego sam, tylko w gronie ludzi, którzy mają również słabość do dobrego brzmienia. Wiem, jak działa autosugestia, ale dziękuję za pouczenie.

Skomentuj

Prosze, potek od biasu w radiatorku.

Trzeba wychodzic z zalozenia ze nie ma problemow, sa tylko rozwiazania. Nawet w bardzo prosty sposob przerobilem zlacze na pionowe piny, tak zeby pasowaly wejsciowki od iAMPa100. Kawaleczek pcb,zlacze pionowe i przewodziki.
                                          Last edited by borys; 25.06.2016, 18:45.
                                          i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                                          https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Czaruję...
                                          X