Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Projekt i-AMP

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tyle albo i więcej to ma mój miernik :( Ech...
    Jakbym miał toroida, to bym sobie dowinął zgodnie z radą Borysa, ale mam EI więc lipa. Spróbuję zgubić diodami. Jaki prąd? Podali 300mA +/-15%, ale to po rozgrzaniu, czy to absolutny max? Ktoś wie albo mógłby zmierzyć?

Skomentuj

ECC88 może mieć trochę większy prąd (365mA). E88CC postaram się za chwile zmierzyć.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Moje nie przekraczają prądu podanego w dokumentacji nawet jak są zimne ale pomiar nie jest idealny.
      Last edited by boss999; 25.11.2015, 16:05.

Skomentuj

Po co diody jak możesz dać zwykły rezystor?

Skomentuj

Mogę. Ale nie wiedziałem jaki nie znając prądu, a diodami mam stały znany spadek. Ale jak znam prąd to mogę.

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
            300mA +/-15%, ale to po rozgrzaniu,
            Prąd żarzenia w ecc88 - 350mA
            Zimna bierze więcej, ale krótko. Dość szybko stabilizuje się prąd na grzejnikach do ok 350mA.
            Wg katalogów żarzenie o ile pamiętam podają dla lamp serii E.. i radzieckich z serii 6.. 5,7 - 7V.
            Małe niedożarzenie przy niewysilonym anodowym prądzie spoczynkowym nie zaszkodzi.
            Lampy są "twarde". :)

Możesz dać PCC88 - identyczna z ECC88 poza właśnie żarzeniem. Żarzenie 300mA przy 7V i priorytetem jest prąd a nie napięcie jak w serii ECC.
            Last edited by n-krzychu; 25.11.2015, 17:04.

Skomentuj

Micwoj poszukaj rezystorów 3,3 do 4,7 ohma o mocy 1W lub więcej. Daj taki rezystor w szereg z żarzeniem i dobierz sobie odpowiednią wartość przy zasilaniu z 7,4V.
              Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
              Grado SR125i

Skomentuj

A czy tam zasilanie na tym ips nie idzie właśnie przez zenerke 6.9v aby było odpowiednie nap ?

Skomentuj

Niema żadnej zenerki do żarzenia.

Skomentuj

Micwoj
                    Daj ten odczep 7,4V (i tak troche spadnie pod obciazeniem), napiecie najlepiej zbic w tym przypadku rezystorem - bedzie robil jako taki prosty soft-start dla grzalki.
                    i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                    https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Jak żarzysz AC i dał byś diodę to miałbyś prostownik jedno połówkowy. Jak DC to możesz kompinować z diodą...

Skomentuj

Poradnik OPS2 może się uda ogarnąć do końca przyszłego tygodnia.
                        Poradnik OPS4 może się uda ogarnąć do 05-06.12 .

Praktycznie to to samo co przy OPS3, polutować ustawić PR i regulować wg poradnika od OPS3.

Pozdrawiam
                        http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez SowaZ Zobacz posta
                          to miałbyś prostownik jedno połówkowy.
                          Myślałem dwie równolegle w przeciwne strony.
                          Ale rzeczywiście zmierzę pod obciążeniem i dobiorę jakiś opór.

Skomentuj

Jako że podobno autorów motywuje to do pracy, to się pochwalę. Ja wczoraj (a właściwie dzisiaj) tyle:

Jeszcze nie gra. Może w weekend znajdę czas na uruchomienie.

Skomentuj

Ładnie, odpalaj :) Ale mała prośba - wyczyść nadmiar pasty

Skomentuj

Łącząć OPS z IPS za pomocą taśmy, np 10cm.
                                Bardzo to wpłynie na stabilność, ktoś może testował już u siebie połączenie taśmowe?

Na moje 'oko' to kiepskie rozwiązanie.
                                Pytam bo będę mieć trochę kombinacji w budzie i się zastanawiam.

Skomentuj

http://diyaudio.pl/showthread.php/25...l=1#post445657

Muszę przejrzeć cały temat w wolnym czasie i zrobić listę ciekawych informacji i wrzucić je do tematu w projektach :)
                                  Last edited by gavron04; 28.11.2015, 12:42.

Skomentuj

tomekk_ - kiedyś o to pytałem, Borys wykonał test i było wszystko w porządku, możesz poszukać w tym wątku :)

Skomentuj

Mam już wszystko, teraz najtrudniejsze czyli mechanika(radiatory/obudowa):)

Skomentuj

Mam małe pytanie do Borysa. Czy możesz na szybko opisać uruchomienie OPS-a na IRFP9140/240 z postu 569. Szukałem od tego momentu i nie znalazłem żadnego konkretnego opisu.

Skomentuj

Zamieszczone przez melex Zobacz posta
                                          Mam małe pytanie do Borysa. Czy możesz na szybko opisać uruchomienie OPS-a na IRFP9140/240 z postu 569. Szukałem od tego momentu i nie znalazłem żadnego konkretnego opisu.
                                          Również się przyłączam bo machnąłem z ciekawości pcb

Skomentuj

Czaruję...
                                          X