Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Projekt i-AMP

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
    Potężnie to wygląda. Po takim zasilaczu potrzeba jeszcze przed końcówka baterie kondensatorów czy wystarczajaca ilość jest juz zawarta w samej przetwornicy.
    Wystarczy. Zasilacze impulsowe działają z wysoką częstotliwością i nie ma konieczności stosowania wartości elektrolitów jak w zasilaczu z użyciem transformatora. (Są tak szybko ładowane że nie zdąży na nich spaść napięcie)
    Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Świetnie. Borys bedziesz to publikował? Jaki jest szacunkowy koszt wykonania takiej przetwornicy?

Skomentuj

Przetwornica jest dosyc spora bo ma 13cm x 18.2cm. Koszt wykonania:
        -CMDK8-7I52D-A15 - WENTYLATOR z starego procka AMD - 12pln
        -zlom zasilaczy ATX - jakies 20pln
        -trafo i karkas - jakies 25pln
        -przekazniki - 12pln
        -kilka kondensatorow - 50pln
        -jakas drobnica + ARK itp - 50pln
        -trafko 3.2VA 15V -6pln

Ps aparacik to LG G3, faktycznie lepszy.

Jak ktos ma troche zlomu elektronicznego to calkowity koszt nie powinien przekroczyc 100pln.
        i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
        https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

A jak sprawa z przerabianiem przetwornic z np telewizorów ?
          Można tanio kupić, przewinąć licę + kilka elementów.
          Mam w domu przerobioną, moc ok 700W 2x50Vac.
          Last edited by dzwiedziu; 19.12.2015, 16:54.

Skomentuj

Mozna tez cos przerobic ale latwiej jest zrobic nowe, dedykowane pcb. Czesci sa dosyc tanie i latwo dostepne. Taka przetwornica z tv to zapewne LLC z PFC czyli fajne polaczenie, pozadne przerobienie takiej przetwornicy nie bedzie takie proste.
            i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
            https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Trochę brakuje,ale powolutku do przodu.
              Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Panowie, czy u Was BD243C (T1) w zasilaczu taza też jest tak gorący, że nie da się na radiatorze przytrzymać palcem?

Skomentuj

T1 wymaga radiatora. 80st to normalna temperatura na tym tranzystorze.
                  http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Iamp skończony, ostatecznie wyregulowany, mam dość na najbliższe parę lat :-D

Skomentuj

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
                      mam dość na najbliższe parę lat
                      Hehe, już nie raz to słyszałem.

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
                        Hehe, już nie raz to słyszałem.
                        Męczyłem się z nim od października, więc bardziej to mam na myśli :) Teraz czas na kolumny, jest wzmak który mega mi pasuje, dac który również mega mi pasuje, czas na kolumny. Gruba kasa niestety do wyłożenia..

Skomentuj

jest wzmak który mega mi pasuje,
                          a co miales wczesniej? ma ktos porownanie do bg9 lub vsha hd?
                          Last edited by Pawel074; 20.12.2015, 20:36.
                          Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel074 Zobacz posta
                            a co miales wczesniej? ma ktos porownanie do bg9 lub vsha hd?
                            Adam_85 wcześniej miał accu klona e450:cool:

Skomentuj

Zamieszczone przez andiandi2103 Zobacz posta
                              Adam_85 wcześniej miał accu klona e450:cool:
                              Nawet klika było tych klonów :cool:

Skomentuj

Nawet klika było tych klonów
                                Wysilisz się na jakiś opis wrażeń w porównaniu? Iamp wygrał, czy został cenowo, czy co?

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
                                  Wysilisz się na jakiś opis wrażeń w porównaniu? Iamp wygrał, czy został cenowo, czy co?
                                  Powiem tak, dla mnie na pewno bardziej pasuje Iamp. Cenowo to na pewno nie, nie chciałbyś wiedzieć ile na swojego wydałem :)

Skomentuj

Mogę powiedzieć że Jako takiego bezpośredniego porównania nie było ale moim skromnym zdaniem i AMP gra lepiej niż accu klon e450 a zwłaszcza po Adama opiniach:) chodź mogę się mylić Ale bezpośredniej konfrontacji nie było:) pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez andiandi2103 Zobacz posta
                                      Mogę powiedzieć że Jako takiego bezpośredniego porównania nie było ale moim skromnym zdaniem i AMP gra lepiej niż accu klon e450 a zwłaszcza po Adama opiniach:) chodź mogę się mylić Ale bezpośredniej konfrontacji nie było:) pozdrawiam
                                      Każdy ma inny system, inny słuch, nie uogólniałbym tego ostatecznie. Nie bez powodu napisałem dla mnie.

Skomentuj

nie chciałbyś wiedzieć ile na swojego wydałem
                                        No jak tak zaczynasz z dużym A, to czas powiedzieć Ą. Ile?
                                        Ja na mojego na razie jakieś osiem stówek. A staram się maksymalnie budżetowo...
                                        Ale w ogóle drożej ci wychodzi niż E450? Sądziłem że podobnie cenowo powinno wyjść.

Skomentuj

No jak tak zaczynasz z dużym A, to czas powiedzieć Ą. Ile?
                                          Ja na mojego na razie jakieś osiem stówek. A staram się maksymalnie budżetowo...
                                          Ale w ogóle drożej ci wychodzi niż E450? Sądziłem że podobnie cenowo powinno wyjść.
                                          Jak się postarasz to z fajną obudową dałbyś radę wydać i 10 000zł :-) Na accu klona jak i na iampa, naszczęście daleko mi do takiej kwoty

Ja w zasilaczu mam mundorfy M-lythic, to już robi fajne koszta, obudowa z gniazdami CMC, obróbką itd też nie była tania. Około 3000zł nie licząc rzeczy, które zostały mi w górkę i które nie koniecznie wykorzystam kiedykolwiek. Same lampy 260zł bo kupiłem nowe. Niestety jest różnica w brzmieniu lamp..
                                          Last edited by Adam_85; 21.12.2015, 12:00.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X