Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Projekt i-AMP

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
    No niestety musze potwierdzic to co swiety napisal. Cena jest dopiero niespodzianka po robocie.
    No, ale to raczej mało pro.
    Taka uroda sprzedaży, coś wyceniasz dla klienta i raz jesteś całkiem na wozie, a raz tylko półdupkiem. A bywa że podbiegasz za wozem, bo się budżet projektu ostatecznie nie zapina. Ale to ryzyko prowadzenia działalności, wycenia się przed robotą. Usługa z cyklu "będziesz pan zadowolony..." Ale dobrze, że przynajmniej jakościowo OK.

Skomentuj

Jakościowo moim zdaniem lepiej niż ok.

Skomentuj

Dziwne, ja nigdy nie miałem problemów (choć z mojej strony niechący przy ostatnim zamówieniu zawaliłem).
        Pytam o konkretny wyrób, dostaję wycenę, miesiąc max i trafka w domu.
        Rozmawiałem raz z panem Arturem i wykonuje dla nas pojedyńcze sztuki tylko dla tego że sam coś działa w diy i rozumie nas.
        Tylko że z pośród sporej ilości maili o wyceny gdzie człowiek musi poświęcić czas na przygotowanie dokumentacji i wyceny jest masa ludzi z którymi kontakt się urywa lub jakieś chore jazdy typu czemu tak drogo itp.
        W firmie T można w jednym czasie zapytać o wycenę i każdy dostanie inną cenę, brak jakiejkolwiek dokumentacji, nikt nie zapyta czy podane napięcia to jałowo czy pod obciążeniem, trafa coraz częściej buczą, itp itd.

Skomentuj

Ops 5 na sankenach - 3 pary na kanał. Porobiłem dodatkowe ekrany na sygnały, ostanio się przekonałem ile "syfu" wisi w powietrzu... Trafka wspomagające i soft start są oddzielone blachą 2mm(czarna stal) bo nie daleko mamy wejściówkę i gniazda RCA.

Last edited by Adam_85; 15.01.2018, 20:33.

Skomentuj

Co do Poltrafo wszystko się zgadza!
            2 maile ze strony i nic. Za drugim telefonem mam szczęście trafić na Pana Artura.
            mail do niego i pytania zwrotne o :
            gabaryty, nap jałowe i pod obciążeniem + spadek %, aplikacja/zastosowanie.
            Pomoc Borysa (bezcenna) i wiadomo o co chodzi. On takie właśnie pare postów temu pokazał. Mam brać 320 zamiast 280W. Dodatkowo odczepy na wszelkie bajery.
            No może nie rozumiem tego spadku % napięcia pod obciążeniem.

Bezpośrednie namiary do tego człeka:
            artur@poltrafo.pl
            Artur Miś 603422225

Nie powinien mi mieć za złe

Skomentuj

Nie na temat...
              Jak coś mam na sprzedaż I200, z wejściówką A9 oraz odpowiedni transformator

Skomentuj

Borys, testowałeś może lampkę ecc81 w swoim VSHA

Skomentuj

ECC81 nie testowalem , z charakterystyk anodowych mozna wywnioskowac ze bedzie dzialac, lepiej jednak bylo by dorobic maly zasilaczyk na napiecie conajmniej 70VDC, moze nawet wieksze napiecie.
                  Tak naprawde w VSHA amplituda wyjsciowa na anodach bedzie bardzo mala takze wiekszosc triod dobrze sobie radzi nawet przy tak malym napieciu zasilania.
                  i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                  https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Dzięki. będziemy zatem testować :) Trafko i zasilaczyk w razie co też mam :)

Skomentuj

Ja w weekend posiedzialem nad mosfetem. Idąc drogą jaka zbudowałem ops 5 na sankenach , uzyskałem diametralna poprawe brzmienia. Klasa, jednak lista ingerencji duża.. Rozważam rozdzielenie sekcji zasilania dużym ekranem ze stali. Poprawie jeszcze zasilanie bufora, bo przewód wyszedł na styk.
                      Last edited by Adam_85; 07.02.2018, 22:26.

Skomentuj

Witam , czy OPS 5 można zasilić +-100V dc mam taki transformator ponad 2000 Watt i się kurzy a coś bym podłubał , obudowa też jest
                        Last edited by rysiu126; 08.02.2018, 21:10.

Skomentuj

Wczoraj probowałem odpalic iamp-100M i na poczatku cos mu sie nie spodobalo bo bias wyskoczyl na ponad 100mv szybko skrecilem potki i ustawilem na 25mV i przy ustawianiu tych 2v na t11 i t13 ruszylem kabelkami i sie krokodylki zespawaly:blushing: szybko wyl ale T11 poszedl do smieci cos moglo jeszcze pujsc z dymem ??
                          zamowilem nowe jutro powinny byc, wzialem wiecej szt kur... zawsze zamawiam po pare szt wiecej a tych wzialem az 1:mad:
                          zeby czasu nie tracic to troche polutowalem starszego brata:) i pre do kompletu a własnie Borys ta piata dioda na tym selektorze do czego i te dwa piny U1 ??

i ta 100 nieszczesliwa zdjecie zrobione wczesniej potem podpialem takie smieszne krokodylki z drucikami i tam sie zwarly :mad:
                          Last edited by lonevolf; 09.02.2018, 01:54.

Skomentuj

Piata dioda obok pokretla i dwa piny na plytce to jest - direct.
                            Dwa piny direct sa tez na plytce samej barwy, korzystamy albo z tych na pokretle obrotowym albo z tych na plytce barwy, takze jedne z nich musza byc polaczone/zwarte (np te na barwie zewrzec i przelacznik zamontowac obok pokretla obrotowego).

Zwarly sie pewnie bramka z drenem na mosfecie T11, raczej nic innego nie powinno pojsc.

Na drivery masz zalozone 100pF pewnie. Lepiej zupgrejdowac do 220-330pF --> C21,22 oraz C32,33
                            i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                            https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Takie nietypowe pytanie..
                              Który z tych projektów by Borys na tą chwilę gra najlepiej/jest najbardziej chwalony.
                              Za szybko to wszystko ewoluuje, żeby za tym nadążyć

Skomentuj

Źle wlutowałem parę kondensatorów w poprzednie pcb i przy wylutowaniu odpadło kilka padów laminat był jakiś kiepski cienka warstwa miedzi. Nie chce jeszcze raz wytrawiać pcb bo kiepsko lutuje się kondensatory na warstwie top zrobiłem własne pcb gdzie kondensatory lutuje na warstwie botton tylko nie jestem do końca pewny schematu może ktoś zerknąć czy nie pomyliłem się wersja MOSFET.

Skomentuj

Zamieszczone przez szpiler Zobacz posta
                                  Takie nietypowe pytanie..
                                  Który z tych projektów by Borys na tą chwilę gra najlepiej/jest najbardziej chwalony.
                                  Za szybko to wszystko ewoluuje, żeby za tym nadążyć
                                  Wszystkie najnowsze, ops 3, ops 5, i100m , i200. Wejściówkę dopasowuje się wedle upodobania. Wszystko dostaniesz, u Borysa Jednak prawde mowiac, większość zależy od tego jak to złożysz i jak pospinasz. Bo co z tego, że układy są dobre jak dużą część osób nie bierze podstawowych kwestii pod uwagę i potem nie gra wg oczekiwań. Sam się przekonywałem na własnej skórze jak to działa.. dla mnie projekt genialny z brzmieniem, ktore sprawia, że nawet nie mam potrzeby dalej się bawić w składanie wzmacniaczy. Pewnie się coś jeszcze popełni, ale z uzależnienia, a nie z potrzeby. Narazie się lenie i słucham mosfeta. Starsze iAMP'y też potrafia, kwestia jak się to posklada.

Cechy grania: Masa, zróżnicowany piękny bas, pełna szczegolowa nasycona średnica, góra detaliczna, masywna i delikatna(może bardziej trafnie to pozbawiona ostrosci), duża przestrzeń, dźwięk odrywa się od kolumn, mega stereo. Nie lubię pisać o dźwięku, ale mi osobiście nic nie brakuje.

Ekran do mosfeta już czeka :)
                                  Last edited by Adam_85; 09.02.2018, 18:55.

Skomentuj

Mi przypadła do gustu wejściówka na ecc88 z i-amp100 czyli podstawowej wersji . Ciekawi mnie jak zabrzmi ops 3 lub 5 z przedwzmacniaczem lampowym i wejściówce o małym wzmocnieniu z tych nowych projektów, może ktoś już miał okazje posłuchać ?

Skomentuj

Zamieszczone przez rysiu126 Zobacz posta
                                      Mi przypadła do gustu wejściówka na ecc88 z i-amp100 czyli podstawowej wersji . Ciekawi mnie jak zabrzmi ops 3 lub 5 z przedwzmacniaczem lampowym i wejściówce o małym wzmocnieniu z tych nowych projektów, może ktoś już miał okazje posłuchać ?
                                      Ja też Bardzo lubię ecc88. Choć słucham mosfeta na A9 i też jest fajnie. Ja za jakiś czas odpalę pre lampowe z zasilaczem. Coś tam pewnie skrobne.

Skomentuj

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
                                        Bo co z tego, że układy są dobre jak dużą część osób nie bierze podstawowych kwestii pod uwagę i potem nie gra wg oczekiwań
                                        No ciekawe dywagacje.
                                        Wzmacniacz działa albo nie. A jak jest źle poskładany to nie działa.
                                        https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html

Skomentuj

Zamieszczone przez Penetrator Zobacz posta
                                          No ciekawe dywagacje.
                                          Wzmacniacz działa albo nie. A jak jest źle poskładany to nie działa.
                                          Raczej rozchodzi się o jakość wykonania i jakość użytych elementów.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X