Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy DAC :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez hi_aro Zobacz posta
    A co mówią przepisy o tym.... pewnie nic Nijak uprawnienia jakie masz nie mają się do elektroniki.
    To bardzo ciekawe. Kolega chyba nie zna norm wg których projektuje się urządzenia zasilanie z sieci 230V/400V.
    No ale mając do czynienia z baterią 1,5V nie ma co się więcej spodziewać :)
    https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html

Skomentuj

Zamieszczone przez Penetrator Zobacz posta
      No ale mając do czynienia z baterią 1,5V nie ma co się więcej spodziewać
      ......SEP od 22 lat... Nawet będąc za granicą odnawiam je regularnie....wykonawstwo, dozór, pomiary...

EOT

Skomentuj

Zamieszczone przez hi_aro Zobacz posta
        SEP
        Nauki pewnie od Boczkowskiego pobierane...
        https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html

Skomentuj

Potwierdzam, że 2xAD1865 to nie jeden. Gra jeszcze lepiej. Mam jeszcze zapasy i tym razem zastosowałem podstawkę, porównam z innych lat produkcji oraz z literą K i bez - taki fetysz:)

Skomentuj

A jakie zmiany najbardziej rzucają Ci się najbardziej w uszy? :)
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
              A jakie zmiany najbardziej rzucają Ci się najbardziej w uszy? :)
              Nie lubię opisywać dźwięku.Jest więcej ciarek po plecach
              Lubie dźwięk jasny, rozdzielczy, bez dołków, górek gdziekolwiek i najważniejsze to z prawidłową barwą i wybrzmieniem. Wcześniej trochę narzekałem na ten DAC. Na tą chwilę czuję, że jest dużo lepiej w aspektach jakie preferuje. Czuć spokój w muzyce, pojedyńcze wybrzmienia mają swoje piękno, muzyka emocjonuje... zaraz rymy będą,a poco? Polecam modyfikacje zdecydowanie

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zmiana zniekształceń na poziome 0,002% nie powinna być słyszalna wg mnie, a odnosi się do sygnału wejściowego 0dB. Może to kwestia dość drastycznej poprawy tych zniekształceń na poziomie -60 -80 dB sygnału wejściowego. Ktoś z wiedzą wywoływany do tablicy!

- - - - - aktualizacja - - - - -

Jeszcze jedna uwaga. Wcześniej grałem na pojedyńczej kostce od 3Lite - bez literki K, kanapkę zrobiłem z tego co miałem czyli z literką K. W najbliższym czasie wylutuje układy od 3Lite z reszty moich DAC... chyba coś wspominał, iż lepiej brzmieniowo się sprawują te bez litery K
              Last edited by Sonik; 23.01.2018, 22:47.

Skomentuj

Ja mam dwie kości bez K. Muszę zrobić tego moda w końcu.
                Nie zostały Ci może precyzyjne rezystory konwersji 500R? Chętnie bym odkupił.
                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                  Ja mam dwie kości bez K. Muszę zrobić tego moda w końcu.
                  Nie zostały Ci może precyzyjne rezystory konwersji 500R? Chętnie bym odkupił.
                  Rezystory konwersji są w obudowie THT. Mogę Ci wysłać 2 szt. 1K MBB0207-25 0,1%. Podlutujesz od spodu płytki do istniejących i będzie 500R. Pisz PM jak jesteś chętny. Jutro mogę wysłać bo będę na poczcie

Skomentuj

Zamieszczone przez Sonik Zobacz posta

Potwierdzam, że 2xAD1865 to nie jeden. Gra jeszcze lepiej. Mam jeszcze zapasy i tym razem zastosowałem podstawkę, porównam z innych lat produkcji oraz z literą K i bez - taki fetysz:)
                    Pisałem, że na dwóch kościach gra dużo lepiej Doszło nasycenie, precyzja i swoboda, przynajmniej ja tak pamiętam swoje pierwsze odsluchy po powrocie daca od Konrada.

Mógłbyś cyknac fote z góry swojego daca, jestem ciekaw gdzie dokładnie dołożyłeś radiatorki. Mi się grzeje ten dac na bogato, ale gra pięknie.

Odnośnie lepiej grających kości, to chyba nie w sensie, że z litera K są słabsze, tylko data produkcji miała wpływ na to, jak to gra ostatecznie.
                    Last edited by Adam_85; 24.01.2018, 07:28.

Skomentuj

Adam dołożyłem radiatorki tam gdzie są potrzebne. Wszystkie są widoczne na zdjęciu.
                      Jeszcze dodam: Miałem troszkę dac-ów, ale ten z dwoma kościami to już półka na tyle wysoka, że chyba nie było u mnie dotąd lepszego.
                      Literka K oznacza układy wyselekcjonowane pod względem zniekształceń, literka J informuje nas o jeszcze mniejszych zniekształceniach.

To fakt, że rocznik niestety też jest ważny. Żonglerka...
                      Ciekaw jestem tych w obudowie ferrytowej, z najstarszej produkcji. Leciwe NE 5532 w obudowie ferrytowej to rarytasy, które grają - jak żadne współczesne po 1,50 PLN
                      Last edited by Sonik; 24.01.2018, 09:59.

Skomentuj

Gdzieś idzie dostać takie ne5532?

Skomentuj

Nawet są: https://www.ebay.pl/itm/NE5532-AFE-8...UAAOSwZW5aEav5

Jeżeli są oryginalne Sygneticsa...tak wyglądają.

Tylko ja nie twierdze, że są najlepsze... jest przepaść brzmieniowa pomiędzy tymi współczesnymi a starymi
                          Last edited by Sonik; 24.01.2018, 15:15.

Skomentuj

Zamieszczone przez Sonik Zobacz posta
                            Leciwe NE 5532 w obudowie ferrytowej to rarytasy
                            Możliwe, nie spotkałem jeszcze IC w obudowie z ferrytu.

Skomentuj

Zamieszczone przez Penetrator Zobacz posta
                              Możliwe, nie spotkałem jeszcze IC w obudowie z ferrytu.
                              Chyba chodziło o ceramiczne a nie ferrytowe.

Skomentuj

Ceramiczne jak najbardziej występują. Ale to nie dla zwykłych zjadaczy chleba.

Skomentuj

W sumie podbiję temat, ponieważ mam jeszcze kilka płytek do tego przetwornika (https://diyaudio.pl/showthread.php/2...AC-oraz-AD1865) :)

Przy okazji, poniżej zdjęcie DAC'a od kolegi paproch z dzisiejszej przeróbki na 2x AD1865N:

Skomentuj

3lite
                                    Piekna trawa ! Super sprawa.
                                    i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                                    https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

3lite widziałem że miałeś takiego samego daca na pcm1704 który lepiej zagrał

Skomentuj

A ja mam pytanie do kolegów czy ktoś ma ten DAC koło Gdańska tak aby można było podjechać i go posłuchać?

Skomentuj

Jestem z trojmiasta, mozemy sie zgadac.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X