Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Nowy DAC :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Ma może ktoś do sprzedania gotowy dac na tda 1541 albo ad18..Może komuś zalega a potrzebuje środków na dalszą przygodę z DIY?
-
Ostatni post ponad dwa lata temu, ale sprubuję zapytać.
Czy posiada ktoś na zbyciu PCB do tego projektu?
Zostaw komentarz:
-
Witam
Jest szansa że komuś zalega PCB do tego projektu?? Chętnie przygarnę.
Zostaw komentarz:
-
Witam ,
Jest do was pytanie i zarazem prośba ,aktualnie jestem na etapie odsłuchów daca ES9038Q2M ,wypożyczonego od gavrona 04 , chciałbym jeszcze porównać inne przetworniki ,czy jest tutaj chociaż jedna dobra duszyczka,która była by w stanie użyczyć mi sprzętu na odsłuch tego na kości ad1865 ?
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez macios Zobacz postaNa razie składam wszystko do kupy aby można było posłuchać 2 urządzeń na raz.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez devshin Zobacz postaA jak wychodzi porównanie do oryginalnego DAC'a na AD1865 ? Widziałem że składałeś też tą wersję...
Zostaw komentarz:
-
A jak wychodzi porównanie do oryginalnego DAC'a na AD1865 ? Widziałem że składałeś też tą wersję...
Zostaw komentarz:
-
Witam,
Chciałbym serdecznie podziękować koledze .3lite za pomoc w uruchomieniu DAC-a.
DAC podobny tyle, że na kościach PCM1704 :)
Zostaw komentarz:
-
1. te czerwone interkonekty produkt TatamiAudio
2. zwykłe kabel USB
3. to nie jest Amaneo, konwerter jest położony z tyłu aby skrócić drogę do I2S (ten konwerter to znacznie coś lepszego niż Amanero, stworzył go 3.lite)
4. kable ogólnie mają negatywny wpływ na dźwięk ale ten USB jest super neutralny, a tak serio to nie popadajmy w paranoję
5. jak będę montował front panel ze skóry to zrobię fotkę dołu
Zostaw komentarz:
-
@dolphin123
Wygląda ciekawie ta obudowa :) a i wykonanie elementów robi bardzo dobre wrażenie (na mnie). Wydaje się, że wszystko masz przemyślane.
1. Te czerwone interkonekty to co?
2. A kabelek usb ten zewnętrzny to taki zwykły do drukarki czy jakiś trochę droższy? (Pytam z ciekawości nie, żeby rozwijać ten temat w tym wątku.)
3. Czym podyktowane jest takie usytuowanie "amanero": jak najkrótszymi przewodami sygnałowymi I2S?
4. Czy kabel usb "pośredniczący" w obudowie pomiędzy gniazdem w ściance tylnej a "amanero" nie ma negatywnego wpływu na jakość dźwięku?
5. Czy masz może zdjęcia "drugiego" poziomu obudowy, bo wygląda, że taki jest?
Dopytuję się bo będę składał dac'a i stoję przed problemem doboru obudowy.Last edited by misiaczekmarek; 26.09.2018, 07:51.
Zostaw komentarz:
-
czekam jeszcze na nadruk UV na Front panelach pokrytych skórą
na razie za tanio nie wychodzi, kompletna z napisami UV coś około 500-600zł
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez arkotik Zobacz postawydaje mi się że to obudowa Finalna do tego DAC-a
w pełni skończona okablowana :)
Last edited by dolphin123; 29.09.2018, 10:50.
Zostaw komentarz:
Zostaw komentarz: