Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Omni 2

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czy może odpuścić sobie ten BMS - mam dylemat...

Skomentuj

Zamieszczone przez sir_morgot Zobacz posta
      1. Myślałem o tym głośniku ale muszę ciąć na około 1000Hz a w tym przypadku chyba się nie da?:

http://www.bmsspeakers.com/index.php..._specification
      To jest subwoofer. Nawet producent opisuje zakres pracy do 300hz.

Zamieszczone przez sir_morgot Zobacz posta
      2. W oryginale stosuje się ten głośnik - co o nim możesz napisać - jak on się ma do 12s305?

http://www.eighteensound.com/en/prod...-0/8/12NLW9300
      Ten juz jest bardzo ciekawy. Srednia dobroc daje szanse na bas bez korekcji, a podzial przy 1khz nie bedzie dla niego problemem. Nic dziwnego, ze wlasnie ten woofer jest w oryginale.

Skomentuj

No i teraz pytanie. Ciągnąć projekt na BMS czy kupować 18 Sound????? O to jest pytanie...

Skomentuj

Skoro wiesz jaki glosnik jest w oryginale, to nad czym sie zastanawiac?

Skomentuj

Problem w tym, że nie mam co z BMS zrobić no i koszty.....

Skomentuj

Kurcze - oglądam dane tego 18 Sound i są rozbieżne. Na jednym są inne dane niż na drugim.

Tu dane tego głośnika ze strony z bazą danych głośników

http://www.loudspeakerdatabase.com/1..._12NLW9300.pdf

A tutaj ze strony firmowej:

http://www.eighteensound.com/en/prod.../12NLW9300.pdf

Nie rozumiem gdzie jest haczyk????

Skomentuj

Napisz do producenta zapytanie, ktore parametry sa wlasciwe.

Skomentuj

Wysłałem. Czekam na odpowiedź.

Skomentuj

Pytanie - jak producenci podają pasmo przenoszenia kolumn np. 30 - 22kHz to te 30Hz to jest z Fs głośnika czy tez podane z wykresu -12dB lub -6dB lub -3dB??
                    Dla czego pytam - męczy mnie ten głośnik 12NLW9300. Z tego co wiem, jest stosowany w Siriusach. Z ich strony pasmo przenoszenia tych kolumn to 30Hz-23kH. Fs dla tego głośnika z ich strony to 45Hz a z symulacji na wykresie przy -3dB jest 42,54Hz, dla -6dB jest 37,93Hz. Nie wiem jak to jest. Może się czepiam ale nurtuje mnie ten fakt.

Skomentuj

Często dolną częstotliwość graniczną podają przy - 10dB

Skomentuj

Dzięki. To powiedzmy by się zgadzało + / - 3dB...

Skomentuj

Mam odpowiedź z 18 Sound. Okazuje się, że prawdziwe dane są w .pdf na ich stronie. Dane ze strony www.loudspeakerdatabase.com są nieprawidłowe.

Skomentuj

Ciągnę temat dalej. Zapytałem w 18 Sound jaki głośnik schodzi najniżej z ich 12''. Odpisali:

"In generale il nostro 12 pollici che scende di più in frequenza è il 12LW1400 che è studiato per un utilizzo da subwoofer ma dipende molto da volume e accordo del cabinet."

"Ogólnie rzecz biorąc, nasze 12-calowe, które spadają najbardziej w częstotliwości, to 12LW1400, który jest przeznaczony do użytku jako subwoofer, ale zależy w dużej mierze od głośności i strojenia obudowy."

Symulowałem i sam nie wiem. Czerwony to 12NLW930 reszta to ten proponowany przez gościa z 18 Sound. Mam mieszane uczucia.

Skomentuj

Na razie temat stoi z braku funduszy na 18 Sound.

Skomentuj

Taka mała wstawka - nie chcę uruchamiać następnego wątku.
                                Wpadły mi w ręce takie głośniki jak na zdjęciach. Co do wysoko tonowego coś w necie jest ale ten GD w ogóle nie do odnalezienia. Miał ktoś z nimi do czynienia? Może coś z nich wykombinuję ale ciekawy jestem co one są warte. Tak na sucho na oryginalnych zwrotkach dość ciekawie grają.... chyba..

Skomentuj

A co sądzicie na temat tego głośnika:

Ciare HSB320-22

http://www.loudspeakerdatabase.com/Ciare/HSB320

Skomentuj

Nastąpiła zmiana. Wczoraj dotarł.

Skomentuj

Czaruję...
                                    X