W pierwszym poście dodałem parę załączników do tego projektu wraz z plikami gerber (dla obu PCB) oraz sam bitstream dla FPGA do addona :) Ja już na pewno nie będę zamawiał, ale jak znajdą się chętni na forum to sami sobie mogą wysłać PCB do produkcji.
Poniżej opis plików:
Project Outputs for USBAudio.zip - pliki gerber dla samej podstawki USB Audio do produkcji (np. pcbway.com).
Project Outputs for USBAudio-FPGA.zip - pliki gerber dla addona z FPGA do produkcji (np. pcbway.com).
Project Outputs for USBAudio-FPGA.txt - informacja o kolejności warstw w plikach gerber dla addona (4 warstwowe PCB) oraz informacja o wycięciu (to się też wysyła do fabryki aby wiedzieli jak wykonać PCB).
XC3S50AN-bitfile.rar - plik opisu sprzętu dla FPGA XC3S50AN do addona (wymagany Xilinx Platform Cable oraz program ISE iMPACT).
USBAudio-FPGA.pdf - schemat addona z obrazkiem samego PCB od góry (rezystory 0603).
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
USB Audio - forumowe "Amanero"
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
postawiłem krzyżyk na kostce, a to był niedogrzany rezystor podciągający do masy R1. Wszystko funkcjonuje już właściwie.
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez gavron04 Zobacz postaLicz się z tym, że jeśli jedna z tych sztuk była wadliwa to trafiłeś na podróbki, które prędzej czy później padną. Podrzuć foto.
Zostaw komentarz:
-
Licz się z tym, że jeśli jedna z tych sztuk była wadliwa to trafiłeś na podróbki, które prędzej czy później padną. Podrzuć foto.
Zostaw komentarz:
-
Ma ktos moze na zbyciu CM'a? Zmontowalem 3 sztuki i ta jedna wadliwa...
Zostaw komentarz:
-
Hej, a miał ktoś taką sytuację, że Windows 7 64bit zatrzymuje urządzenie z kodem 43?
W menedżerze urządzeń występuje jako unknown device i niestety FW Update go nie widzi :(
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez antichoice Zobacz postaHej. Jak u Was odtwarzane jest 352 lub 384kHz?
U mnie trzeszczy. Czyżby kolejny problem?
Na Xmos jest OK
Pomierzylem i okazuje sie ze xmos dla wszystkich czestotliwości MCKL ma 22/24MHz a USB Audio na CM6631A dla wszystkich ma 22/24 a dla najwyższych 352/384kHz na 44/49MHz.
Zostaw komentarz:
-
U mnie nie trzeszczy przy plikach 384/24 . Mam ich trochę nagrań w DxD z nativedsd i wszystkie śmigają bez problemów.
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez antichoice Zobacz postaU mnie trzeszczy. Czyżby kolejny problem?
Zostaw komentarz:
-
Ja tego nie sprawdzę bo mam DACa tylko do 24/192 ale poproszę jutro kumpla żeby sprawdził, ma jakiegoś NADa (może obsługuje), brał ode mnie jedno usb audio (ta sama partia cm6631) i przez spdif słucha.
A tak przy okazji to osmc.tv działa z usb-audio - sprawdzone :-) na raspberry.
Zostaw komentarz:
-
Aha.
Na laminacie gołego USB Audio jest napisane 384kHz / 32 bits
Zostaw komentarz:
-
Dokładnie tak jak napisałeś, ale PCM 24/352 daje chyba sama baza.
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez misiaczekmarek Zobacz postaCo prawda mam z "kanapką".
Zostaw komentarz:
-
U mnie 24/352 nie trzeszczy. Testowałem na próbkach z wytwórni 2L (muzyka poważna).
Co prawda mam z "kanapką".
Środowisko testowe :)
Daphile 19.01-x86_64-rt na NUC Intela
DAC "chińczyk na AK4490 bez przeróbek.
Zostaw komentarz:
-
Hej. Jak u Was odtwarzane jest 352 lub 384kHz?
U mnie trzeszczy. Czyżby kolejny problem?
Na Xmos jest OKLast edited by antichoice; 05.03.2019, 18:21.
Zostaw komentarz:
-
Złożyłem drugi i jest wszystko w porządku.
Zero problemów podczas wgrywania softu no i pokazuje w ustawieniach 384kHz 32bit :)
Kolega magep pomagał w zbieraniu części. Dzięki Ci magep.
Jak znajdę czas to będę żonglował układami.
Zostaw komentarz:
-
Nie wiem, czy sprawdzałeś na innym komputerze i systemie? Może być tutaj coś na rzeczy. U nie np. wgrywanie softu na Windowsie 10 x64 skończyło się niepowodzeniem, natomiast na Windowsie XP x32 poszło bez problemów to za pierwszym razem. Proponuję standardowo po kolei eliminować możliwe przyczyny. Jeżeli przez to już przeszedłeś to pozostają tylko pomiary.
Zostaw komentarz:
Zostaw komentarz: