Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
USB Audio - forumowe "Amanero"
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
To może zacznij od przelutowania układu. Złożyłem parę sztuk i z żadną nie było problemów o ile się dobrze polutowało.
-
Sprawdź na innym kablu (krotkim) u mnie na dlugim kablu miałem losowe trzaski przy odtwarzaniu przez i2s, zlutowalem sobie kabelek 15cm i trzaski zniknely.
Zostaw komentarz:
-
Bo softami żonglowałem i może zrobiłem screena na jakimś starszym.
Teraz tak myślę, że to pewnie CM uszkodzony. Od początku miałem problemy z wgraniem softu, potem trzeszczenie na SPDIF a teraz to.
Zostaw komentarz:
-
Może się coś zepsuło. Ciężko zgadywać. Jak masz drugi układ to sprawdź, czy działa.
Zostaw komentarz:
-
Chyba nie. Na tym samym kablu Xmos:
A USB Audio podłączony do kompa z WinXP wyświetla dymek:
" To urządzenie USB może działać szybciej, jeśli podłączysz je do portu Hi-Speed USB 2.0"Last edited by antichoice; 03.03.2019, 10:01.
Zostaw komentarz:
-
Masz coś z portem USB bądź kablem USB. Układ nie może osiągnąć pełnej prędkości USB 2.0 High-Speed, więc przeszedł w tryb USB 2.0 Full-Speed.
Zostaw komentarz:
-
-
Miał ktoś problem z poprawnym wykrywaniem przez updater ukladu CM?
Po pierwszym podłączeniu program wykrył "coś" ale w device info były puste kratki i nie chciał wgrać firmware'u.
Po kombinacjach z odłączaniem/podłączaniem udało się wrzucić firmware i efekt jest jak poniżej.
Typu ukladu nie wykrywa nadal, pomimo, że wszystko wskazuje na poprawną jego pracę.
Urządzenie jest wykrywane w Windows poprawnie, instalują się sterowniki, miganiem leda sygnalizuje odtwarzanie.
Nie mam jeszcze DACa, żeby sprawdzić do końca poprawność działania.
Zostaw komentarz:
-
Ten przetwornik nie wspiera Androida ? bo u mnie nie chce sie polaczyc
Zostaw komentarz:
-
Windows gra wszysko tak jak ma ustawione. Ale to rzeczywiśćie bez znaczenia i tak w foobarze gram na ASIO.
Myślałem że jakaś fanaberia sterownika ale jak tak ma być to zostawiam temat. Dzięki.
Zostaw komentarz:
-
Tak samo. Normalna sprawa w Windows 7. Nawet sterowniki Thesycon tak samo wyświetlają.
Co nie zmienia faktu, że to tylko informacja i nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Jak zapytasz sterownik mojego konwertera, czy obsługuje np. 176.4 kHz 24 bitowe to zwróci, że tak i można taki plik odtwarzać (pomimo faktu, że na liście go nie ma).
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: