Nawet w tej najwiekszej opcji 51 litrow i strojenia na 39hz bedzie podbicie na basie, dlatego warto samemu sprawdzic inne wartosci strojenia.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Projekt "Fat Boy TL" Oversize 2 Way Scan Speak 22W/4534G00 + D2604/833000
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaNawet w tej najwiekszej opcji 51 litrow i strojenia na 39hz bedzie podbicie na basie, dlatego warto samemu sprawdzic inne wartosci strojenia.
2. Mogę dołożyć Horna do wysokotonowego, bez zmiany zwrotnicy. Coś mi to da?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ramid Zobacz posta1. Możesz zaproponować jakieś strojenie. Jaka obudowa i tunel. Inne strojenie, będzie miało wpływ na zwrotnice?
Zamieszczone przez ramid Zobacz posta2. Mogę dołożyć Horna do wysokotonowego, bez zmiany zwrotnicy.
Skomentuj
-
Nie wiem dlaczego ale podobają mi się kolumny 2way z głośnikami średnio/niskotonowymi 8cali. Na pewno wielu wyjadaczy stwierdzi że tak się nie robi bo wychodzą zbyt duże zniekształcenia ale myślę że trochę z tym przesadzają. Jakoś w monitorach studyjnych też się spotyka takie rozmiary midwoofera. Do house i techno nie powinny być takie złe. Koszty są też dużo niższe, większa moc i niższe zejście. Do łupanki w sam raz. Szkoda że brakuje takich projektów na forum.
Skomentuj
-
QidinAD
-
Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz postaA to do tego prostowałeś ten fornir 😉👌
Skomentuj
-
Jak łączyłeś rogi / krawędzie ?? coś tam falcowałeś czy po prostu na płasko na lamele ??
Na zdjęciach nie widać za dokładnie - też się ostatnio męczyłem ze sklejką. Fazowanie na 45 stopni jest bardzo czasochłonne i nie zawsze się udaje :)Last edited by Zap Projekt; 19.09.2019, 22:49.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Branża Zobacz postaJak łączyłeś rogi / krawędzie ?? coś tam falcowałeś czy po prostu na płasko na lamele ??
Zamieszczone przez Branża Zobacz postaNa zdjęciach nie widać za dokładnie - też się ostatnio męczyłem ze sklejką. Fazowanie na 45 stopni jest bardzo czasochłonne i nie zawsze się udaje
Skomentuj
-
QidinAD
Rozumiem, ze frezy pod obce pióro robisz frezarką dolnowrzecionową? Czy czymś innym? Sorki za banalne pytanie może dla ciebie ale pierwszy raz czytam o takim sposobie.
Skomentuj
-
QidinAD
Skomentuj