Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Trzy Drogi do Szczęścia :-) SB Acoustics

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

W Castoramie masz dlugie Dedry. Na jedna pare kolumn styknie, a moze i wiecej jak je poszanujesz.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
      W Castoramie masz dlugie Dedry. Na jedna pare kolumn styknie, a moze i wiecej jak je poszanujesz.
      Na jedną parę kolumn styknie, potem już idzie ciężko.
      W Castoramie są drogie te Dedry.
      Tutaj masz je taniej: https://domtechniczny24.pl/frezy-do-drewna.html
      Przy okazji możesz sobie kupić takie których nie ma w Casto i sumarycznie dużo zaoszczędzić.

Skomentuj

Taniej marian, ale z przesylka wyjdzie tyle co w Castoramie, chyba ze kupic jeszcze kilka innych, to git.

Skomentuj

Dziękuję wam za sugestie ,castorsme mam niedaleko ,więc zobaczę co mają

Coś tam działam , musiałem wynieść z warsztatu i wnieść do gospodarczego bo temperatura mocno spadła

W międzyczasie kolejny minus budaprenu to oblepił mi łożysko od frezu podczas szlifowania i szlak je trafił .... :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
            Taniej marian, ale z przesylka wyjdzie tyle co w Castoramie, chyba ze kupic jeszcze kilka innych, to git.
            Jednego frezu wiadomo że się nie opłaca kupować, ale w Castoramie niektóre frezy są tak drogie, że nawet te ze strony z przesyłką (paczkomat) wychodzą taniej.
            Ale nie pamiętam które to były.

Skomentuj

Dlatego jak kupuje te scierwiaste, to w Leroyu, bo za za grosze :)

Skomentuj

Lux toolsy nie są drogie ,a jeden mi starczyl już na 5 parę ,A międzyczasie używałem go jeszcze do innych rzeczy ...tylko krótkie...

,
                Macie jakiś sposób na nie obijanie rogów , już nie pierwsza moja kolumna gdzie przy wykończeniu ,szlifowaniu ,czy oklejaniu obijam rogi ...oklejacie je jakos ,zabezpieczacie to jakoś ,czy tylko ja tak mam ?

Skomentuj

Na tę przypadłość raczej nie szukał bym konkretnego rozwiązania. Trzeba po prostu uważać na te rogi.

Skomentuj

Zamieszczone przez Cebanczyk Zobacz posta
                    Macie jakiś sposób na nie obijanie rogów , już nie pierwsza moja kolumna gdzie przy wykończeniu ,szlifowaniu ,czy oklejaniu obijam rogi ...oklejacie je jakos ,zabezpieczacie to jakoś ,czy tylko ja tak mam ?
                    Chyba nie ma na to rady i pozostaje jedynie koncentracja. Jezeli sluchasz muzyki czy radia podczas pracy, to jesli musisz zrobic cos naprawde waznego, to radzilbym wylaczyc i skupic sie na robocie.

Skomentuj

Uważać i przede wszystkim, więcej miejsca wokoło, miej swobodę poruszania się przy robocie.

Skomentuj

Dzięki za te Dedry ,udało się ładnie wyciąć na razie tylko
                        na sredniotonowca co 3 mm schodzę, aż do wycięcia , może posłużą

Skomentuj

To tak na popsucie humoru :)
                          http://www.troelsgravesen.dk/chamfer.htm
                          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Dzięki za informację ( na przyszłość postaram się zaokrąglić w ten sposób) , wiadome ,zawsze coś można poprawić (szczególnie będąc na moim etapie doświadczenia ) na pewno musiał bym porównać na ucho jaki wpływ ma podany przykład , zwróć uwagę na frezy , ,które były wcześniej (nie dokładne ) to z pewnością również nie było obojętne ,tak pewnie można było by wymieniać niedociągnięcia , dobrze ,że zwracAsz uwagę po to między innymi założyłem ten temat , zresztą dużo uwag otrzymałem i otrzymuje również od Pana Adama ,który robiąc coś ze mną zwracał mi uwagę ,że aby było to dobrze to można by zrobić kilka prototypów z różnymi rozwiązaniami i wybrać najlepszą z nich , choć wiadome ,że takie kwestie jak frezy i inne rozwiązania wymienione powinny być,a nawet nie które muszą , muszę się jeszcze dużo uczyć to napewno ,dzięki :)
                            Nie udało Ci się ,popsuć mi humoru

Skomentuj

Nie na temat...
                              Zamieszczone przez Cebanczyk Zobacz posta
                              Nie udało Ci się ,popsuć mi humoru
                              Tam na końcu jest uśmieszek....taki żarcik z tym psuciem humoru :)
                              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Wiem , u mnie zauważ również

Skomentuj

Można to jeszcze "naprawić" frezem 45* z łożyskiem na górze :) easy!
                                  DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
                                    Można to jeszcze "naprawić" frezem 45* z łożyskiem na górze :) easy!

Tylko pytanie czy to będzie miało wpływ po filtracji (może to w ogóle nie ma związku,nie znam się na tyle)

i jeżeli jest to znaczące nie zależnie od filtracji to o który dokładnie frez Ci chodzi,frezarki tam od spodu nie "wsadzę" przecież...:)
                                    https://allegro.pl/oferta/frez-do-uk...8mm-6055208334 ??

Skomentuj

Taki frez tylko z łożyskiem u góry, na trzpieniu mocującym do frezarki.

Skomentuj

Bardzo drogi frez i raczej trudno dostępny. Do tego zrobic takie glebokie zaciecie moze byc trudno.

Skomentuj

Mozna bez lozyska... z reki poprowadzic. [emoji6] albo pilnik drewniak i też można sporo zebrać... tu o milimetry sie nie rozbija...

Wysłane z mojego telefonu

Skomentuj

Czaruję...
                                          X