Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Monitory 2way SB17MFC35-4 + SB26STAC-C000-4

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kolumny idą na sell. Biorę się za kolejny projekt . I tak długo wytrzymałem

Skomentuj

Co za gość :biggrin:
      To teraz bierz się od razu za jakieś 3 drogi. :)
      "Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
      JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170

Skomentuj

Pawle - nie mam warunków na 3 way ale mogę tylko napisać, że ten nowy projekt będzie inny niż wszystkie. Dosłownie wliczając w to głośniki, które są dostępne ale nie na rynku polskim. Może to też zachęci niektóre firmy do oficjalnej dystrybucji? czas pokaże . Ogólnie szykuje się coś innego

Skomentuj

Potwierdzam że głośniki warte dystrybucji u nas :) . Na pewno bardziej opłacalne od SBA (przynajmniej mfc i nrx) :) .
          Last edited by Oskar29; 18.10.2019, 01:05.

Skomentuj

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
            Potwierdzam że głośniki warte dystrybucji u nas :) . Na pewno bardziej opłacalne od SBA (przynajmniej mfc i nrx) :) .
            A co to za marka? :)

Skomentuj

Sica.

Skomentuj

I robią niesamowita robotę. Jakością wykonania biją na głowę SB I przynajmniej coś innego

Skomentuj

Zamieszczone przez QidinAD Zobacz posta
                  I robią niesamowita robotę. Jakością wykonania biją na głowę SB I przynajmniej coś innego
                  Na których głośnikach będziesz budował ? Myślę nad małymi biurkowcami na Sica 5,5 H 1,5 CP

Skomentuj

Trochę tytulem wstępu odnośnie głośników SICA. To że Xavian użył je w modelu Orfeo, który notabene kosztuje prawie 26 tyś o czymś świadczy. Nie będę tutaj negował że cena jest trochę z dupy ale kto bogatemu zabroni? Ja też długo wahałem się nad zakupem ale tak naprawdę nie ma czego się bać.

Nie było doliczonego VAT i CŁA - wysyłka wewnątrz Uni
                    Paczka przyszła do mnie po 4 dniach (polecam DPD)
                    Była bardzo dobrze zapakowana.

Tak naprawdę to dla mnie to jest rozbój w biały dzień. O tych głośnikach krążą różne opinie ale większość osób stawia je wyżej od SB na poziomie nawet Scan Speaka co też o nich dobrze świadczy. A cena? Ja płaciłem 650 zł z kurierem DPD za komplet. Czy warto? ZDECYDOWANIE.

Co do wskazanych modeli to z obu będziesz zadowolony. Podejmij ryzyko. Może Ci się to opłaci

Skomentuj

To że Xavian użył je w modelu Orfeo, który notabene kosztuje prawie 26 tyś o czymś świadczy.
                      W kolumnach Rebel Sentiment 20 za 24 tysiaki są najtańsze Scany i oemowe STX, wiec to też o czymś świadczy Topowy model kosztuje bodajże 40...

Skomentuj

O tym, że mają świetnych marketingowców. Z drugiej strony recenzje Orfeo są bardziej niż pozytywne . Kurcze bądźcie chłopaki otwarci . Jak się boicie to poczekajcie. Może ja albo Oskar29 wrzucimy projekt jak nie chcecie kupować w ciemno. Na pewno na początku listopada będę miał je gotowe.

A tak w formie ciekawostki to SB zostają u mnie. Robię nowe paczki z fornirem .

Skomentuj

Nie na temat...
                          To że Xavian użył je w modelu Orfeo, który notabene kosztuje prawie 26 tyś o czymś świadczy.
                          To nie świadczy o ich jakości :)
                          W firmowych kolumnach to dodatkowy plus (dla producenta) że użyte są głośniki mniej dostępne niż np. przytoczone Scany.

Kurcze bądźcie chłopaki otwarci . Jak się boicie to poczekajcie. Może ja albo Oskar29 wrzucimy projekt jak nie chcecie kupować w ciemno.
                          Wiesz, jakbyś dał np. Lusztiemu, Yoshiemu, Ravenowi czy Borysowi te głośniki aby się nimi pobawili, to z chęcią bym posłuchał co Oni o tych głośnikach myślą.
                          Może i te głośniki są dobre, ale chyba zdajesz sobie sprawę że nie jesteście autorytetem na forum, a dopiero początkującymi, więc i mało wiarygodni jeśli chodzi o techniczne sprawy.
                          Na początku zawsze jest efekt wow, zwłaszcza gdy nie mamy dostatecznej wiedzy... większość stałych bywalców na tym forum już to przerabiała.

Bez urazy oczywiście :)

Last edited by marian; 21.10.2019, 17:34.

Skomentuj

Z drugiej strony recenzje Orfeo są bardziej niż pozytywne . Kurcze bądźcie chłopaki otwarci
                            Jak przeglądam gazetki z recenzjami to szukam tylko pomiarów i zdjęć. Tekstu szczególnie nie czytam, tylko rzucę okiem, bo wiem jak te testy wyglądają w branży. Widziałeś kiedyś żeby jakiś produkt w gazecie dostał jedna gwiazdkę lub chociaż dwie? Recenzje w gazetach muszą być dobre, bo na kolejnej stronie jest reklama tych testowanych paczek.

Orfeo miałem okazje słucha kilka razy, jak również dłuższy odsłuch Calliope i naprawdę nie rzuciło mnie to na kolana. Nadal podtrzymuje swoje zdanie, ze stare Xaviany na SS były ciekawsze w brzmieniu, ale rozumiem tez, ze firma musiała jakoś ruszyć do przodu, zrobić coś nowego.

Generalnie ja się bardzo ciesze, że wybrałeś coś innego do budowy kolumn, tylko nie podzielam takiego optymizmu jakie to są super głośniki w super cenie. Nawet rzetelnie zrealizowane pomiary porównawcze jeszcze nic specjalnego nie znaczą, są tylko suchymi danymi o jakimś przetworniku.

Buduj paczki i zdaj relacje. My trzymamy kciuki jak zawsze, tylko wybacz nam, że zwykle nie podzielamy hurra optymizmu początkujących dłubaczy

Skomentuj

Nie na temat...
                              Jestem dumny z rangi początkującego dłubacza bo przynajmniej mam prawo się pomylić, dopytywać i testować. Ponad to nie jestem wypaczony audio voodoo, grającymi kablami zasilającymi, bezpiecznikami i innymi bzdetami, które nijak mają się do naukowego podejścia :). Była fala na tonsile, potem stx a teraz boom na SB. Sica nie jest znana ale bazując na specyfikacji oraz opiniach innych uważam, że są to głośniki które mogą śmiało konkurować z SB Accoustic. Jest wiele osób na forum, które tak jak napisałem są pasywnymi użytkownikami bo często nie chcą wchodzić w dyskusje. Ja trochę płynę często pod prąd (taki pewni charakter). Każdego z Was szanuję, jeśli napiszę, że podziwiam to raczej nie będzie to w formie łechtania czyjego ego ale w formie UZNANIA za całokształt i wiedzę, którą ktoś posiada. Wierzę tez, że wcześniej czy później pojawią się projekty "wyjadaczy" na tych przetwornikach. Mam tylko nadzieję, że ktoś po prostu będzie pamiętał kto to zaczął (piona Oskar29). Jest taka prosta zasada (pracuje w branży IT) - świeża krew potrafi często dokopać starym wyjadaczom (podobna sytuacja może być też w drugą stronę). Zatem tak jak napisałem - bądźcie otwarci, nie szufladkujcie się, płyńcie pod prąd, wchodźcie w dyskusje z takimi melepetami jak ja bo każda ze stron wtedy uczy się czegoś nowego i zdobywa wiedzę.

Zawsze można założyć osobny temat o tych głośnikach. Może ktoś już miał z nimi styczność?
                              Last edited by QidinAD; 21.10.2019, 18:29.

Skomentuj

Z drugiej strony recenzje Orfeo są bardziej niż pozytywne
                                No bo jakie nie muszą być te recenzje żeby się sprzedawało... Ja za 1/10 ceny bym ich nie kupił takie granie prezentują.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                  Ja za 1/10 ceny bym ich nie kupił takie granie prezentują
                                  No tutaj to przesadziłeś chyba trochę. Nie wiem co prawda jak grają oryginalne orfeo ale same głośniki sici są na pewno warte swojej ceny a nawet sporo więcej. Xavian musiał by naprawdę zepsuć zwrotnice żeby to tak źle grało jak ty piszesz.
                                  Last edited by Oskar29; 21.10.2019, 20:49.

Skomentuj

Projekt poleciał do poprawy. Niedługo wrzucę info co dalej. Myślę, że można z niego wykrzesać coś więcej.

Skomentuj

Czaruję...
                                    X