Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Bliesma T34A + Satori MR13 + Satori MW19

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Coś Nowego w dźwięku, jakieś nowe zwrażenia, obserwacje ??

Czy możesz wrzucić kilka zdjęć pokoju, ustawienia kolumn i akustyki ??

Czy barwa, scena i dźwięk mocno zmienia się po ustawieniu ich w samym rogu pokoju,lub blisko sciany ( są wrażliwe na ustawienie ) ??

Skomentuj

Zamieszczone przez yasica Zobacz posta
      Coś Nowego w dźwięku, jakieś nowe zwrażenia, obserwacje ??

Czy możesz wrzucić kilka zdjęć pokoju, ustawienia kolumn i akustyki ??

Czy barwa, scena i dźwięk mocno zmienia się po ustawieniu ich w samym rogu pokoju,lub blisko sciany ( są wrażliwe na ustawienie ) ??
      W dźwięku nic nowego poza tym, że Jantzen Alumen po ok 100 h pracy wydaje się pełniejszy i bardziej "dojrzały" w dźwięku. Fotek pokoju już nie wrzucę bo kolumny pojechały do brata, a ten nie bierze udziału w tym forum. Przystawienie do samej ściany nie było dobre ze względu na room gain. Min. to jakieś 40 cm od tylnej ścianki kolumny, jeszcze lepiej więcej.
      Generalnie to byłem bardzo zadowolony z efektu końcowego.

W tej chwili nie mam przyzwoitych kolumn, bo te z wątku pojechały do brata a moje na berylu SB, mr16 i 2X Usher 8955a znalazły nowego właściciela.
      Ja zaczynam nową konstrukcję na 2xmw19, Audax TW25a28 i prawdopodobnie AC130mk2.
      Last edited by jaro4444; 28.05.2020, 08:09.

Skomentuj

Zamieszczone przez jaro4444 Zobacz posta
        Jantzen Alumen po ok 100 h pracy wydaje się pełniejszy i bardziej "dojrzały" w dźwięku.
        Stawiał bym na większe wygrzanie głośnika lub dłuższe obcowanie z dźwiękiem tych kolumn
        Musiał byś mieć teraz nowe Alumeny aby być pewny na 100%, że to faktycznie ich wygrzanie powoduje ten dźwięk.

Skomentuj

Słuszna uwaga Marianie.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
            Słuszna uwaga Marianie.

Kluczowe w mojej opinii było stwierdzenie "wydaje się"

Skomentuj

Kluczowe w mojej opinii było stwierdzenie "wydaje się"
              Nie na temat...
              Jakiś czas temu robiliśmy z Gokarem test kabli głośnikowych, zwykłych VS Qed Ruby.
              Na początku słyszałem różnicę, Qedy grały lepiej, przestrzenniej.
              Po 15 minutach różnica dźwięku zatarła się tak, że teraz mówię "wydawało mi się że słyszałem różnicę"

Interkonekty u Lusztiego, te czerwone, naprawdę grają lepiej, pobiły wszystkie jakie były na stanie w czasie testu.

Podczas testu kondensatorów na spocie, było słychać ewidentnie że jeden kondensator gra lepiej, ten różowy Visatona.
              Ale wątpię żeby była różnica między wygrzanym a nie wygrzanym.
              Jeśli osobiście usłyszę, to uwierzę :)
              (niestety taki test kondensatorów powinien być robiony na kondach z tej samej serii produkcyjnej, oraz ten kondensator który był by nie wygrzany, musiał by grać na teście tylko raz)

Last edited by marian; 29.05.2020, 13:47.

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                Tak układa się gotowa zwrotka:

Jak wygląda przebieg impedancji i jakie wyszło Wam minimum?

Skomentuj

Zamieszczone przez yasica Zobacz posta
                  Jak wygląda przebieg impedancji i jakie wyszło Wam minimum?
                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Dzieki

Skomentuj

Scena, ilość detali na górze, uderzenie talerza i barwa wokalu damskiego są wyśmienite. Głośnik lekko "zalatuje" aluminium jednak to nie jest syczący Seas. Po tym jak się słuchało beryla to nic nie jest już takie samo
                      A o ktorego beryla chodzi, tez Bliesma? Ktos pisal ze woli tą aluminiową bliesme od berylowej.

Skomentuj

Zamieszczone przez jamess8 Zobacz posta
                        A o ktorego beryla chodzi, tez Bliesma? Ktos pisal ze woli tą aluminiową bliesme od berylowej.
                        Tu akurat chodziło o berylowego Illuminatora.
                        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Czaruję...
                        X