Jesli to beda MTM podlogowe, to uwaga na strojenie takiego portu na dole obudowy. Nie bedzie sie zgadzac z tym, co poda np Winisd.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaniby dlaczego? czym poza ksztaltem on sie rozni od okraglego?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaniby dlaczego? czym poza ksztaltem on sie rozni od okraglego?
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaJesli to beda MTM podlogowe, to uwaga na strojenie takiego portu na dole obudowy. Nie bedzie sie zgadzac z tym, co poda np Winisd.
A jeśli by tak wypuścić BR do góry jak w niektórych TL-kach
Nie ma co kombinować to będzie klon tego projektu: http://diyaudio.pl/showthread.php/27...phony-90-Clone
Budy mam już pocięte, 40L pojemności i jako że boję się modów pomieszczenia z BR to po kalkulacji w WinSD wyszło że CL będzie 40L i takie zrobiłem.
Teraz ewentualnie dorobił bym BR który otworzę jak bas nie będzie satysfakcjonujący.Last edited by sylvek; 21.10.2016, 20:27.
Skomentuj
-
-
Zamieszczone przez Trol. Zobacz postaU mnie też już gra :) Tylko prawy słupek trochę się nie udał, trzeba nakleić jeszcze raz materiał :angry:
Miało nie być suba ale przyzwyczaiłem się do RE 10 w poprzednim aucie i trochę mi brakuje niskiego basu.
Pewnie wpadnie jakieś '8 w małym clozecie :) Kabel pod dwa wzmacniacze już położony, spawalniczy 35mm za 14zł z Unimetu
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaJesli to beda MTM podlogowe, to uwaga na strojenie takiego portu na dole obudowy. Nie bedzie sie zgadzac z tym, co poda np Winisd.
Dlaczego?Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaDlaczego tak wysoko ustawione wysokotonowki?
Był mały update, wpadł drugi wzmak i sub do bagażnika :cool: Fotka będzie jutro :flapper:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaDlaczego?
Generalnie czasami dla tej samej pojemnosci obudowy, port w takiej obudowie moze wyjsc o polowe krotszy, niz to co poda zwykly symulator dla jakiejs tam pojemnosci skrzynki.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postapolowa zakupow na audio show
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Trol. Zobacz postaBył mały update, wpadł drugi wzmak i sub do bagażnika :cool: Fotka będzie jutro :flapper:
Spokojnie panowie, głośnik będzie wymieniony jak tylko wpadnie trochę kasy, otwór już przygotowany, także będzie plug & play. Alpierda kupiłem 10 lat temu
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz posta
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Natalleos Zobacz postavenge modyfikant fornir ? Jak na naturalnej vendze stackowany to strasznie drażni drogi oddechowe i skórę
Ogólnie to nie polecam szlifować fornirów modyfikowanych bez maski, nawet jeśli szlifujemy ręcznie małą klepkę na próbnik, gdyż ten pył jest faktycznie drażniący.
Aha, nie dałem odpowiedzi do mojej zagadki:
Zamieszczone przez marian Zobacz postazagadka: co jest trudniejsze od wykonania frezów ponownie w tym samym miejscu, w obudowie w której wcześniej ów frezy już były?
Oczywiście można bało rozwiercić najpierw te otwory i wkleić tam kołki, ale już tak kiedyś robiłem i taki kołek jest "słaby".
Na szczęście frezy wyszły w tym samym miejscu co stare, więc i otwory pod wkręty również się zgrały.Last edited by marian; 26.10.2016, 17:53.
Skomentuj
Skomentuj