Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jesli to beda MTM podlogowe, to uwaga na strojenie takiego portu na dole obudowy. Nie bedzie sie zgadzac z tym, co poda np Winisd.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
      niby dlaczego? czym poza ksztaltem on sie rozni od okraglego?
      Sprawdź proszę maila.

Skomentuj

Kolumny gotowe, zostało tylko dobranie strojenia do upodobania, ale to już sobie Gokar sam dobierze :)

Kolejne fotki już docelowe, lepszym aparatem

Skomentuj

niby dlaczego? czym poza ksztaltem on sie rozni od okraglego?
          Właśnie nie jestem pewien i dlatego pytam. Ale gdzieś mi się obiło o uszy że tak jest iż w szczelinowym pracuje tylko 2/3 powierzchni.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
          Jesli to beda MTM podlogowe, to uwaga na strojenie takiego portu na dole obudowy. Nie bedzie sie zgadzac z tym, co poda np Winisd.
          Tak to będą MTM podłogowe. Jak duże będzie przekłamanie?
          A jeśli by tak wypuścić BR do góry jak w niektórych TL-kach

Nie ma co kombinować to będzie klon tego projektu: http://diyaudio.pl/showthread.php/27...phony-90-Clone

Budy mam już pocięte, 40L pojemności i jako że boję się modów pomieszczenia z BR to po kalkulacji w WinSD wyszło że CL będzie 40L i takie zrobiłem.
          Teraz ewentualnie dorobił bym BR który otworzę jak bas nie będzie satysfakcjonujący.
          Last edited by sylvek; 21.10.2016, 20:27.

Skomentuj

Przygotowania pod nową konstrukcję :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Tanner Zobacz posta
              Przygotowania pod nową konstrukcję :)

Zdradzisz co knujesz?

Skomentuj

A bez szału, obudowa z giętych HDF więć góra, dół i wzmocnienia muszą być wycięte z szablonu kilka razy, stąd zapotrzebowanie na stół. Jeszcze tylko muszę zorganizować kilka nowych frezów kopiujących - długich i z calowym trzpieniem.

Skomentuj

Zamieszczone przez Trol. Zobacz posta
                  U mnie też już gra :) Tylko prawy słupek trochę się nie udał, trzeba nakleić jeszcze raz materiał :angry:

Miało nie być suba ale przyzwyczaiłem się do RE 10 w poprzednim aucie i trochę mi brakuje niskiego basu.
                  Pewnie wpadnie jakieś '8 w małym clozecie :) Kabel pod dwa wzmacniacze już położony, spawalniczy 35mm za 14zł z Unimetu
                  Dlaczego tak wysoko ustawione wysokotonowki?

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta

Dlaczego?
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Wejscie wysokopoziomowe na Neutriku Speakon :)

Jeszcze czarne śrubki by się przydały, no i zmazać ten opis 775mV.
                    Last edited by marian; 25.10.2016, 15:08.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                      Dlaczego tak wysoko ustawione wysokotonowki?
                      Może lewy trochę za bardzo skoszony, albo na zdjęciu tak wygląda. Starałem się je ustawić tak by grały na wysokości uszu i przecinały się pod lusterkiem.

Był mały update, wpadł drugi wzmak i sub do bagażnika :cool: Fotka będzie jutro :flapper:

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                        Dlaczego?
                        Bo Winisd nie potrafi symulowac zjawisk falowych, a duza obudowa podlogowa z portem na samym dole nie jest juz BR, tylko hybryda. http://diyaudio.pl/showthread.php/13...l=1#post485272 wytlumaczylem to tutaj.

Generalnie czasami dla tej samej pojemnosci obudowy, port w takiej obudowie moze wyjsc o polowe krotszy, niz to co poda zwykly symulator dla jakiejs tam pojemnosci skrzynki.

Skomentuj

polowa zakupow na audio show

Skomentuj

polowa zakupow na audio show

Wydech z imitacją dźwięku przez głośniczek będziesz spawał?

Skomentuj

nie umiem jeszcze spawac alu... ale dubeltówkę moze uda sie zbudowac

Skomentuj

Zamieszczone przez Trol. Zobacz posta
                                Był mały update, wpadł drugi wzmak i sub do bagażnika :cool: Fotka będzie jutro :flapper:

Spokojnie panowie, głośnik będzie wymieniony jak tylko wpadnie trochę kasy, otwór już przygotowany, także będzie plug & play. Alpierda kupiłem 10 lat temu

Skomentuj

Jedziemy z koksem, aż maseczka się zapycha od kurzu

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                    Jedziemy z koksem, aż maseczka się zapycha od kurzu

venge modyfikant fornir ? Jak na naturalnej vendze stackowany to strasznie drażni drogi oddechowe i skórę

Skomentuj

Zamieszczone przez Natalleos Zobacz posta
                                      venge modyfikant fornir ? Jak na naturalnej vendze stackowany to strasznie drażni drogi oddechowe i skórę
                                      Fornir modyfikowany Kamelia.
                                      Ogólnie to nie polecam szlifować fornirów modyfikowanych bez maski, nawet jeśli szlifujemy ręcznie małą klepkę na próbnik, gdyż ten pył jest faktycznie drażniący.

Aha, nie dałem odpowiedzi do mojej zagadki:

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                      zagadka: co jest trudniejsze od wykonania frezów ponownie w tym samym miejscu, w obudowie w której wcześniej ów frezy już były?
                                      Odpowiedź to nawiercenie otworów pod wkręty w miejsce starych otworów, ponieważ nie da się ich "zakleić".
                                      Oczywiście można bało rozwiercić najpierw te otwory i wkleić tam kołki, ale już tak kiedyś robiłem i taki kołek jest "słaby".
                                      Na szczęście frezy wyszły w tym samym miejscu co stare, więc i otwory pod wkręty również się zgrały.
                                      Last edited by marian; 26.10.2016, 17:53.

Skomentuj

Tak mniej więcej wyszło jeszcze kosmetyka wśrodku dlatego nie pokazuje

Ps nie wytarłem z kurzu i palców, przepraszam
                                        DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Ja kiedyś pod xlsa popełniłem coś takiego.
                                          Mała budka 19litrów do tego amp.z dsp i robiło zadymę☺.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X