Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
    Czyją wersje "klepiesz"?
    Wygrzebaną z głębi jaskini

Skomentuj

Zamieszczone przez szastal Zobacz posta
      Mój też rozumie ale raz żonę odwiedziła znajoma ze swoimi synami. Dwóch luzik ale trzeci musiał pchać paluchy do revelatora i hds, całe szczęście dało radę odkurzaczem to załatwić . za to wiem że jak mój był młodszy to też miał zapędy. Ale wtedy stały elaci z wkelslymi basami i na tw była siatka. Najezdzil się paluchami i teraz już go nie korci, co więcej ma zapędy na swój sprzęt

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
      Jakby mi obce dziecko wcisnęło revelatora to rodzic byłby parę stów do tyłu - bez litości, asertywność zero, kasa na stół. Są granice, rwał nać.

Skomentuj

Zamieszczone przez MICHNIOR Zobacz posta
        Wygrzebaną z głębi jaskini
        Przemyślałeś sprawę? Jest na rynku wersja bardziej zbliżona do oryginału...
        Last edited by szpiler; 11.11.2016, 00:25.

Skomentuj

Zamieszczone przez szpiler Zobacz posta
          Przemyślałeś sprawę?
          Ja graty do całości zbieram już od jakiegoś czasu. Jak kupowałem PCB tej "bardziej zbliżonej" wersji jeszcze nie było w obiegu :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Przemek Zobacz posta
            Jakby mi obce dziecko wcisnęło revelatora to rodzic byłby parę stów do tyłu - bez litości, asertywność zero, kasa na stół. Są granice, rwał nać.
            Taa jasne, widac, ze pewnie ani rodziny ani dzieci nie posiadzasz?. Juz widze jak od najblizszej rodziny czy dobrego przyjaciela tak ochocza, bez litosci ta kase wyciagasz, pieprzysz glupoty wasc.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta

gotowy!

szybko sie pakuje i jazda do chlopakow na audio show
              Gdzie można zakupić taki sterownik na Pilota?

Skomentuj

Zamieszczone przez Przemek Zobacz posta
                Nie prościej zaprojektować i zamontować wypasiona maskownice, koniec problemów :) sam spodziewam się potomka i nowy zestaw będę musiał uzupełnić o maskownice dla świętego spokoju.

Skomentuj

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
                  W tym konkretnym przypadku Paweł S zastosował sterownik dolphina123. Uderz do niego może ma jeszcze PCB, albo gotowe sterowniki.

Skomentuj

http://audio.lutuje.se/?diy-sterownik,32

Skomentuj

Zamieszczone przez GampAudio Zobacz posta
                      Na olx są.
                      https://www.olx.pl/i2/oferta/uniwers...ml#:e72e2fd790

Skomentuj

Dziękuję wam koledzy za Informację.Pozdrawiam

Skomentuj

Panowie pomożecie? Zrobiłem pomiary Artą i teraz proszę powiedzcie, czy tak może być.
                          Mikrofon w odległości metra od kolumny, na wysokości pomiędzy tweeterem, a midbassem.
                          Najpierw zmierzyłem odpowiedź tweetera, ustawiłem marker początkowy przed impulsem, a następnie końcowy przed pierwszym odbiciem. Wyeksportowałem z fazą do FRD.
                          Następnie midbass nie zmieniając markera startowego, a jedynie nieco końcowy i znowu do pliku.
                          Potem spiąłem midbass i tweeter równolegle i znowu pomiar tym razem z zachowaniem obu markerów na tej samej pozycji.
                          Wszystkie pomiary oczywiście bez ruszania mikrofonu, kolumny ani wzmacniacza.
                          Następnie zrobiłem w BoxSimie nowy projekt z jednym głośnikiem, importowałem sumę i ustawiłem jako referencję.
                          Potem dodałem kolejny głośnik. Do pierwszego głośnika importowałem pomiar tweetera, a do drugiego midbassu.
                          Program sobie tam coś policzył i wyszedł wykres przypominający trochę ten ustawiony wcześniej jako referencyjny.
                          Następnie manipulując offsetem midbassu udało mi się uzyskać efekt prawie idealnego pokrycia się wykresów:

I teraz pytanie czy przy takim pokryciu mogę się już sugerować zmierzonymi przebiegami fazy i próbować zrobić symulację zwrotnicy czy jeszcze coś powinienem zrobić?:

Skomentuj

Budżetowe znaczki DIY :)

Jeszcze tylko pomalować tło na czarno
                            Last edited by Ven0n; 12.11.2016, 17:05.
                            Wiecznie narzekam:glare:
                            -Pieniądze szczęścia nie dają
                            -Kompromisy tym bardziej

Skomentuj

Ponieważ koledzy chcą pomiarów impedancji moich ostatnich klonów muszę zrobić nowego jig-a.
                              Mam takiego do SW, którego kupiłem na alledrogo ale nie mogę go skalibrować w WIN 7 i Wista.
                              chcę zbudować Jig do Arta, znalazłem w sieci taki schemat;

Czy przy pomocy tego Jig-a zrobię pomiar impedancji kolumny?

Skomentuj

Zrobisz, choc lepiej machnac od razu pelnego jiga.

Skomentuj

W tej chwili mam małe problemy logistyczne, jak wiadomo mieszkam daleko a jeszcze ostatnio jeszcze dalej bo w delegacji, kolumny mam ze sobą w delegacji :) . Tego zrobię na kolanie z tego co mam w domu, potem domówię graty do pełnego jiga,
                                  Pogromco możesz zapodać sprawdzony schemat do pełnego jiga, z góry dziękuję.

Skomentuj

http://artalabs.hr/AppNotes/AP1_Meas...ox-Rev4Eng.pdf prosze

Skomentuj

Dzięki

Skomentuj

Zrobione przed latem, ale teraz mam czas dodać.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Nie mam zdjęć całości, muszę zrobić po praniu bagażnika. Dodatkowo jest układ załączania wentylatorów przy 35 stopniach. I zwrotnica już po pomiarach i modyfikacjach.

Last edited by kondrax; 12.11.2016, 21:29.
                                        Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
                                        Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Korzystając z dostępności kamery termowizyjnej sprawdziłem co najbardziej podgrzewa moją Hybrydę... juz widze ze muszę założyć radiator na mostek prostowniczy i wymienić konda na 105*C.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X