Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
    LuSzTi, jakieś szczegóły?
    Tak po krótce to drabinka R-2R do regulacji głośności, 14 bitów, więc pierwsze kroki nie powinny być problemem. Do tego selektor wejść, sterowany z pokrętła może być urządzeniem samodzielnym, lub bez pokrętła może być sterowany z wejść sterujących, może być dopięty do drabinki. Do tego panel czołowy, gdzie można spinać ze sobą płytki w różnej kolejności, wg wymagań.
    Na razie nie ma co się rozpisywać, chwilę zajmie mi napisanie softu na to. Jak już będzie wszystko ogarnięte to może założę jakiś temat :)

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
    Są jakieś łatwodostępne drivery do tych wyświetlaczy kropkowo-ledowych?
    Ja użyłem MAX7219 w obudowie SMD, dostępny na Allegro.
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Te switche co użyłeś są podświetlane?

Skomentuj

Tak, każdy jeden :) Do tego odbiornik pilota i mój własny pilot :) Pilota mam już nawet napisanego do innego urządzenia :)
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

LuSzTi ten Twój pilot na RC5 i watchdogiem. Jak masz ciekawą implementację(jaka kostka?) chętnie bym przygarnął

Skomentuj

Pilot w standardzie Sony, ale napisanie RC5 to akurat jedno popołudnie. Ja to napisałem na STM8L, w uśpieniu pobiera całe 2,8 uA prądu

Skomentuj

Seasy dojechały.
              Czekam jeszcze na Audaxy i zaczynamy zabawę :)

Skomentuj

Ale przyznam, ze masz lepszy parapet, wiekszy zdecydowanie. :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                  Ale przyznam, ze masz lepszy parapet, wiekszy zdecydowanie. :P
                  no napewno szerszy ale te kolory jakieś takie gorsze niż u PM Zamień na odcienie szarości nie będzie widać :). Ja tak robię, a że jestem słabym fotografem to robię to często :) I muszę spróbować kiedyś na parapecie.
                  Last edited by Zap Projekt; 01.12.2016, 14:26.

Skomentuj

Audaxy dojechały :)

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                      Audaxy dojechały :)

Audaxy ładne, ale te seasy jakoś tak tandetnie wyglądają z tymi lakierowanymi membranami.
                      A nie myślałeś żeby SB dać zamiast nich?
                      Będziesz umieszczał projekt na forum?
                      Last edited by piotreq123; 02.12.2016, 14:13.

Skomentuj

Zamieszczone przez piotreq123 Zobacz posta
                        Audaxy ładne, ale te seasy jakoś tak tandetnie wyglądają z tymi lakierowanymi membranami.
                        Troszkę przypominają ARNy, ale tu wzorek nie jest aż tak intensywny, więc nie ma źle.

Skomentuj

Mi tam się podobają, myślałem ze będą brzydsze.
                          Kwestia doboru odcienia forniru z którym będą się ładnie komponować.
                          Co innego komponowanie się Audaxa z Seasami, tutaj już jest gorzej... ale to akurat może być na plus że on się wyróżnia :)

A nie myślałeś żeby SB dać zamiast nich?
                          Pisałem o tym w moim temacie o głośnikach 8".

Skomentuj

Pass Zen - kolejny słuchawkowy napęd do testów.

Skomentuj

Tydzień sezonowanie, mdf dość wilgotny i lecimy z hdf i chyba tyle.

Skomentuj

Budy testowe już się robią :)

Dziś mam zamiar je skończyć, wieczorem głosniki mają się już wygrzewać przed pomiarami.

Skomentuj

Co ze ścięciem frontu wysokotonówki ?

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                    Co ze ścięciem frontu wysokotonówki ?
                                    Jednak nie będzie.
                                    Przyszły właściciel nie ma parcia na to podfrezowanie, więc na razie problem z głowy.
                                    Ale wypróbuję na pewno na innym głosniku.

Skomentuj

Po blisko 2 latach i barwa się doczekała złożenia

Skomentuj

Kolego Trol. przy TL 10" AWX nie potrzeba barwy :lol: Przynajmniej ja nie potrzebuje SOURCE DIRECT i gra
                                        Last edited by piotr f.; 03.12.2016, 21:16.

Skomentuj

Nie na temat...
                                          Niestety u mnie nie gra tak jak u ciebie, musiałbym przemeblowanie w pokoju zrobić :(
                                          Mówisz że sony dają radę?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X