Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez dolphin123Pawel S. skad brales skaj ze tak sie naciagal ladnie?
to normalny skaj z allegro. normalnie tak sie nie naciaga - trzeba sie posilowac z nim troche :P
ale juz pod wplywem butaprenu robi sie bardziej elastyczny
Michał K.,Wiek: 17
Skomentuj
-
Witam wszystkich forumowiczów, to mój pierwszy post na diyaudio.
Jakiś czas temu zacząłem czytać to forum i zachęcony tematem DIY postanowiłem wystrugać klasyczne już chyba 3 drogi na STX. Obecnie mam zrobioną w stanie mocno surowym jedną kolumnę, w sobotę zlutowałem zwrotnice, wrzuciłem nieco wytłumienia z waty kosmetycznej i przykręciłem głośniki. Oczywiście nie mogło się obyć be strat - przy profilowaniu tunelu BR podgrzałem opalarką za długi fragment plastiku i przy próbie wciskania na butelkę plastik się zwyczajnie podwinął :/ No trudno, utnę to co popsułem i dorobię z jakiejś rury albo innym sposobem, ale nie o tym chciałem napisać. Kwestia wytłumienia właśnie. Chciałbym się poradzić doświadczonych konstruktorów czy ta ilość waty którą już przykleiłem jest odpowiednia dla GDNa czy jest jej mało. Jakby nie to, że w złej kolejności posklejałem płyty to problemu by nie było, a tak muszę się przeciskać z watą przez dziury na głośniki, co skutecznie zapobiega eksperymentowaniu :/
Zdjęcia:
widok przez otwór dla GDN
łysa górna ścianka komory GDN
widok od przegrody w dół (ścianka, do krótej wchodzi BR też jest goła)
Proszę o jakieś sugestie co do wytłumienia.
Skomentuj
Skomentuj