Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jak myślicie ... tak będzie dobrze z ułożeniem ?

jeszcze troche zasilających dojdzie / będą poprawione

a z sygnałowych pójdą ... od RCA i DAC do selektora (selektor ta żółto zielona płytka dac to czarna) z selektora do pre ... z pre do potencjometra do RCA.

Skomentuj

Warg, a te przekaźniki dlaczego takie pijane? To jest preamp nr 3 no nie?

Skomentuj

cudny90, tak pre nr3 ... a przekaźniki takie pijane bo tylko położone na płytce :)

Skomentuj

Zamieszczone przez funiax1
          Jak dam dwie rurki 28x157mm do arn150 w 8,5l to mogą być jakieś świsty słyszalne?
          oj moze byc slyszalne :???:

Skomentuj

To ja też pokaże moje wypociny w OSB do punto. Musze jeszcze teczkę dorobić do kompletu.

Pozdrawiam.

Skomentuj

zomo, ale masz fajnie - CNC :roll:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                zomo, ale masz fajnie - CNC :roll:

Na 100 procent nie jest to cnc

frezarka z stołem krzyżowym

Skomentuj

CNC Mazak tylko coś pokombinowali z oprogramowaniem i ma za mało pamieci żeby przyjąć z kompa i musze pisać z ręki. Obok stoją jeszcze dwie z tym że musze zaopatrzyć sie we frezy do drewna bo to na zdjeciu to jechałem jakąś diamentówką walcowo-czołową

Skomentuj

kolega jest zadowolony
                    mi tez sie podoba jak wyszlo :mrgreen:

Skomentuj

no bardzo ładnie wyszło, tez mi sie podoba :razz:
                      ale jakoś nie widze tego w aucie, chyba by mi się nie podobało :wink:

Skomentuj

zdjecia w samochodzie beda pozniej
                        aha - to zdjecie od dolu jest na swiezym kleju - pecheze znikna

Skomentuj

Fajnie wyszło, jak okleiłeś promienie na panelu? naciągałeś jakoś czy nacinałeś tą skórkę

Ja bym zrobił głębsze podfrezowanie na maskownice.
                          U siebie też za płytko zrobiłem i troche odstaje.

Skomentuj

nic nie nacinalem - tylko naciaganie
                            dopiero przejscie przy kieszeni jest pociete ale i tak jakos wyszlo
                            wnetrze to juz inny kawalek
                            Zamieszczone przez zomo
                            Ja bym zrobił głębsze podfrezowanie na maskownice.
                            tez tak mialem zrobic ale maskownica jest skosna i by to glupio wygladalo :???:

Skomentuj

nowy plac boju, wkońcu dorwałem większy warsztat, 50m2 sie kłania

Skomentuj

Pawel S. skad brales skaj ze tak sie naciagal ladnie?

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
                                  Pawel S. skad brales skaj ze tak sie naciagal ladnie?
                                  w polnocno-wschodnim rogu mojego pokoju pomiedzy rurami znalazlem :P

to normalny skaj z allegro. normalnie tak sie nie naciaga - trzeba sie posilowac z nim troche :P
                                  ale juz pod wplywem butaprenu robi sie bardziej elastyczny

Michał K.,
                                  ten LECH oczywiscie nie twoj?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                    Michał K., Cytat
                                    ten LECH oczywiscie nie twoj?
                                    ja tylko otwierałem :grin: :lol:

Skomentuj

A jak poszedłeś go kupić to pewnie powiedziałeś że to dla taty :lol:

Pawel ja właśnie jak oklejałem swój panel to miałem problem z naciąganiem bo kupiłem taki grubszy skaj i musiałem go ciąć na promieniach co nie wygląda za dobrze. :wink:

Skomentuj

Witam wszystkich forumowiczów, to mój pierwszy post na diyaudio.
                                        Jakiś czas temu zacząłem czytać to forum i zachęcony tematem DIY postanowiłem wystrugać klasyczne już chyba 3 drogi na STX. Obecnie mam zrobioną w stanie mocno surowym jedną kolumnę, w sobotę zlutowałem zwrotnice, wrzuciłem nieco wytłumienia z waty kosmetycznej i przykręciłem głośniki. Oczywiście nie mogło się obyć be strat - przy profilowaniu tunelu BR podgrzałem opalarką za długi fragment plastiku i przy próbie wciskania na butelkę plastik się zwyczajnie podwinął :/ No trudno, utnę to co popsułem i dorobię z jakiejś rury albo innym sposobem, ale nie o tym chciałem napisać. Kwestia wytłumienia właśnie. Chciałbym się poradzić doświadczonych konstruktorów czy ta ilość waty którą już przykleiłem jest odpowiednia dla GDNa czy jest jej mało. Jakby nie to, że w złej kolejności posklejałem płyty to problemu by nie było, a tak muszę się przeciskać z watą przez dziury na głośniki, co skutecznie zapobiega eksperymentowaniu :/
                                        Zdjęcia:
                                        widok przez otwór dla GDN
                                        łysa górna ścianka komory GDN
                                        widok od przegrody w dół (ścianka, do krótej wchodzi BR też jest goła)
                                        Proszę o jakieś sugestie co do wytłumienia.

Skomentuj

Bebok, wytłumienie dajesz doświadczalnie, może być go dużo a może i wcale nie być, poskładaj obie kolumny i zobacz co CI bardziej pasuje

Skomentuj

Czaruję...
                                          X