mozesz zdradzić co będzie grało na średnich? Tang-Band?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postarozbebeszyłem samochód, przygotowałem pierwszy słupek i zaczął padać deszcz
przestało padać więc zrobiłem drugi i zadowolony poszedłem żywicować
po jakiejś godzinie okazało się, że żywica nie schnie a czas goni
po telefonie do Pawła S. wyjaśniło się, że żywica techniczna schnie do 48h
ale ta zywica jak i kazda inna wymaga wysokiej temperatury do schniecia!
tak wiec na dzialce przy duzej wilgotnosci istnieje ryzyko ze wogole nie zwiaze!
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postanapaliłem w kominku, żeby żywica miała ciepło i pomogło ale nie do końca
ale slupki zapowiadaja sie ciekawie
Skomentuj
-
A co powiecie na boczki fornirowane, a front góra i tył pomalowane na czarną perłe ( malowanie jak samochodu ) gałki i przycisk srebrne ( gołe alu ) ? wszystkie śrubki też czarne.
Tylko kto mi powie jak wygląda sprawa z malowaniem aluminium, czy zwykły szary podkład da rade?
EDIT: Aha, no i co robić z rogami frontu? Zaokrąglać lekko? Górne i dolne, czy tylko górne?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez cudny90 Zobacz postaA co powiecie na boczki fornirowane, a front góra i tył pomalowane na czarną perłe ( malowanie jak samochodu ) gałki i przycisk srebrne ( gołe alu ) ? wszystkie śrubki też czarne.
BTW: Ale to pewnie tylko ja mam taki gust że lubię tylko 2in1 i nie więcej.... (czyt. 4in1 to jak front jest inny, top iny, gałki inne, i boki jeszcze inne - moim zdaniem wtedy robi się już lekki chaos i wygląda to niczym "frankenstein" :razz: - jak klocek poskładany z kilku części... - kolorowanka... itp.)
Zamieszczone przez cudny90 Zobacz postaTylko kto mi powie jak wygląda sprawa z malowaniem aluminium, czy zwykły szary podkład da rade?
Zamieszczone przez cudny90 Zobacz postaEDIT: Aha, no i co robić z rogami frontu? Zaokrąglać lekko? Górne i dolne, czy tylko górne?
Skomentuj
-
Front robót na najbliższe dni, TL dla 10 calowego Seasa plus nadstawki w OB na Audaxach (średni 8 cali), być może na górze będzie Seas H-087, ale to się jeszcze okaże. Podział pomiędzy TL a OB aktywny i niski (Fs średniego Audaxa 57Hz, więc można nisko ciąć). Być może inne głośniki (mam fajne stare szerokopasmówki Isophona i Philipsa, tyle, że owalne, ale mam też porobione adaptery do testów).
Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez cudny90 Zobacz postaMam fornir BUK, tylko nie wiem czy bejcować na mahoń może? Taki ciemny mahoń, żeby w czarny wchodził lekko
Po za tym to mahoniowa bejca może dużo różnic się od bejcy mahoniowej a ta znowu nie musi być wcale podobna do bejcy która jest mahoniowa...(kumasz?)
Mahoń mahoniowi (bejca, bejcy) nie równe... (może wyjść czerwonawy, a równie dobrze wyjść brązowawy)
Skomentuj
-
Dobra, ustaliłem wszystko :) boki mahoniowe ( muszę najpierw przetestować ilość warstw [ kolor ] ) przód tył i góra czarna perła ( baze już mam ) gałki czyste alu.
Dobra, teraz mi podpowiedzcie dwie rzeczy:
1. Chciałbym gdzieś na froncie umieścić jakąś diodkę, albo coś, co by mnie informowało o pracy wzmacniacz ( no coś musi być ) Montować ją w jakiejś oprawce, czy samą? Gdzie ją zamontować?
2. Gdzie umieścić czujnik podczerwieni? Uni będzie miał włącznik na pilota.
No i jeszcze zapomniałem dodać, że będą chromowane nóżki w stylu kolcy, znalazłem w rupieciach trzy sztuki, muszą wystarczyć, bo są wypasione
Skomentuj
-
Zamieszczone przez cudny90 Zobacz posta2. Gdzie umieścić czujnik podczerwieni? Uni będzie miał włącznik na pilota.
Zamieszczone przez cudny90 Zobacz postaNo i jeszcze zapomniałem dodać, że będą chromowane nóżki w stylu kolcy, znalazłem w rupieciach trzy sztuki, muszą wystarczyć, bo są wypasione
Skomentuj
-
No więc włącznik na pilota to nic innego jak kit avt-2851. Banalny i tani układ - trzeba tylko dysponować programatorem np. stk200/300
Zdjęcia pseudokolcy:
Makro ukazało wszelkie nierówności - normalnie tego nie widać rzecz jasna.
Fajne, no nie? :)
bart, czarnego matu na pewno nie zrobie. Jeśli chodzi o czujnik to dziury we froncie na czujnik nie chce właśnie robić, mam dosyć gruby front 3mm, a kółeczko z czujnika wystaje na jakiś milimetr, będzie widać 2mm dziury we froncie i dopiero czujnik - bezsens. Myślę go wysunąć od dołu na środku obudowy z przodu
Skomentuj
-
Zamieszczone przez cudny90 Zobacz postaeśli chodzi o czujnik to dziury we froncie na czujnik nie chce właśnie robić, mam dosyć gruby front 3mm, a kółeczko z czujnika wystaje na jakiś milimetr, będzie widać 2mm dziury we froncie i dopiero czujnik - bezsens.
Koniec OT.
Skomentuj
Skomentuj