Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez K0Mii Zobacz postabartelemy powiedz ile dałeś za malowanie proszkowe? zawsze się zastanawiałem ile może kosztować taka impreza ;]
Skomentuj
-
Zamieszczone przez otomsono Zobacz postabartelemy, poznaję tą gałkę. Czyżby kupiona od użytkownika El_polifonia ;>
Skomentuj
-
Zamieszczone przez bartelemy Zobacz postaJedna z dwóch obudów do wzmaka nierdzewka malowana proszkowo...
---------- Post dodany o 17:54 ---------- Poprzedni post o 17:46 ----------
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaChcialem zrobic fronty z miedzi do moich usherow 9950 plus grawerowane logo ale zrezygnowalem ze wzgledu na kosmiczna cene.
http://galwanizernia.zmt.w.interia.p...adzowanie.html
Lub NIKLOWANIE z POŁYSKIEM i SATYNOWE
http://galwanizernia.zmt.w.interia.pl/niklowanie.html
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaploter wszystko fajnie, tylko cena uslugi z wysyłka wyniesie tyle co bym kupił miedz u siebie
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ploter Zobacz postaA nie masz na miejscu gdzieś zakładu galwanizującego ??
trzeba poszukacJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postapewnie mam ale sie jeszcze nie interesowałem... trzeba poszukac(jeśli wartość usługi miał by być uzależniona od koloru to mnie interesuje grafit )
---------- Post dodany o 21:07 ---------- Poprzedni post o 21:03 ----------
O, ja bym widział swoją budkę od wzmaka coś jakby +/- w takim graficie : :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ploter Zobacz postaMożna prosić o wymiary blachy frontowej ?? oraz ogólne wymiary samej obudowy ??
Zamieszczone przez cudny90 Zobacz postagałka plastikowa?
Skomentuj
-
Kiedyś wspominałem o planowanej konstrukcji na Dualach wspomaganych na dole Alphardem HW1800... pierwsze koty za płoty
Wszystko w "olpen baflu" (nooo... wysokotonówka zamknięta od rufy). W monitorze podział w okolicach 3,3kHz (jak widać jeszcze do poprawki) oraz kondensator ~100uF od dołu (ten kondensator tak trochę z przypadku i jeszcze jest do dopasowania - nawet nie wiem czy nie do całkowitego wywalenia ale to dopiero dalsze testy pokażą). Monitor dostrajany z wooferem za pomoca pomiarów dalekiego pola (bardzo przydatne narzędzie przy takim konfigurowaniu sprzętu). Do pomiarów monitor napędzany Unitrą PW8010 () a Alphard mostkiem 2xTDA 7294 - docelowo całość ma grać na dwóch Uniampach. Obudowa ,fakt, w tym momencie " trochę bułowata" ale to tylko do sprawdzenia czy to w ogóle ma sens (i stwierdzam, że ma!) ) i w głowie powoli rodzi mi się już pewien zarys efektu docelowego, jaki chciałbym uzyskać. Spodziewam się, że w pewnym momencie Duale zostaną zastąpione (przynajmniej dla sprawdzenia) szerokopasmówką BG13P - tylko nie jestem pewien czy ona zejdzie wystarczająco nisko aby dosięgnąć swoim pasmem do Alpharda - raczej nie poradzi sobie.
Słuchałem kawałków akustycznych, jazzu, bluesa, trochę smyczkowej i... póki co jest co najmniej obiecująco (a piszę to z dużą dozą powściągliwości przed zbytnią euforią - zobaczę jakie wrażenia będę miał jutroNa razie nie odważyłem się puszczać na to metalu (no, z wyjątkiem Virgin Black ale to należy rozpatrywać w innych kategoriach niż stricte metalowych) czy agresywniejszego rocka. O "przestrzeni" nic nie piszę, bo mam tylko jedną "kolumnę". Swego czasu przerzuciłem się z BuRczybasów na TL'ki - i była to zdecydowanie dobra droga ale powoli (nie od dziś
, bo słucham tego Alpharda już od jakiegoś czasu) skłaniam się ku stwierdzeniu, że jeśli chodzi o bas to nie ma to jak duża membrana.
---------- Post dodany o 23:47 ---------- Poprzedni post o 23:43 ----------
PS: o samej obudowie, wytłumieniu (bo jest) i zwrotnicy nic nie piszę bo to dopiero pierwsza przymiarka więc nie ma sensu.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dabyl Zobacz postaNa razie nie odważyłem się puszczać na to metalu
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaBłąd jak zagra metal to i zagra wszystko inne
Skomentuj
Skomentuj