Dlaczego zamówiłeś pierścienie z MDF docięte w ten sposób, że łączą się w płaszczyźnie pionowej ? Gdybyś miał pocięte tak, że łączyły by się w poziomie nie musiałbyś doklejać tego tyłka, cały przekrój poprzeczny mógłby być z jednego kawałka.
Dlaczego zamówiłeś pierścienie z MDF docięte w ten sposób, że łączą się w płaszczyźnie pionowej ? Gdybyś miał pocięte tak, że łączyły by się w poziomie nie musiałbyś doklejać tego tyłka, cały przekrój poprzeczny mógłby być z jednego kawałka.
Pomyśl nie da się inaczej zrobić takiego kształtu !!!!!
zawodowo się zajmuje projektowaniem uwierz mi nie da się inaczej
Sie czepiacie człowieka, ma pozytywnego hopla i fajnie to wychodzi, podziwiam ludzi którzy tworzą klasę samą dla siebie mimo iz jest to kopia czyjegos pomysłu to nie znacyz ze gorsza. Fajne prace panie nowy1.
bo tak pomyslalem ze skoro robisz na CNC to moze wartoby dorobic pare otworow technologicznych i tam wsunac prety gwintowane...
pozniej tylko rownomiernie skrecic i po problemie
bo tak pomyslalem ze skoro robisz na CNC to moze wartoby dorobic pare otworow technologicznych i tam wsunac prety gwintowane...
pozniej tylko rownomiernie skrecic i po problemie
No jak nic ubliżasz mi :)
dawno na to wpadłem jest 11 otworów na szpilki m8 :)))
to samo tył jest składany na szpilki. jak się sklei wyciągnę szpilki dam kołki długie 8mm
nowy1, te szpilki masz tak trochę "rzadko" więc bez ścisków tak czy siak chyba raczej się nie obejdzie - tak dla pewności poprawnego docisku i sklejenia elementów.
Obudowy fajne - czekam na efekt końcowy
---------- Post dodany o 17:14 ---------- Poprzedni post o 17:13 ----------
aaaa... 11 otworów - to zmienia postać rzeczy - zasugerowałem się tylko zdjęciem
nowy1, te szpilki masz tak trochę "rzadko" więc bez ścisków tak czy siak chyba raczej się nie obejdzie - tak dla pewności poprawnego docisku i sklejenia elementów.
Mnie zastanawia w jaki sposób obrobisz górę tyłu kolumny. Ostatni ( górny) krążek tyłu dość mocno wystaje... Masz jakiś "patent" na idealne wyprofilowanie ??
Skomentuj