Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Godzina szpachlowania, dwie godziny szlifowania i gotowe do fornirowania.
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
      Godzina szpachlowania, dwie godziny szlifowania i gotowe do fornirowania.
      Jakiej wysokości one teraz są ?

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
        Jakiej wysokości one teraz są ?
        Bez kolców (bo te będą dopiero na końcu) 95,5 cm.

Wczoraj zrobiły się też zwrotki:
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

cala powierzchnie szpachlowales?
          Po co?
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez La'Mefenzo Zobacz posta
            Tanie marshalle są na nim robione
            No nie wiem... z tego co dotychczas czytałem wynika, że nie potrzeba dużo watów do pieca, a nawet im mniej tym lepiej (w pewnych granicach), bo łatwiej przesterować. Poza tym będę grać tylko w domu.
            Zgadza się, dlatego robię 4-5W lampę pod gitarowca. Natomiast miałem też okazję niejednokrotnie naprawiać te właśnie tanie marshalle... Ta kostka wyciskana jest w nich maksymalnie i nie problem aby poszła z dymem...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
              cala powierzchnie szpachlowales? Po co?

Nie, nie całą, łączenia przodu i trochę górę. Niestety akurat fronty były docięte o 1,5mm za wąskie i trzeba było najpierw zeszlifować trochę płyt bocznych a później te miejsca poszpachlować. Wierz mi, że było to konieczne.

Skomentuj

Część mechaniczna skończona. Teraz elektronika.

---------- Post dodany o 18:42 ---------- Poprzedni post o 13:51 ----------

Dolphin, w tych marszalach naprawiałeś właśnie tda czy co innego?

Skomentuj

Skomentuj

zibi, to te same wielkie monitory?
                    wygladaja jak jakies malenstwa

Skomentuj

To akurat monitork 7,5litra:P

Skomentuj

Sonido SFR 175A w obudowie Horn...

obudowa kołkowana i sklejana, do kołkowania polecam: http://www.youtube.com/watch?v=qd_GeMkxpI0 swietna sprawa:)

obudowa do wzmacniacza na SE EL34...

Skomentuj

Dolphin, w tych marszalach naprawiałeś właśnie tda czy co innego?
                          Dokładnie tda2030. Gdzieś na forum powinno być zdjęcie jak to miałem rozebrane.

Skomentuj

Jak sie wstawia kołki na łączeniach płyt to obudowa się nie rozłazi? Nie widać potem przesunieć pod fornirem? Jak gesto nalezy dawac kołki?

Bawił się ktoś w łączenie płyt albo ich wzmacnianie z użyciem kątowników metalowych? http://www.melar.pl/img_produkty/kat...l-inne_01b.jpg

dolphin123, działasz coś w temacie niewielkich monitorków?

Skomentuj

Zamieszczone przez tomq88 Zobacz posta
                              dolphin123, działasz coś w temacie niewielkich monitorków?
                              Jakich? Obecnie tylko w przy elektronice siedzę...

Skomentuj

Jeszcze coś w sprawie pieca: myślicie, że na końcówkę mocy flodinsowy symasym zasilany 2x18V z trafa 35W by się nadawał? Bo akurat mam wszystkie części do niego :p

Skomentuj

2x18V
                                  Nie wiem czy symek wystartuje przy takiej mocy, choć z drugiej strony to nie scalak, który ma ograniczenia..

Skomentuj

To i ja coś wkleję dawno nic nie pokazywałem :)

graty na monitory

Skomentuj

chyba kondow zapomniales kupic...
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Z braku imbusów i nakrętek na razie dalsze wykańczanie muszę wstrzymać. Zdjęcie z głośnikami jest "na plecach".

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                          chyba kondow zapomniales kupic...
                                          A potrzebne ? :)

czekam na paczkę z pcx jenseny miedziane będą

Skomentuj

Czaruję...
                                          X