Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

co to ma byc?

Skomentuj

To będzie coś w rodzaju kondycjonera ale głównie to bardziej taka rozbudowana listwa zasilająca... W środku będzie filtr, układ wyłącznika na pilota i woltomierz

Skomentuj

A oto dzielo o którym wspominałem w innym temacie, nie dla mnie, ja mam w drodze coś ciekawszego :) to na zamówienie: (w dziale gotowe jak opis wreszcie zrobie, wtedy z 10 projektów pokaże :) bo tyle mam bez opisów)

chętni na odsłuchy ??
        fotograf ze mnie kiepski ale postartam się o lepsze fotki już w dziale gotowe:

Skomentuj

Piekna robota, czekamy na wiecej :)

Skomentuj

Zamieszczone przez daniel69 Zobacz posta
            A oto dzielo o którym wspominałem w innym temacie, nie dla mnie, ja mam w drodze coś ciekawszego to na zamówienie: (w dziale gotowe jak opis wreszcie zrobie, wtedy z 10 projektów pokaże bo tyle mam bez opisów)
            Jensen Troels-a?

Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
            Po świątecznym jedzonku naszła mnie chęć na DIY
            lepiej byś się zajął tym w tej buteleczce ;-)

Skomentuj

Zamieszczone przez malutkiz Zobacz posta
              lepiej byś się zajął tym w tej buteleczce ;-)
              Tam jest woda do zwilżania czyścika do grota Z resztą nawet jak by coś w niej było to nie bardzo czym jest się zajmować

Skomentuj

Zamieszczone przez malutkiz Zobacz posta
                Jensen Troels-a?
                Owszem, widać nazwę na tabliczce :)

Skomentuj

csbiczek pasuje jeszcze uziemić całą obudowę, jakiej mocy będziesz podłączał tam sprzęty, jakiego przekroju LY użyłeś? Mógłbyś przybliżyć dokładniej jak wykonasz sterowanie pilotem bo z tego co widzę to tylko będzie możliwość załączenia wszystkiego, jak bawić się w pilot to każde gniazdko oddzielnie . Jeśli będzie woltomierz to pasowało by jakiś amperomierz zamontować. Może to moje lekkie zboczenie zawodowe, ale faza w gniazdku powinna znajdować się po lewej stronie, a neutralny po prawej :) ale to w sumie mało istotne. Projekt ogólnie ciekawy, czekam na dalsze zdjęcia z placu boju

Skomentuj

Zamieszczone przez piglet11 Zobacz posta
                    csbiczek pasuje jeszcze uziemić całą obudowę
                    Jest...
                    jakiej mocy będziesz podłączał tam sprzęty
                    Nie za wielkiej, z 1000w myślę że max, no może 1500

jakiego przekroju LY użyłeś?
                    Każda żyła ma 2,5mm
                    Mógłbyś przybliżyć dokładniej jak wykonasz sterowanie pilotem bo z tego co widzę to tylko będzie możliwość załączenia wszystkiego, jak bawić się w pilot to każde gniazdko oddzielnie
                    Takie jest główne założenie, każdego z osobna nie potrzebuję...
                    eśli będzie woltomierz to pasowało by jakiś amperomierz zamontować
                    Myślałem o tym i prawdopodobnie dorzucę go
                    Może to moje lekkie zboczenie zawodowe, ale faza w gniazdku powinna znajdować się po lewej stronie, a neutralny po prawej
                    Eeeee tam :P

Skomentuj

Teraz już widzę uziemienie, co do pobieranej mocy to 2,5mm^2 będzie idealne z ogromnym zapasem :) Pilot według własnego projektu czy jakiś kit, jeśli tak to jaki? W jakiej cenie dostałeś te gniazda? Ogólnie jak wspominałem czekam na zdjęcia postępów :)

Skomentuj

Pilot według własnego projektu czy jakiś kit, jeśli tak to jaki?
                        Skorzystam z forumowego projektu, o tego:
                        http://diyaudio.pl/showthread.php/12...onika-stand-by
                        W jakiej cenie dostałeś te gniazda?
                        Powiem szczerze że nie pamiętam ale wyglądało to tak że na allegro były po ok 8zł, a jakiś dobry forumowicz(przepraszam ale też nie pamiętam kto i nie mam już tych wiadomości) załatwił mi taniej

Ogólnie jak wspominałem czekam na zdjęcia postępów
                        Następne będą trochę później bo teraz stanąłem z pracami bo: muszę zamówić amperomierz :razz::P, pleksę na front pod którą schowam wyświetlacze, muszę zamówić część drobnic pod stand by i wytrawić płytki no i poskładać to potem plus jeszcze kilka innych pierdołków mnie czeka... To co mogłem zrobić do tej pory to już zrobiłem, na resztę muszę czekać z powodów o których wspomniałem wyżej.Co do fot to nie martw się coś raczej jeszcze wrzucę przed premierą albo popatrzysz już w dziale gotowych konstrukcji

Skomentuj

Skomentuj

Nie na temat...
                            dj_zibi, te kolumny na 13/50/9 + 22TAF/G to ty sprzedajesz?

Skomentuj

ziba napisz cos o tym eminensie...
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

pomalowalbys te PCVki

Skomentuj

Tak ja sprzedaje i nikt nie chce:) mam chyba za dobre zdjęcia:)

Pawle sub robi za stojak na kwiatki, nie gra od 2 lat.

Eminence jest w środku z GDWT. Narazie zupęłnie inaczej niz wszyscy opisywali, ma dośc potezny bas aczkolwiek nie niski. Reszte bede mógł komentowac jak zrobie zwrotnice konkretnie.

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
                                    Tak ja sprzedaje i nikt nie chce mam chyba za dobre zdjęcia
                                    dziwne bo konstrukcja bardzo fajna. Zwrotnica Twojego autorstwa? Kiedyś szukałem dokładnie do takiego zestawienia głośników jakiegoś schematu ale nic nie było...

Skomentuj

Zwrotnica moja i Borysa:)

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
                                        Tak ja sprzedaje i nikt nie chce
                                        Że gdzie i za ile? :)

Skomentuj

1000zł na aledrogo.pl :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X