Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez taz Zobacz posta
    Nowy projekt :)

Nie lepiej zamiast tych 4 zworek przy procku po prostu je połączyć, a dać jedną zworkę, dłuższą by masy połączyć ?
    http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Tomekk_ a moze podjąłbyś się napisania softu do mojego wynalazku? Dokumentację moglbym dostarczyć a gotowy moduł będzie za jakiś czas i byłby dostępny do testów.
      Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
      Grado SR125i

Skomentuj

W teorii moglbym, tylko jeszcze nie mam programatorka pod USB.
        Widze tam kwarc - jesli to ma obsluzyc jakis button, lcd, przekazniki to go olej.
        Domyslne taktowanie w zupelnosci wystarczy, a ulatwi nieco robote.

Co tam bedzie, pewnie atmega?

Skomentuj

Atmega16 + PGA2320 + LCD 2x8 znakow na hd44780 + 2 enkodery obrotowe do regulacji głośności i wyboru źródła sygnału. Przekaźniki są sterowane bezpośrednio bez użycia port expandera. Jest tez wejście na sygnal z odbiornika podczerwieni, ale ta funkcjonalność zostaje na koniec jak zostanie wolne miejsce w pamięci atmegi.
          Last edited by taz; 03.01.2014, 18:01.
          Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
          Grado SR125i

Skomentuj

Podepnij jedno z wyjść enkodera pod przerwanie zewnętrzne, w obu enkoderach. IR także na przerwanie choć przez pooling jak się uprzeć też przejdzie :)
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

No, to jest akurat oczywiste jeśli nie chcesz gubić kroków :P

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                No, to jest akurat oczywiste jeśli nie chcesz gubić kroków :P
                Tu bardziej chodzi o wykrycie kierunku :) Gubienie kroku da się ominąć nawet przez pooling.
                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Teoretycznie tak, w praktyce mogę się założyć, że przy szybkich obrotach zgubisz tym bardziej, jak będziesz miał inne czynności obliczeniowe do wykonania.

Impulsatory mogą być kapryśne, osobiście używam zwykłych co generują na pinach kody 01 i 10 na przemian w jednym kierunku a w drugim 00 i 11.
                  Last edited by .3lite; 03.01.2014, 18:19.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                    Wolalbym uzyc dobrej jakosci drobna alu siatke, lub wykonac na cnc cos bardziej gustownego i funkcjonalnego.
                    Czekam na propozycje :)

Skomentuj

Zamieszczone przez ploter Zobacz posta
                      Czekam na propozycje
                      Szukalbym siatek alu stosowanych w kolumnach estradowych. Ale to oczywiscie tylko moj gust. Ja lubie gdy systemu audio w samochodzie nie widac i jest ladnie zamaskowany, a do tego taka siatka zdecydowanie lepiej chroni glosnik. :)

Skomentuj

Nie żartuj
                        Żadna badziewna siatka z paczek estradowych niedorowna ładnie, z pomysłem wylaserowanej customowej
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                          Nie żartuj
                          Żadna badziewna siatka z paczek estradowych niedorowna ładnie, z pomysłem wylaserowanej customowej
                          To tez napisalem, ze mozna cos ladniejszego i funkcjonalnego zaprojektowac i wyciac. Ja wolalbym bezpieczna siatke, niz dziurawy custom z lasera, gdzie byle czym moge uszkodzic glosnik. Bagaznik jest do wozenia przedmiotow, a nie pucowania sie na postoju jaka to mam piekna ramke z ledem do suba. Dla mnie najwazniejsza jest funkcjonalnosc i estetyka, ktora nie rzuca sie w oczy.

Skomentuj

No to własnie co wyciać ?? Ja postawiłem na logo wykonawcy głośnika...

Skomentuj

Wytnij siatkę
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                Wytnij siatkę
                                Ale to ma być customowe !! :)

Skomentuj

No i bedzie
                                  Customowa siatka

To tylko zarcik :)
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez ploter Zobacz posta
                                    No to własnie co wyciać ?? Ja postawiłem na logo wykonawcy głośnika...
                                    No to wkomponuj logo w siatke i po sprawie :) bo tak to masz takie dziury, ze byle czym mozna uszkodzic glosnik.

Skomentuj

PM nie przesadzaj
                                      Żaden z moich subow poza jednym nie miał siatki
                                      Mam zawsze milion rzeczy w samochodzie (aktualnie kombi) i nigdy nie uszkodzilem żadnego
                                      Jeden nawet jeździł 4 lata w zabudowie w podłodze
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Wiesz ile razy przechodzilem na czerwonym swietle i nic mi sie nie stalo? Nawet mandatu nie dostalem! Mialem farta :)

albo wiem! trzeba zmienic glosnik na Accutona i problem zalatwiony :)

Skomentuj

Wiesz ile razy przechodzilem na czerwonym swietle i nic mi sie nie stalo? Nawet mandatu nie dostalem! Mialem farta
                                          A co to ma wspólnego?

albo wiem! trzeba zmienic glosnik na Accutona i problem zalatwiony
                                          Nie wiem... nigdy nie miałem

Ale tonsil by sie lepiej sprawdził
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X