Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tylko ze w pe jest juz model E i kosztuje ok 80zl/szt w promocji
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
      Tylko ze w pe jest juz model E i kosztuje ok 80zl/szt w promocji
      Rzeczywiście ten sam głośnik dostępny też w polinku za 90zł. 2 rodzaje kwestia końcówki D i E, różnica w cenie dwukrotna.

Skomentuj

a w parametrach roznicy nie widac

Skomentuj

Bo nie widać :)
          Usłyszałem kiedys historyjkę o innym składzie magnesu
          Niby bardziej eko
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Na razie 10L klozet.
            W planach BR, TL i hybryda :)

Skomentuj

To buda testowa czy Będziesz wykańczał? bo jakieś zakrążenia krawędzi by sie przydały,
              ja chce przetestować go w 10l br narazie siedzi w 12l

Skomentuj

To jest obudowa Gokara, miała być docelowa.
                Po testach z innymi obudowami okaże się czy zostanie.
                Zwrota jest z tego projektu: http://diyaudio.pl/showthread.php/21...AWX-dolphin123 więc obudowy są takie jakie są, bez ścięć.

Skomentuj

w zamknietej ten glosnik nie gra - dorob mu b-r
                  ja je mialem w ok 8 litrach

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                    w zamknietej ten glosnik nie gra
                    No właśnie po pierwszym odpaleniu też tak uważam.
                    Ale słucham dalej, niech się wygrzeją.

Skomentuj

w 3 drogach Lusztiego slychac wyraznie ze nawet z meskimi wokalami sobie nie radzi w zamknietej, a co dopiero z basem

Skomentuj

marian na oko wydaje mi się, że masz inną odległość pomiędzy głośnikami niż na fotkach dolphina. Jest tak, czy kwestia zdjęć ? :)

Skomentuj

Nie zrobi to różnicy, nie martw się :)

Akurat minimalne inne położenie w osiach X/Y to jedna sprawa, inna sprawa to jeśli głośniki mają różne głębokości (względem oryginalnego projektu).
                          Last edited by .3lite; 20.02.2014, 18:01.

Skomentuj

ale ja nie miałem zamiaru atakować, że projekt w tyłek, bo 5mm różnicy jest. Wiem, że różnica jest na pewno niesłyszalna a być może nawet nie mierzalna, zapytałem z czystej ciekawości, bardziej żeby sprawdzić czy dobrze dostrzegłem czy już mam zwidy :)

Skomentuj

Przy okazji przeglądu przekaźników postanowiłem poddac tuningowi moją intege:

Dostała nowe Opampy, nowe kondensatory w zasilaczu pre i przy zasilaniu wzmacniacza.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                Zwrota jest z tego projektu: http://diyaudio.pl/showthread.php/21...AWX-dolphin123 więc obudowy są takie jakie są, bez ścięć.
                                Zwroty tak, ale obudowy i rozmieszczenie głośników już nie :)

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                  Zwroty tak, ale obudowy i rozmieszczenie głośników już nie
                                  Te obudowy nie były robione przeze mnie.
                                  Fakt, te obudowy mają 10L gdyż były robione pod BR jeśli klozet się nie sprawdzi.
                                  Co do Rozmieszczenia głośników, podaj wymiary to Ci napiszę czy jest tak samo (pewnie są węższe o 5mm i bas jest wyżej osadzony, też pewnie o mniej niż 1cm).
                                  Last edited by marian; 21.02.2014, 00:02.

Skomentuj

Czas na lakierowanie, a potem tyły (i znowu lakierowanie ):

Pod wysokotonówki dojdą podkładki więc będą na równi z frontem. :)
                                    Last edited by gi; 21.02.2014, 13:29.

Skomentuj

chcialbym takie :(
                                      wysoki polysk?

ale tym razem ja bym sie pobawil z ladniejszym dopracowaniem tylu

rob zdjecia pod kalendarz!

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                        chcialbym takie :(
                                        wysoki polysk?

ale tym razem ja bym sie pobawil z ladniejszym dopracowaniem tylu

rob zdjecia pod kalendarz!
                                        Oczywiście, że na lustro ;-)

Coś konkretnie dopracować w tyłach ? Oprócz równiejszego lakieru i mniejszego BR (choć tu nie jestem pewien czy nie będzie świstów).

Kształt jest wzięty z oryginału (Guarneri Homage), będzie miał delikatnie inny kształt bo i kształt całości jest teraz inny:

Tak przy okazji tyły również planuje przykręcane więc może powstaną różne wersję ;-)

Myślę tylko jak będzie ze szczelnością, ale najwyżej dam taśmę obustronną jako uszczelnienie i 6 śrób tak jak na przodzie
                                        Last edited by gi; 21.02.2014, 14:49.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                          To jest obudowa Gokara, miała być docelowa.
                                          Po testach z innymi obudowami okaże się czy zostanie.
                                          Pierwszy projekt diy z maksymalna mozliwa iloscia bledow he. Sa glosniki, sa budki, jest fornir i zwroty. Cos z tego mozna sklecic :-)
                                          Bardziej dla zasady to konczymy.
                                          <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

Czaruję...
                                          X