Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
    Chcemy więcej!
    DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Jak skończymy
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Jak skończymy
        Nie na temat...
        AMA + HK i porządne tłumienie :)
        VOLVO S60 ???

Skomentuj

S80 2007r 260Km :)
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Słupki będą malowane czy jakiś materiał?
            DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

S80 2007r 260Km :)
              Nie na temat...
              bardzo fajny i wygodny samochód, i do tego nie drogi jak na to co oferuje :)
              gratulacje z posiadania w/w :)
              Last edited by BraWo; 10.02.2014, 10:19.

Skomentuj

Słupki bedą w materiale pod kolor tapicerki

A samochód nie moj tylko klienta
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Już się nasłuchałem tych monitorków: http://diyaudio.pl/showthread.php/23...ecor-WF182BD04.
                  Choć brzmienie mają bardzo przyjemne i bardzo podobają mi się to jednak nadszedł czas na nowy projekt.

Materiał na nową, nieco większą konstrukcję już jest w większości pocięty i sezonuje się przed sklejeniem.

Wkrótce w miarę postępów prac będzie więcej informacji.
                  Last edited by artmiko; 11.02.2014, 00:04.

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                    artmiko od takich linków jest specjalny temat
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez artmiko Zobacz posta
                      w większości pocięty i sezonuje się przed sklejeniem.
                      ja bym sezonowal przec cieciem...

ciekawe laczenie. ale jak to chcesz wykonczyc? hdf na wszystko?

Skomentuj

No :)

Moje sie sezonują i nabierają mocy urzędowej juz 2 lata :) chyba im juz styknie :) trzeba bedzie je w końcu zamienić w jakieś kolumny :)

Skomentuj

Czym robiłeś te pióro-wpusty ? trochę na zdjeciach wygląda jak wygryzione zębami ale jeśli masz dopasowane wszystko to będzie przyjemność przy składaniu.

Skomentuj

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
                            Czym robiłeś te pióro-wpusty ? trochę na zdjeciach wygląda jak wygryzione zębami
                            pewnie frez juz nie ostry, lub parametry zle dobrane

Skomentuj

Od tygodnia rozgrywają się w obudowach tymczasowych SS 18W8531 i SS D3004/602000 i już jest na prawdę bardzo dobrze, a w czwartek odbieram D3004/660000

Skomentuj

Możesz napisać co to za klocki na szafce stoja ?

Skomentuj

Wzmacniacz Marantz PM15s2 Limited Edition, CD Marantz DC6004

Skomentuj

Dobrze wygląda ten Marantz , a jak gra ?

Skomentuj

Wszystkie formatki były wycinane na CNC. Co do wykończenia to nie ma jeszcze ostatecznej decyzji.
                                      Dechy może nie wyglądają super obrobione, ale nie da się dojść frezem do samego stołu, a poza tym sam frez też nie był zbyt ostry. Wystarczyło delikatnie papierkiem przeciągnąć i już jest super. Na taki pomysł łączenia wpadł mój kolega, który ma dostęp do takiej maszyny i te kolumny będą właśnie dla niego. Wystarczyło trochę czasu spędzić przy komputerze przy rysowaniu. Sam montaż teraz to będzie bajka - wystarczy wszystko posmarować klejem i złożyć jak klocki lego. Nic się nie rozsunie.

Skomentuj

Jak gra? W skrócie - przyjemnie. Można tego słuchać godzinami; wysokie tony troszeczkę przyciemnione, jednak brzmienie pozostaje przejrzyste, szczegółowe. Wzmacniacz robi fajną scenę, dźwięk jest oderwany od kolumn, wokal wychodzi swobodnie na przód. Bas - jesli trzeba, zagra delikatnie, jeśli trzeba potrafi też uderzyć. Dobra kontrola, choć na basie bardzo podobał mi się też Musical Fidelity M6i i gdybym teraz miał wybierać między tymi dwoma to musiałbym trochę obu ich posłuchać, więc nie napiszę który lepszy.
                                        Nie potrafię jakoś super opisywać dźwięku, więc jeśli chcesz coś dokładniej wiedzieć to pytaj
                                        Słuchałem tego wzmacniacza na Dynaudio Focus 220, moich samoróbkach na SS i krótko na Elac FS247 (jednak na nich nie słuchałem długo, bo troche mnie męczyły)
                                        W porównaniu np do PM7004, czy NADa c356 bee, jest to o wiele, wiele lepszy.
                                        PS
                                        Cyfrowa regulacja głośności to na prawdę fajna sprawa. Mogę słuchać muzyki nawet w środku nocy, przy wzmacniaczu z konwencjonalnym potencjometrem ustawienie optymalnego (tak niskiego) poziomu głośności jest bardzo trudne, a z pilota często praktycznie niewykonalne.
                                        Last edited by kaka22; 12.02.2014, 17:48.

Skomentuj

Dłuższa noworoczna przerwa (a miałem kończyć od razy po sylwestrze ), ale coś tam ruszyło :-)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X