Skoro mowa o BG1 z zamówienia: R12, R13 oraz R24, R25 mają być po 100R? Bo w liście są rozdzielone i tak sie zastanawiam czy to celowe czy błąd
Ok, już wiem o co chodzi :)
lklukasz, zmienione Pawel S., plastiki były czarne błyszczące i gdzieniegdzie porysowane. Zmatowiłem je na mokro ściernym 220 -> 320.
Na to poszły podkładY i lakier akrylowy, czarny mat, z utwardzaczem i plastyfikatorem
marcinsywala.pl Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS
Niby nie DIYaudio ale przyda sie do DIYaudio i do innych też :)
Następne podejście to trochę frezowania pod prowadnice alu w blacie, zpłodzić sztywną Culagę bez żadnych luzów. Wyfrezować rowek i wkleić miarkę metalową w blat z podziałką do 0,5mm oraz zrobić oczko ze szkłem powiększającym i kalibracją miarki w Culagę i bedzie miodzio :) można bedzie się bawić :)
---------- Post dodany o 18:38 ---------- Poprzedni post o 18:31 ----------
Do kompletu jest już zrobiony stolik a'la strugnica ale jeszcze nie montowałem imadeł i nie wierciłem otworów na imaki i sciski bo będę to robić sukcesywnie w miare potrzeby :) ale już mi się zaczyna podobać praca przy nim. :)
Jest kilka opcji albo w stół strugnicowy bedzie zamontowana albo zrobie przystawkę do niego. W ostateczności kolejny stolik się spłodzi :) trochę ocynku i płyt jeszcze zostało :)
Wstępnie myslałem z prawej strony "strugnicy" zrobić prowadnice do frezarki ale teraz dostawiłem do stołu ślusarskiego i nie mam z prawej strony miejsca. Zobaczymy jak skończę. Gdzie bedzie miejsce. Wacham się czy nie zrobie oddzielnego stolika na frezarke. Bo jak bede coś robić to wtedy nie muszę ustawień zmieniać za każdym razem jak stołu potrzebuje :)
Wstępnie miało być wszystko czyli Piła i frezarka w jednym stole ale z racji tego ze czasem potrzebne sa naraz oba urządzenia to strasznie irytujące było by ciągle przestawianie maszyn.
Więc sa już 3 stoły u mnie w warsztacie. 1 Ślusarski z dużym imadłem 120x70, 2 "strugnicowy" 150x80, 3 "Piła + strugarka+ Grubościówka --- 80x80 po rozłożeniu 160x80 :) wiec już w sumie jest gdzie się bawić :) więc bardzo możliwe że jeszcże jeden do frezarki zmajstruje :)
Skomentuj