Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Skoro mowa o BG1 z zamówienia: R12, R13 oraz R24, R25 mają być po 100R? Bo w liście są rozdzielone i tak sie zastanawiam czy to celowe czy błąd
    Ok, już wiem o co chodzi :)
    Last edited by benek161; 07.02.2014, 11:58.

Skomentuj

Zamieszczone przez lokiec3 Zobacz posta
      Innych nie mieli w sklepie.
      trzeba bylo dac przed podkladke

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
        trzeba bylo dac przed podkladke
        No się da. Spokojnie. Mało czasu, wersja robocza. Po powrocie się będzie to składało jak należy.
        Pozdrawiam.

Skomentuj

Pytanko szybkie, czy jest mozliwosc i sens stosowania MB innej i innego glosnika? Na co zrocic uwage przy doborze zestawu?

Skomentuj

Działa :)
            Wstępnie uruchomiony, teraz tylko do obudowy wsadzić. Transformatory kiedyś wymienię, ale na tą chwilę, jest ok :)

Skomentuj

Nie na temat...
              ale sie tu wzmacniaczy narobilo :)

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
                Nie na temat...
                ale sie tu wzmacniaczy narobilo :)
                Wszyscy robili kolumny teraz czas na wzmacniacze:)

Skomentuj

Jak będę przy kasie to też zrobie, a tymczasem szlifuję, szpachluję i maluję mojego starego pierwszego diy subka/ mial iść na śmieci ale żal mi go...

Za dużo roboty byloby ze zrywaniem forniru, więc 2 godziny zjeżdżałem lakier poliuretanowy

a tu taki kolejny mały patencik- szyna z szafy z IKEI i mocowania :

i szlifowanie podkladu akrylowego:

Last edited by ruffpl; 08.02.2014, 09:35.

Skomentuj

Zamieszczone przez DeKeR Zobacz posta
                    Pytanko szybkie, czy jest mozliwosc i sens stosowania MB innej i innego glosnika? Na co zrocic uwage przy doborze zestawu?
                    mozna. inaczej bedzie wygladalo.
                    lepiej dobrac wieksze MB niz wiekszy glosnik

Skomentuj

Daj mb z tylu na obudowie i bedzie ok
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Co prawda nie audio, ale motocyklowo :P
                        Było (po szlifowaniu papierem ściernym 320 na mokro):

Jest:
                        Last edited by Hermes; 08.02.2014, 14:53.
                        marcinsywala.pl
                        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

tylko szlif? bez malowania?

Skomentuj

lklukasz, zmienione
                            Pawel S., plastiki były czarne błyszczące i gdzieniegdzie porysowane. Zmatowiłem je na mokro ściernym 220 -> 320.
                            Na to poszły podkładY i lakier akrylowy, czarny mat, z utwardzaczem i plastyfikatorem
                            marcinsywala.pl
                            Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

No to zaczynamy :)

Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

zdradz cos

Skomentuj

Ładnie działacie :)

To ja też coś wkleję :)

Niby nie DIYaudio ale przyda sie do DIYaudio i do innych też :)

Następne podejście to trochę frezowania pod prowadnice alu w blacie, zpłodzić sztywną Culagę bez żadnych luzów. Wyfrezować rowek i wkleić miarkę metalową w blat z podziałką do 0,5mm oraz zrobić oczko ze szkłem powiększającym i kalibracją miarki w Culagę i bedzie miodzio :) można bedzie się bawić :)

---------- Post dodany o 18:38 ---------- Poprzedni post o 18:31 ----------

Do kompletu jest już zrobiony stolik a'la strugnica ale jeszcze nie montowałem imadeł i nie wierciłem otworów na imaki i sciski bo będę to robić sukcesywnie w miare potrzeby :) ale już mi się zaczyna podobać praca przy nim. :)

Skomentuj

widze ze bardzo solidnie podchodzisz do kazdej roboty
                                    tez myslalem o swojej "formatowce" ale z braku miejsca odpuszczam temat

---------- Post dodany o 18:42 ---------- Poprzedni post o 18:41 ----------

a stol pod frezarke masz w planach?

Skomentuj

Jest kilka opcji albo w stół strugnicowy bedzie zamontowana albo zrobie przystawkę do niego. W ostateczności kolejny stolik się spłodzi :) trochę ocynku i płyt jeszcze zostało :)

Skomentuj

prowadnice sie przydadza wiec chyba moznaby z boku wmontowac

Skomentuj

Z boku czego :)

Wstępnie myslałem z prawej strony "strugnicy" zrobić prowadnice do frezarki ale teraz dostawiłem do stołu ślusarskiego i nie mam z prawej strony miejsca. Zobaczymy jak skończę. Gdzie bedzie miejsce. Wacham się czy nie zrobie oddzielnego stolika na frezarke. Bo jak bede coś robić to wtedy nie muszę ustawień zmieniać za każdym razem jak stołu potrzebuje :)

Wstępnie miało być wszystko czyli Piła i frezarka w jednym stole ale z racji tego ze czasem potrzebne sa naraz oba urządzenia to strasznie irytujące było by ciągle przestawianie maszyn.

Więc sa już 3 stoły u mnie w warsztacie. 1 Ślusarski z dużym imadłem 120x70, 2 "strugnicowy" 150x80, 3 "Piła + strugarka+ Grubościówka --- 80x80 po rozłożeniu 160x80 :) wiec już w sumie jest gdzie się bawić :) więc bardzo możliwe że jeszcże jeden do frezarki zmajstruje :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X