Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ka zrobiłem tak

Skomentuj

ja bym sie pisal nawet na dwie takie obudowy z wywierconmi otwarami pod wejscia wyjscia.gniazdo zasilania i wlacnzik na forncie:) w zaleznosci od ceny oczywsicie:)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
        podstawki?
        Dokładnie. "Nogi" 55 cm.
        Do tego jeszcze granit i metal.
        Ale to za kilka dni.

Skomentuj

Tak odnośnie obudów z modushop, dwie podobne wymiarami/wyglądem obudowy:

http://www.ebay.co.uk/itm/Full-Alumi...-/121171238536 395zł

http://www.modushop.pl/172,pesante-d...da03300n-.html 862zł

Jak widać jest z czego zbijać cenę i to sporo ;-)
          Last edited by gi; 16.02.2014, 18:52.

Skomentuj

I juz schnie :) Miejmy nadzieje ze bedzie lepiej niz z poprzednia.

Skomentuj

Daj ciensze dechy na przegrody, to nie stracisz tyle pojemnosci :)

Skomentuj

To zapewne obudowa testowa (więc robi się z tego co jest pod ręką), docelowa obudowa będzie pewnie z innego materiału.
                Pooblicza wszystko na nowo i ten 1cm odejdzie :)

Skomentuj

Hehe to ostatnie plyty jakie mialem pod reka. Wyliczenia faktycznie mialem dla przegrod o grubosci 10mm dlatego w poprzedniej wersji wyszlo to jak wyszlo. Niedlugo bede robil nowy sufit w garazu bo obecny czesciowo jest wlasnie z plyty wiorowej, wiec bedzie ~30mk 20mm plyty wiorowej. Wtedy wystartuje z innymi przetwornikami w podlogowych kolumnach. Docelowo ten monitorek bedzie z MDF'u. Niestety sam tego nie wytne bo az takiej dokladnosci nie dam rady osiagnac. Narazie nie ma co o tym myslec bo za duzo pomyslow na zmiany jeszcze mam

Skomentuj

To zeby dolac oliwy do ognia, napisze ze po zrobienu drugiego, identycznego tunelu lecz przegrody 10mm zamiast 12mm, musialem korygowac offset :P

Skomentuj

No i znowu do przodu, przody oklejone ;-)

Ten "inlay" skórzany jest z poprzednich monitorów (stąd złe wpasowanie) wrzucony tylko po to by zobaczyć jak +/- będzie to wyglądało :-)

Wyfrezowałem też wnętrze tych przodów by zyskać na pojemności (nadal pozostało 18mm grubości + grubość tego "inlay" skórzanego), powinno wyjść ~13.5l czyli tyle ile ma obudowa Dayton wykorzystana przez Göran-a w oryginale (0.477 ft3):
                      http://www.audioexcite.com/?page_id=59

Cały przód zrobiłem tym razem przykręcany od wewnątrz tak więc będę mógł pokombinować w przyszłości z innymi kształtami/przesunięciami głośników etc :-)
                      Last edited by gi; 17.02.2014, 17:54.

Skomentuj

gi
                        Bardzo ladne monitory!!
                        Niedlogo sam bede robil podobne tylko troche mniejsze i bardziej powyginane tu i tam.
                        Im wiecej pracy sie wlozy tym wieksza satysfakcja. Super.
                        i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                        https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

To ja też wstawię (robiłem pod zamówienie w weekend, od a do z) p-4100:

A p-7100 mam polutowane i wszystko skompletowane, ale najpierw muszę porobić dla forumowiczów graty :-)
                          Last edited by dzwiedziu; 17.02.2014, 20:36.

Skomentuj

cieszy oko i ucho.

Skomentuj

mialo isc na śmieci... uznalem ze zeszlifuje co sie da, poloze niechludnie pedzlem kilka warstw poliuretanu, jakies 2 tygodnie szlifowanie do gladkosci i jest subek...

Last edited by ruffpl; 17.02.2014, 22:16.

Skomentuj

060-1545 Tang Band W3-315D 8Ω - 3" - full range - ferrite - Al cone szt. 34,57 42,52

czy to jakas promocja czy co?
                                przegladam cennik polinka i dziwnie tanio za taki glosnik

Skomentuj

Bo maja stara wersje
                                  Tyle kosztowała 2-3 lata temu

Teraz jest wersja nowa ( z nowa literka na końcu)
                                  Spełnia jakieś nowe normy i kosztuje ok 100zl/szt

Jak jest to brać
                                  To te same głośniki ale marketing robi swoje

Mam komplet
                                  Last edited by lklukasz; 19.02.2014, 00:44.
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

jakbym mial pieniadze to bym bral
                                    ale mam za duzo glosnikow

Skomentuj

Pawel S

Heh dobre... za duzo glosnikow

Nie mow tak wiecej :P
                                      i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                                      https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

no dobrze - glosnikow nigdy za wiele
                                        ale nie mam czasu na zaaplikowanie moich ok 100szt glosnikow, a co dopiero pomysly na nowe :(

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                          czy to jakas promocja czy co?
                                          Chyba dlatego że w Part Express też jest promocja

http://www.parts-express.com/tang-ba...river--264-811

Skomentuj

Czaruję...
                                          X