Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

A czy to przypadkiem nie sa cieniutkie preciki lub linka stalowa?

Skomentuj

Nie do końca budowanie ale chciałem się z wami tym podzielić a za bardzo nie wiem w jakim temacie.
      Mam zdobytego Soundblastera Audigy SE (czyli ta okrojona wersja - najtańszy creative na rynku), żeby sprawdzić czy działa, bo był z drugiej ręki w nieznanym stanie wsadziłem go do kompa i zdziwienie, bo pokazało się na nim więcej wysokich tonów, gdzie wcześniej słuchałem na Sound Blasterze Extigy, który to ma dobre opinie.
      Zdziwienie było spore gdyż kiedyś już posiadałem tą kartę dźwiękową i nie słyszałem jakieś szczególnej różnicy.
      Z ciekawości zrobiłem pomiary używając RMAA.
      Do konkursu stanął także Audinst HUD MX1 (bardzo polecany DAC za 600zł)

Oto wynik:

Okazało się także, że nawet integra miała lepsze pasmo przenoszenia niż polecany DAC.

Pomiar może nie jest do końca wiarygodny gdyż mierzyłem te wszystkie karty wejściem od Audigy SE, by można to było jakoś porównać.
      Last edited by scythe1123; 03.03.2014, 15:40.

Skomentuj

Boki boskie ,góra jakaś taka

Skomentuj

DeKeR ktoś pisał że to są gumki.

Skomentuj

To jest guma w oplocie. Można też wykorzystać linkę stalową, ale w oryginale jest guma.

Skomentuj

Bigant robił, tu są fotki http://diyaudio.pl/showthread.php/17...l=1#post395882

Skomentuj

Zamieszczone przez dan124 Zobacz posta
                Boki boskie ,góra jakaś taka
                Takie światło że wydaje się matowe, parę postów wyżej jest fota samej góry ;-)

Skomentuj

big things happen

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                    big things happen

Sub W TL na dwóch subbasach ;] albo dipol

Skomentuj

dipol :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                        big things happen
                        Dobrze że zasięgu cyrkla starczyło

Skomentuj

wystarczyloby dokupic jedynie pret

Skomentuj

Tak jak ktoś wspominał , nowsze GDWK 10/80/7 grają lepiej .

Skomentuj

A jak średnica z GDN 11? Gdzieś czytałem że chyba jeden z najlepszych głośników Tonsila pod tym względem, przewyższający nawet GDN 13/50/9

Skomentuj

Monitorki doczekały się podstawek.
                                Pozostała jeszcze jedna warstwa wosku do położenia i kolce.

Skomentuj

Podział na około 2.3 kHz . Średnica bardzo fajna , na pewno lepsza niż z GDN 15/40/5 wokale bardzo poprawne jak na cenę woferków , może poprawne to za mało :).

Skomentuj

Zamieszczone przez toopcool Zobacz posta
                                    Tak jak ktoś wspominał , nowsze GDWK 10/80/7 grają lepiej
                                    Ja przerobilem moje 10/80/26 i w pomiarach widac wyrazna roznice na korzysc modyfikacji. Jak ktos ma mozliwosc, to warto podlubac, bo w tweeterach tonsila jest jeszcze pewien zapas.

Skomentuj

Przed:

Po:

Skomentuj

Widzę, że kopułka jest materiałowa, w oryginalnym 10/80/7 była piankowa, to nic dziwnego, że inaczej gra.

Skomentuj

Zobaczymy ile to warte i jakie ma prawdziwe parametry
                                          Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Czaruję...
                                          X