Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

kilka pojemników i 30 minut i kilka lasek termogluta :)

koszt niezauważalny :)

zależało mi na tym żeby góra była przezroczysta bo fajnie widać jak zasuwają wióry po ściankach :)

---------- Post dodany o 15:38 ---------- Poprzedni post o 15:35 ----------

tyle ze z pachołka nieporęczny a taki jak mój jest poręczny lekki i tani więc same plusy.

teraz mogę sobie do sąsiedniego pomieszczenia wynieść odkurzacz i przy takim koszczie to każde urządzenie Piła stołowa, frezarka itp moze mieć własny separator :)

Skomentuj

Nie wiem gdzie to wkleic to wkleje tutaj.
      Moze sie to komus na cos przyda. Sory ze tak byle jak to naskrobalem ale jest duzo fotek i latwo mozna zajarzyc o co chodzi. Generalnie bardzo prosta robota, nawet dla ludzi malo cierpliwych i malo dokladnych.

pozdr
      Załączone pliki
      i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
      https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

dobrze by było przenieść to w jakiś temat do toolboxa bo tutaj szybko się "zakopie"

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
          Nie wiem gdzie to wkleic to wkleje tutaj.
          Moze sie to komus na cos przyda. Sory ze tak byle jak to naskrobalem ale jest duzo fotek i latwo mozna zajarzyc o co chodzi. Generalnie bardzo prosta robota, nawet dla ludzi malo cierpliwych i malo dokladnych.

pozdr

Borys, albo siedzisz w mojej głowie albo masz zdolności telepatyczne, nie dość że robisz projekt na Daytonie to do tego stworzyłeś design kolumienek bardzo podobny do mojego!

Skomentuj

Rfck
            Ja raczej nic nie stworzylem, to taki dosc popularny design. Stworzylem sobie tylko bardzo latwa metode produkcji takiego ustrojstwa.
            Jak skoncze te malutkie to moze sie wezme i napisze pdf'a v2 tak troche staranniej.

Skomentuj

Fany sposob. Ja robię to zawsze po tapicersku, czyli na zszywki. Dopiero ostatnią warstwę przybijam na zszywki lub male wkręty w narożnikach zawijam to folią "strech" na kilka dni aż klej calkowicie wyschnie i tak samo robię z fornirem.

Skomentuj

ruffpl
                Najlepiej to pewnie bylo by to do wora wrzucic i odkurzaczem odessac powietrze, docisk byl by mocniejszy, ale czy lepszy to nie wiem trzeba bylo by przetestowac.

Skomentuj

borys, art na glowna?
                  skopiujesz tekst i wrzucisz zdjecia na nasz serwer?

---------- Post dodany o 15:12 ---------- Poprzedni post o 11:18 ----------

wavecory Lusztiego

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
                    ruffpl
                    Najlepiej to pewnie bylo by to do wora wrzucic i odkurzaczem odessac powietrze, docisk byl by mocniejszy, ale czy lepszy to nie wiem trzeba bylo by przetestowac.
                    Tez o tym myslalem. Mam kilka workow prozniowych ale to starczy tylko na mniejsze kolumny. Co do wyginania to wczesniej robilem tez podobnie do twojego opisu tylko zamiast dawac opaski zaciskowe plastikowe to na cala dlugosc hdfu ( dluzszego od kolumn) wkrecalem deske i calosc na zaciski z obu stron/ cos takiego (sorry za rysunek :) troche mi nie wyszlo):

wtedy byla pewnosc ze przez cala wysokosc kolumny bedzie rowno przyklejone
                    Last edited by ruffpl; 08.03.2014, 15:54.

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
                      Tez o tym myslalem. Mam kilka workow prozniowych ale to starczy tylko na mniejsze kolumny. Co do wyginania to wczesniej robilem tez podobnie do twojego opisu tylko zamiast dawac opaski zaciskowe plastikowe to na cala dlugosc hdfu ( dluzszego od kolumn) wkrecalem deske i calosc na zaciski z obu stron/ cos takiego (sorry za rysunek :) troche mi nie wyszlo):

wtedy byla pewnosc ze przez cala wysokosc kolumny bedzie rowno przyklejone
                      Sposób dobry tylko u borysa te łuki stanowią ściankę boczną kolumny a u Ciebie są nałożone na gotową trapezową kolumnę co wymaga więcej pracy ( o ile dobrze zrozumiałem Twój rysunek)

Skomentuj

Pawel S
                        Moge napisac art. tylko troche czasu bede potrzebowal. Jak skompletuje calosc to ci przesle na maila.
                        Robota jest banalnie prosta takze mysle ze to fajny sposob.

Skomentuj

http://diyaudio.pl/showthread.php/22...ieniadze/page4

Skomentuj

Skomentuj

To ta płytka? http://zap-audio.pl/sklep/index.php?...roducts_id=361

Skomentuj

tak dokładnie ta :)

Skomentuj

PCB do nowego jig'a i do preampa wallina.

Plytka od jig'a delikatnie sie podtrawila (nie tak zeby calkiem miedzi nie bylo) i mam pytanie. Czy pocynowanie chemiczne tutaj pomoze? Chce to zrobic porzadnie jesli to nic nie da to zrobie ewentualnie jeszcze raz PCB. Winna jest temu pasta aluchrom ;/

Skomentuj

Poprawione sonido
                                    Złożone 2 skrzynki... cnc rules (czas składania moze z 15min)
                                    I przygotowane słupki pod wavecora to pasata dla lasera
                                    Zdjeć brak ale bedą

Czas pracy 22-11
                                    Bardzo udana noc bo bardzo duzo zrobiliśmy :)

Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                      Poprawione sonido
                                      Będą bez tych ozdobnych "talerzy"?

Skomentuj

Sonido są w TRce? Zwrotka własnej produkcji?

Skomentuj

Bedą bez tych talezy
                                          Rlc i korektor impedancji (wzmak to lampa)

Dźwięk rewelacja!
                                          Scenę jaka to robiło na gownianym DVD i wzmaku techniksa z "przypadku" bo akurat był pod ręka rewelacja
                                          Takie smaczki w muzyce, ze az ciarki miałem
                                          Jopkowa i cała "orkiestrę" mozna było palcem wskazać
                                          Czy siedzą czy stoją i gdzie!
                                          Wypełniły cała "sale"

Moj pokój w porównaniu do zagraconego garażu Dana nie ma najmniejszego porównania
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X