marian: sory, źle napisałem. Nie odpadnie tylko OPADNIE
No to w takim razie kwestia tego, jakich wymiarów będzie miała ta kostka z gąbki, no i sama jej gęstość.
Ale jeśli wysokość nie będzie przekraczała jej szerokości, to nie ma prawa opaść (jeśli panel będzie na ścianie).
Skłaniam się ku sufitowi, więc tutaj raczej opadanie nie wchodzi w grę.
Marian, lepszy bałagan (czytaj rozproszenie) uzyskasz przyklejając kwadraty hdf'u nie w jednej płaszczyźnie a pod kątem w różnych kierunkach. Wiem, więcej roboty, no i fabryczne też są "na płasko". To taka tylko moja sugestia.
Ja wiem, ale na bardzie "zaawansowane" projekty przyjdzie jeszcze czas :)
Po za tym, to ma być 2 in 1.
Opis oryginalnych paneli:
"Flexi Wood - to panele dedykowane do kontroli średnich oraz niższych średnich częstotliwości poprzez jednoczesne pochłanianie i odbijanie fal dźwiękowych. Ten system działania pozwala kontrolować nadmierną ilość energii akustycznej w pomieszczeniu, nie powodując przy tym efektu przegłuszenia. Brzmienie pomieszczenia pozostaje jasne."
ja kupilem taniej swoj :) za 1/3 tej ceny. swietna sprawa guma twarda ale dostosowuje sie do forniru, nie slizga sie wcale tylko sztywno idzie i wielka sila nacisku przechodzi na walek, swietnie radzi sobie z krawedziami. Extra zakup jeszcze zainwestuje w profesjonalna "pile" do forniru czyli nozyk bo stanley radzi sobie ale pofesjonalne to 30sekund roboty ale i koszt 100pln
do debu sie nie nadaje, jest tak kruchy ze sie rozleci na strzepy. Mam frezarke od roku dostalem na urodziny a nigdy jej nie odpalalem musze sie nauczyc obslugi i powalcze
Skomentuj