Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
    Spodobały sie?
    Zamieszczone przez dan124 Zobacz posta
    Raven1985 działają jeszcze te klejace się starocie?
    Nie wiem jeszcze nie słuchałem .
    Ale nie chce mi się frezować :biggrin:
    I nie takie starocie bo jak widać dalej w produkcji Tylko pod nową nazwą :)
    Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
    a jak zrobie to wezmiesz?
    wezmę tylko za ile ? :P

Skomentuj

mysle ze ok 30zl by kosztowal szablon pod to. do tego dolicz skrawek MDFu i 2-3 godzinki roboty pewnie

Skomentuj

Czyli z 800zl :)

A i z faktura i wysyłka czy bez?
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
          Czyli z 800zl

A i z faktura i wysyłka czy bez?
          uwazaj bo zawolam doplate za to co juz robilem :p

Skomentuj

Nie na temat...
            Czyli z 800zl
            za tyle to se sam zrobię :P

Skomentuj

No to kolejne hajendy się szykują po wzmacniaczu w klasie D, tym razem troszkę zabawy i odpalenie nieco bardziej zaawansowanej niż typowe końcówki w AB (choć ilość elementów i tak nie zabija), po ustabilizowaniu pracy DC offset -5mV.

Dalej jej nie mierzyłem, ale gra, odpalone w jeden dzień, bo PCB już sobie wcześniej zrobiłem.

Skomentuj

chyba sie uzależnilem od lutowania:p płytka zasilacza z zabezpieczeniem "taza" wraz z px-3 pojdzie do jednej obudowy,co do samego pcb zamałe pola polutownicze pozatym zaduzo złacz ark mozna by je spokojnie zredykowac o polowe i umiescic tak otwory zeby bylo mozna wsunac jedna arke w druga pozatym w porzadku:)

Accu E-450 jest jeden mankamet z otowarmi pod tranki 2sa1507 2sc3902 trzeba je mocno cisnać w te otwory i nie zaginac nozek przed montazem a dopiero po wlutowaniu bo umieszczenie ich w otworach graniczy z cudem chyba ze mialem jakies felerne plytki,ewentualnie mozna wyprowadzenia tranzystorow deliatnie zeszlifowac,pre e408 w oczekiwaniu na brakujace tranki:)
                Last edited by kaman777; 23.02.2014, 10:42.

Skomentuj

Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez kaman777 Zobacz posta
                    Accu E-450 jest jeden mankamet z otowarmi pod tranki 2sa1507 2sc3902 trzeba je mocno cisnać w te otwory i nie zaginac nozek przed montazem
                    Trzeba rozwiercić wiertełkiem przelotki, w razie wymieny i tak je wyrwiesz, ale puźniej trzeba pamiętać żeby z dwóch stron lutować.
                    Wszystkie pcb takie są, podczas cynowania otwór jeszcze się zmniejszył.
                    Last edited by dzwiedziu; 23.02.2014, 11:20.

Skomentuj

Szybkie pytanie:

Wavecor tw022wa0X --> czy ktos moze mi cos w tym temacie powiedziec ??

30mm kopoleczki juz sa dosc dobrze ale na temat tych 22mm nic nie moge znalesc. Z gory dzieki za info. Pozdr
                      i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                      https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Piotrek inne granie, IMO spokojniejsze i jaśniejsze. Niestety zwrotnica była niedopracowana wiec w pełni nie mogę go opisać.

Skomentuj

dj_zibi a gdzie wypadł podział ? RSa raczej wysoko się nie potnie, więc Wavecor musiałby grać niżej, dawał radę ?

Skomentuj

Zamieszczone przez kaman777 Zobacz posta

chyba sie uzależnilem od lutowania:p płytka zasilacza z zabezpieczeniem "taza" wraz z px-3 pojdzie do jednej obudowy,co do samego pcb zamałe pola polutownicze pozatym zaduzo złacz ark mozna by je spokojnie zredykowac o polowe i umiescic tak otwory zeby bylo mozna wsunac jedna arke w druga pozatym w porzadku:)

Accu E-450 jest jeden mankamet z otowarmi pod tranki 2sa1507 2sc3902 trzeba je mocno cisnać w te otwory i nie zaginac nozek przed montazem a dopiero po wlutowaniu bo umieszczenie ich w otworach graniczy z cudem chyba ze mialem jakies felerne plytki,ewentualnie mozna wyprowadzenia tranzystorow deliatnie zeszlifowac,pre e408 w oczekiwaniu na brakujace tranki:)

ilewyszedl Cie pree 408?? tak +/- ??

Skomentuj

dj_zibi

O widzisz ty miales tw22, mnie interesuje ten z komora i malym 65mm frontem.
                              Mialem kupowac metalowa vifke ne ale jak dzieciaki zaczna tam paluchy wkladac to bedzie po ptokach wiec musze zdecydowac sie na szmate, tak zeby mozna bylo w razie ''w'' to uratowac.

Skomentuj

Testowaliśmy ostatnio ta mała ale bez komory
                                Nawet ciekawie
                                Wysoki rzad filtra
                                Wyższy podział niz w 30-ce

Dźwiękowo bardzo ciekawy ale nie tak fajny jak 30-ka
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

mialem ochote na nie
                                  idealne do 3 drog do auta

Skomentuj

To juz lepiej weź 30-ke z ff
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Troche sie tego naszukalem ale sie udalo.
                                      Ponizej test kilku wavecorow na tle scana i sb, warto przejrzec !!

http://www.ari-acoustics.de/WebRoot/...rvergleich.pdf

Skomentuj

monitory...

i dla porownania plyty na monitorki

i mala zmiana ktora bardzo duzo daje

Skomentuj

Co ty Paweł tam znowu budujesz, altusy?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X